26 Mart 2010 Cuma

ESNAF LOKANTASI - ANKARA

Bir öğle vakti yine Kentpark'tayız. Bir süredir arkadaşlarımdan duymakta olduğum Esnaf Lokantası'nda yemek yiyeceğiz. Girişin alt katında yer alıyor. Market , manav ve 4 lokanta yan yana dizilmiş ve bence Kentpark'ın en güzel bölgesi olmuş. Esnaf Lokantası'nın doluluğundan belli bir memnuniyet seviyesini geçtiğini anlıyoruz. Lokanta'nın iç kısmında hafif yemek kokusu hissettiğimiz için dışarıda oturmayı tercih ettik. Dışarısı dediğimiz açık hava değil tabi , AVM caddesinin kenarı ama sokak havasında.

Önce en dipte yer alan tezgahtan yemeklere bakıyoruz. Saat 13:30 ve ilginçtir bazı yemekler bitmiş!! Bugün işler çok iyi gitmiş belli ki. Gün ortasında yemek kalmaması ender rastlanan bir durum. Zeytinyağlıları gördük , tavuk ve et yemekleri , kurufasulye ve tatlılar gayet hoş görünüyor.

Adettendir diyerek çorba ile başlıyoruz. Daha doğrusu "az mercimek çorba" istiyoruz. Çorbanın kıvamı ve tadı güzel. İyi bir başlangıç oldu. Üstünde tavuk destekli iç pilav porsiyon olarak biraz zayıf ve iç pilavın lezzeti tatmin edici seviyede değil. Baharatının biraz daha kendisini göstermesi lazım.
Kuzu incik benim tercihim. Suyu güzel ama etinin lezzeti az. Benim incikten beklentim çok daha yüksek. Bu değil yani. Özbek pilavı ise nefis. İçindeki et miktarı oldukça fazla ama burada beni rahatsız eden şeyi anladım. Etin tadını sevmedim. İncikte de , bu pilavda da et yemeğin tadını bozuyor. Ama pilav kısmı şahane. Bu işletme için kararsız kalmam sebebiyle aklımda yokken tatlı yemeye karar verdim. Kabak tatlısını üstünde kaymak ilavesi ile istemiştim , kaymaksız geldi , çok önemli değil , yoğunluktan dolayı olabilir. Tatlı bildiğimiz kabak tatlısı , çok iyi veya kötü diyemeyeceğim. Sınıfı geçer ama takdirname almaz , teşekkürde kalır.
Sonuçta Esnaf Lokantası hakkında çok net bir görüş oluşturamadım ve buraya tekrar gelmeye , başka yemekler denemeye karar verdim. Fiyatlar oldukça uygun. Et yemekleri 10 TL , yukarıdaki yemeklere 1 şişe su ilavesi ile 25 TL gibi makul bir rakam ödedik.

Esnaf Lokantası

Kentpark AVM

1. Bodrum No:1B/27İ

Eskişehir Yolu 7.km No:164

Ankara

Telefon : 312 - 444 74 77

7 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

En lüks lokantalaara değişmem,ellerinize sağlık ne güzel paylaşımları bize iletiyorsunuz.Sevgilerrrrrr....

basak dedi ki...

dediğiniz gibi o alt taraf kentparkın en hoş köşesi sanırım :)
ben de çok merak ediyordum esnaf lokantasını birden burda görünce süper oldu gidilecek listesinde de yoktu çünkü tam süpriz:)

tugce dedi ki...

merhaba
blogunuzu severek takip ediyorum Birde arama motoru koyarsanız çok mutlu olurum.

Oburcan dedi ki...

Etiketler olduğu için filtreleme yapılabiliyor diye düşünmüştüm ancak bir arama motoru da iyi olacak , hemen yapalım. Teşekkürler...

drosera dedi ki...

Çorbalar güzel, yine de etoburlar ve yoğurt sevenler için yanıbaşındaki mangal evi'ni öneririm.

Adsız dedi ki...

naçizane önerim; nkara'daki gerçek esnaf lokantası -fiyatları gerçek esnaf lokantasına göre çok az daha pahalı olsa da- ulus denizciler caddesi'ndeki boğaziçi lokantasıdır..

Oburcan dedi ki...

Boğaziçi lokantası uzun zamandır gidilecekler listemde olmasına rağmen gidemedim ama gideceğim. Teşekkür ederim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails