13 Aralık 2009 Pazar

ULUDAĞ ET LOKANTASI - ANKARA

Ankara'da geleneksel Bursa tarzı İskender kebap yemek isteyenlerin ilk adresi Uludağ Kebaptır. 1956'dan beri Ankara'da faaliyet gösterir ve son yıllarda şubelerini artırmaya başlamıştır. Bir akşam yemeği için canım İskender çektiğinden eve yakın olan Çayyolu Uludağ'a uğradım. Burası Ulus'taki merkezden farklı bir yer.Herşeyden önce alkollü içki servisi var,menü sadece İskender'den oluşmuyor,çok geniş. Mezeler,zeytinyağlılar,arasıcaklar ve ana yemek olarak kebap çeşitleri. Buranın daimi müşterisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Uludağ'da gözünüzün gördüğü herşeyi güvenle yiyebilirsiniz,hepsi de türünün iyi örneklerindendir.
Olayı fazla karışırmadan İskender'imi söyledim,10 dakika sonra enfes kokan tabağım masamda yerini aldı. İskender gerçekten çok lezzetli. Bursa'da yiyebileceğiniz tarihi İskender'in aynısı diyebilirim. Masada ekstra sos ve tereyağı servisini de tamamladıktan sonra yemeğimi afiyetle yedim. Eti,sosu,yağı ve pideleri,hepsi kaliteli ve lezzetli.
Yemek sonrası tatlı önerisini biraz düşünmekle birlikte bu keyfin devamı için künefede karar kıldım.Künefe de harikaydı.Tereyağından yapılmış , belli.Nefis bir lezzeti var.
Çok keyifli bir yemek oldu. Sağlıklı değil elbet ama onun da çaresi var. Sadece bu aralar spora biraz daha ağırlık vermem gerek. Bu keyfin devamı için seve seve. Fiyatlara gelince ; mezeler ve zeytinyağlılar 5-8 TL , kebaplar 17-25 TL , İskender 18 TL , tatlılar 6-9 TL.
Uludağ Et Lokantası

Bangabandhu Bulvarı No:99
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 240 44 88
312 - 240 44 89

Denizciler Cad. No:54
Ulus Ankara
Telefon : 312 - 309 04 00

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

uludağ tartışmasız en lezzetle iskender yediğim yer.genelde armadaya gidiyorum

ShareThis

Related Posts with Thumbnails