13 Aralık 2009 Pazar

MANGALEVİ - ANKARA

Ankara'da "kilo ile et" fırtınasını başlatan yerdir Mangalevi. İstanbul Yolu'nda,A City AVM'in yanında başladı ve Balgat'ta yakın zamanda ilk şubesini açtı. Balgat'taki yeni yeri bir dağ evi havasında dekore edilmiş.Duvarlarda tuğlalar ve ahşap.Masalar ağaçtan.Aydınlatma gayet iyi,mekan ferah ve tertemiz.İnsanın içi açılıyor.Bu güzel mekanda latin müzikleri çalmak biraz alakasız olmuşsa da , bir latinsever olarak buna itiraz edemeyeceğim.
2 kişi için yarım kilo köfte söyledik ancak tezgahta tavuk şiş,kanat ve külbastı da son derece cazip görünüyordu. Ama bu tip yerlerde aç karnına sipariş verirken dikkatli olmakta fayda var.
İnsan hiç doymayacakmış gibi hepsinden istiyor.Siparişi kilo ile verdiğiniz için ayarı kaçırmanız da kuvvetle muhtemel,siz siz olun dikkat edin.
Önden domates ezme geldi.Aç karnımızı bastırdı bastırmasına ancak lezzeti zayıf.İkram olmasa yenmez :)
Çoban salata geldi.Zeytinyağı ve limon takviyesi ile son derece leziz bir salata oldu.

Fotoğrafta yarım kilo köfte görüyorsunuz. 18 adet. Ortalama 2 kişiyi doyurur. Köfte çok lezzetli.Masaya geldiğinde kokusundan mangalda piştiği anlaşılıyor. Lezzeti de mangal köfte olduğunu gösterdi.Hiç şüphesiz tek başına yenebilecek ve doyuracak bir köfte.Ustalara bravo.


Çok niyetimiz olmamasına rağmen yanımızdan geçen kaymaklı ekmek kadayıfının cazip görüntüsüne yenik düştük ve 1 porsiyon söyledik.Bence burası Mangalevi olmayıp, Kadayıfevi olabilir,hatta olmalıdır da!! Köfte gerçekten çok lezizdi ama bu ekmek kadayıfı ve üstündeki bu kaymak herşeyi gölgede bıraktı.Karnınız aç olmasa bile gelin ve bunu tadın.
Tatlı sonrası çay ikramı ile bu güzel yemeği tamamladık. 1 kilo köfte 28 TL imiş. Biz yarım kilo köfte,2 çoban salata,1 ekmek kadayıfı ve 2 içecek için 25,50 TL ödedik. Bu yemek için gayet uygundur. Haftasonları köy kahvaltısı olduğunu da unutmayalım.
Mangalevi
İstanbul Yolu Erciyes İşyerleri Sitesi
Tekzen yanı 4.Cadde No:2
Macunköy Ankara
Telefon : 312 - 397 40 20
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:96
Balgat Ankara

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Valla benim bu kilo ile köfte konusundaki tek geçtiğim yer burası. Geçenlerde Bolu Mangal Keyfi'ne gittim bunun yanında yavan kaldı. Ama kadayıfı denememiştim; ilk fırsatta... :)

Unknown dedi ki...

Nihayet ekmek kadayıfını dün tattım. Sanırım aldıkları yeri değiştirdiler. Özdilek (Afyon) sonrası bence tam bir hayal kırıklığı.

Adsız dedi ki...

Biz de buraya sık sık gidiyoruz. Ancak her gidişimizde hizmet kalitesinin biraz daha düştüğünü görüyoruz. Servisler geç yapılıyor, masalar tam temizlenmiyor, garson gelip sizin masanızdaki sirke-limonu falan alıp başka masaya götürüyor... Şikayet ettiğimiz işletme görevlisi çok kalabalık olduğu için aksaklık ve gecikmeler olduğunu anlayışla karşılamamız gerektiğini falan söyledi. Memnun kalmadıysanız siz bilirsiniz, zaten müşteri çok havalarındaydı. Bir daha buraya gider miyiz bilmiyorum. Sonuçta paranızla rezil oluyorsunuz...

Adsız dedi ki...

köfteler gayet güzeldi tavuk pek hoşumuza gitmedi ama ekmek kadayıfı hayal kırıklığına uğrattı bizi istediğimiz güzellikte değildi ama iki kişi köfte tavuk kola tatlı çay salata su 24 lira ödedik galiba hizmetin amacı aşırı sürüm yapmak
...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails