19 Mart 2010 Cuma

GİRESUN'UN MEŞHUR KADAYIFÇISI - GİRESUN

1947 yılından beri hizmet veren Meşhur Kadayıfçı bu ününü kuru tel kadayıfı ile kazanmıştır. Karadeniz seyahatlerimde uğramadan geçemeyeceğim noktaların başında gelir. Kadayıfınızı ister pişmemiş olarak alırsınız , isterseniz dükkanda oturup arzu ettiğiniz çeşitlerden tadabilirsiniz. Fıstıklı ve cevizli gibi çeşitler olmakla beraber benim favorim fındık ezmeli kadayıftır. Kulağa ilginç geliyor değil mi? Fındık Giresun'un geçim kaynağı , ama kadayıfı fındıkezmesi ile karıştırarak yapınca bambaşka bir lezzet ortaya çıkmış. Aşağıdaki resme bakarak "bu schnitzel gibi" diyebilirsiniz. Ama tadına bakınca dünyayı bir anlığına unutacağınıza bahse girerim , böyle de iddialı yazıyorum!!!
Tezgahta diğer kadayıf çeşitlerini de görebilirsiniz.
Kuru kadayıfın kilosu 4,5 TL , fındıkezmeli kadayıfın porsiyonu 3 TL. Buraya kadar güzel. Şimdi gelelim işin kötü tarafına , canınız çekti , herhangi bir ilimizden sipariş vermek istediniz , maalesef. Kargo ile göndermiyorlar. En iyisi siz burayı aklınızın bir köşesine yazın , yolunuz düştüğünde gelip bu tarifsiz ve benzersiz lezzetin tadına bakın. Sonra da burayı sizlere tanıtan Oburcan'a teşekkür edin :)
Giresun'un Meşhur Kadayıfçısı - Patar Gıda
Fatih Caddesi No:21/B
Giresun
Telefon : 454 - 216 20 96
Gelelim gezi notlarımıza ;
Görmeden Dönmeyin
Giresun Kalesi
Giresun Adası (evet Giresun'un adası var)
Gogora Kilisesi
Kuvayı Milliye ve Osmanağa Müzesi
Yemeden Dönmeyin
Fındık ezmeli kadayıf
Karalahana çorbası

3 yorum:

mndlna dedi ki...

Ayrıca Giresun'un yaylalarından en az birini görmeyi, Kümbet yaylasına giderken Kümbet köyünün lezzetli etini ve ekmeğini yemeği,Tirebolu 42 çay fabrikasının yanındaki çay evinde çay içmeyi,Karadeniz illerinin çoğunda olduğu gibi pide yemeği ama Giresun'da kahvaltıda atom dedikleri pideden yemeği, oradan ayrılırken Türkiye'nin en kaliteli fındıklarından almayı unutmayın :)

Oburcan dedi ki...

Tirebolu'dakiÇay fabrikası harika bir yer.Deniz kıyısında ve çay bedava!!İsteyen içeriden çay ve fındık satın alabilir ama bahçede çaydan ücret almıyorlar.Bu güzel katkı için teşekkürler ;)

kvnccelik dedi ki...

fındık ezmeli kadayıf enfes gözüküyor..

ShareThis

Related Posts with Thumbnails