16 Mart 2010 Salı

KÖRFEZ - SAMSUN

Samsun'a kadar gelip buranın meşhur pidesinden yememek olmaz. Sevgili Melihcan'dan güzel bir pide yemeyi rica ettim , o da sağolsun kırmadı ve Körfez'e geldik. Sinop Yolu üzerinde , 19 Mayıs Üniversitesi kampüsü civarında.
Konukları girişte yer alan bu minik araba karşılıyor. Dikkatinizi çekerim , markası BMW ve kapısı önden açılıyor!!
Siparişimizin alınmasının ardından masaya sıcak pide eşliğinde aşağıdaki tabak geldi. Tarator vasattı diyeceğim ama haksızlık yapmak istemiyorum. Tereyağı ve muhammara o kadar lezizdi ki tarator vasat geldi. Hatta muhammaradan biraz daha istedik. Harika bir başlangıç oldu.
Pidelerin en klasiğinden başlamak istedim. Kıymalı , açık ve üstüne yumurta. Sıcak gelen pidenin bir köşesiyle yumurtanın sarısı tüm pide üstüne yayılır ve her parçada hissedilir. Pide nefis. Kıymalı içi hafif baharatlı ve çok özel. Hamuru incecik. Samsun'a gelince bu pide mutlaka yenmeli , buna değer.
Kıymalı pidenin yanında peynirli kapalı pide istedik. Bunun hamuru da ince. Ancak kıymalıdan sonra bizde yeterli coşkuyu oluşturmadı. İçindeki peynir miktarı az gibi. Kaşar peyniri kullanılmış , o da biraz yalnız kalmış. Trabzon tarafında köy peyniri , telli peynir veya kolot peyniri de karıştırılıyor , tadı zenginleşiyor. Veya ben kıymalı pidenin etkisinden çıkamadığım için yazıyorum , o zaman peynirli pideden özür dilerim...
Bir pide insana ancak bu kadar keyif verebilir diye düşünüyorum. Körfez'in çok geniş bir menüsü var , sadece pide yapmıyorlar. Izgara çeşitleri , Pazar günleri brunch'ları da mevcut. Fiyatlar gayet uygun , pideler ve ızgaralar 6-10 TL arasında değişiyor. Biz 2 kıymalı , 1 peynirli pideye 22 TL ödedik. Bu ziyafet için fazlasıyla uygun bir fiyat.
Körfez
Körfez Mahallesi
Atatürk Bulvarı No:110
Atakum Samsun
Telefon : 362 - 457 52 91

5 yorum:

zOiplaNet dedi ki...

Panoranın üst katında pidart samsun pidecisinin lahmacununu ve kapalı kıymalı-kaşarlısını denemeniz lazım. İnanılmaz bir lezzet. Burda böyleyse samsun da nasıldır kim bilir..

Oburcan dedi ki...

Şu kadarını söyleyebilirim ; Allah tüm pideseverlere Samsun'da pide yemeyi nasip etsin :)

Adsız dedi ki...

kıymalı pide harika görünüyor.ama bu kadar güzel anlatılmazki!!siteniz çok tehlikeli,şişmanlara ve hamilelere yasaklamak lazım

kvnccelik dedi ki...

yazar mekanın manzarasından ve içkili servisi de olduğundan bahsetmemiş.. körfez samsunda çok ünlü bir restauranttır. yolu bi şekilde düşenlere kesinlikle tavsiye edebilirim.

Oburcan dedi ki...

Haklısınız çünkü yazar tamamen pide odaklı gitti :) Deniz kıyısı denemz,denizin içinde diyelim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails