13 Mart 2010 Cumartesi

CASİTA - ANKARA

Son zamanlarda Ankara'nın gözde yerlerinden birine geldik dostlar , Casita'dayız. Filistin Sokak'ta 2 ay önce açılan Casita ferah dekoru ve geniş bahçesiyle yavaş yavaş ilk işaretlerini gösteren ilkbahar ve yazın favori mekanlarından olacağı muhakkak. Casita'nın açılmasıyla Ankara'da faaliyet gösteren blog yazarları da bir anda aktifleşti , makinesini alan gelmiş , her yer blogçu :)
Casita , bazılarının iddia ettiği gibi İspanyolca değil , İtalyanca bir kelime. İtalyanca'da casa ev , casita ise küçük ev anlamına gelir , bilmeyenler öğrenebilir ;)
Havanın güzel olmasının avantajını kullanarak , bu güneşli Cumartesi öğle sonrasında bahçeye oturduk.
Önce masaya ekmek , zeytinyağı ve turşu geldi. Ekmekler çok taze değildi , dikkat. Hele ki böyle kaliteli zeytinyağı ve turşunun yanına yakışmamış.
Başlangıç olarak tavuklu Sezar salata aldık. Her Sezar salata siparişimde hafif bir gerginlik yaşıyorum , acaba Sezar sosun ne olduğunu biliyorlar mı diye , çünkü herkes kafasına göre sezar sosu yapıyor , az mayonezle parmesan peynirini karıştıran Sezar diyor. Ama bu Sezar sosu oldukça iyi. İşin aslı ben sosun tadını zayıf buldum ancak eşim çok beğendi , bu nedenle salatanın çoğunu o yedi. Salata malzemeleri çok tazeydi , tavuklarda hafif ızgara edilmiş ve çok lezzetliydi. Ancak tabaktaki salata miktarı yetersizdi.
Çökertme kebabı Ege bölgesinden bir lezzetimiz ve gayet başarılı. Eti çok lezzetli , altında yer alan kibrit patateslerle uyumlu.
Casita'da mantı çeşitleri çok ve hepsi iddialı. En iyisi 3'lü deneme tabağı olan Trio'dan almaktı. Trio'da fesleğenli , patlıcanlı ve Feraye , fırınlanmış mantı , çeşitleri bir arada geliyor. Benim en beğendiğim fesleğenli oldu. Krema sosu ve fesleğen çok lezzizdi. Patlıcanlı çok iz bırakmadı bende , daha geliştirilebilir. İçine taze nane konabilir veya üstüne peynir serpilerek lezzeti kuvvetlendirilebilir. Daha önce Feraye mantısını yaptığını iddia eden yerlerde bu mantıdan yemiştim ama onlar bu Feraye'ye uzaklarmış meğer. Bu Feraye güzel , süper bir lezzeti yok ancak değişik bir mantı , denemeye değer.
Yemeğimizi çay ikramı ile bitirdik. Casita yeri , dekorasyonu ve lezzetleriyle ümit vaad eden bir mekan. Ancak fiyatlarına göre gelen yemek miktarı az. Fiyat olarak Filistin sokakta bulunan rakipleri Big Chefs , Eat'n Joy , House Cafe ve Kitchenette seviyesinde ancak tabaklar oldukça küçük , bence en büyük risk bu.
Casita
Filistin Sokak No:41
GOP Ankara
Telefon : 312 - 446 21 00

9 yorum:

Deniz dedi ki...

İspanyolca ile İtalyanca baya benziyorlar, İspanyolca'da da casa "ev", casita da "küçük ev" anlamına geliyor.

Ünlü Feraye yemeği ise bence çok da güzel bir lezzet değil. Farklı olduğu kesin tabi de, bana yediğimde çok kuru gelmişti.

Adsız dedi ki...

süper bi lezzet süper bi ortam çökertmeye bayıldım. çok güzel ve hoş bi ortam ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

İtalya bayrağı tasarımları güzel olmuş, lezzetleri de öyledir umarım :)

Cemre dedi ki...

Casita'ya gitmek bu akşam nasip olacak inşallah, yorumlarınıza istinaden deneyeceğim...işin ilginç yani bendenizde yemek işindeyim ufacık bir dükkanım var Ankara Birlik Mah. ve mantı yapıyoruz. feraye denen mantısı nasıl bilmiyorum ama biz kızartma mantı yapıyoruz.mantımızın içi farklı kıvırma şeklimiz de..bir de biz de denemenizi dilerim...

Oburcan dedi ki...

Sevgili Cemre ,
gittikten sonra yorumlarını yazarsan sevinirim. Sizin mekanı da gidilecekler listeme alıyorum :)

cemre dedi ki...

Sevgili Oburcan, öncelikle listene girmekten gurur duydum lütfen gelmeden 1 gün önce falan haber verin ki size özel hazırlanalım (malum yerimiz çok küçük). casita'ya cuma akşamı gittim; ortam, ambiyans çok güzeldi. mantıları pek benim damak tadıma hitap etmedi. ama huysuz virjin tatlısını ve personelin ilgisini beğendim. eğer kabul ederseniz benim bloguma da beklerim sizi: cemremutfakta.blogspot.com

Oburcan dedi ki...

Sevgili Cemre,
Biz baskin usulu calisiyoruz :)
Selamlar

Cemre dedi ki...

O zaman baskın basanındır Oburcan :) Mantımız her daim hazır ve nazır, kapımızda herkese açık..ps:haftaiçi 18:00 den sonra ve pazar günleri kapalıyız..

Oburcan dedi ki...

Anlastik :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails