18 Aralık 2009 Cuma

DANACIOĞLU PASTIRMA SUCUK - KAYSERİ

Bir yere gidildiğinde adettendir, eşe , dosta , tanıdıklara , arkadaşlara , konu komşuya , akrabalara , hısımlara , hasımlara (tamam bu biraz fazla oldu :) o yerin neyi meşhursa getirilir. Kayseri seyahatimde de aynen böyle oldu ve dönüşte pastırma, sucuk karışık yaptık getirdik. Bugün malzemeler dağıtıldı , herkes mutlu oldu. Bu blog restoranlarla haşır neşir olmakla birlikte yöresel lezzetlerin de bulunabileceği bir adres olması hoşuma gider. Bundan sonra çalışmalarımı bu yönde de devam ettireceğim.
Pastırma ve sucuğun memleketi Kayseri'dir. Kayseri'ye gidenler bilir , şehrin merkezinde sadece pastırma ve sucuk satan bir sürü dükkan bulunur. Bunlardan bazıları kendi ürünlerini satar , bazıları da bayilik yapar. Hepsi de Türkiye'nin her yerine kargo ile ürün gönderirler. Ürünler vakumlu poşetlerde akmadan, kokmadan gelir şüpheniz olmasın.
Son yıllarda denediğim yerler içinde pastırmanın ve sucuğun en iyisini Danacıoğlu'nda buldum, tabi ki kendi üretimleri. Sipariş veriyorsunuz , tutarı banka hesabına yatırdığınız gün ürününüz kargoya veriliyor, ertesi gün kapınızda. Ben şanslıyım gidip alma şansım var ama siz daha şanslısınız , Kayseri'ye gitmeden Kayseri size gelecek...

Danacıoğlu Pastırma Sucuk
Gazioğlu Çarşısı No:13/B
Kayseri
Telefon : 352 - 231 51 60

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Oburcan dedi ki...

thank you. then keep on following me :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails