4 Aralık 2009 Cuma

SUSHICO - ANKARA

Sushico'ya uzun zamandır gitmek istiyordum ancak GOP Attar sokaktaki yeri bana hep ters geldi,bir türlü gidemedim. 2 ay önce Çayyolu'nda açılan Gordion Alışveriş merkezinde Sushico tabelasını görünce kısmet burasıymış diye içimden geçirmiştim.Kısmet tam olarak 2 ay sonrasıymış.Dün akşam eşimle işten çıktıktan sonra Gordion'da gezinirken Sushico'da unlimited menüleri görünce kolayca kararımızı verdik.Unlimited menü hafta içinde geçerli. Kendine özel seçenekleri var,ana menüdeki tüm yemekler yok ama yine de oldukça fazla çeşit var.Her grup mevcut,başlangıçlar,sebzeler,etler,tavuklar,tatlılar.İstediğiniz yemekten dilediğiniz kadar alabiliyorsunuz,dedik ya unlimited.Tek şart tabakta hiçbir şey kalmayacak.Tabakta yemek bırakırsanız 3 TL ekstra ücret ödüyorsunuz.Bu menünün fiyatı 24 TL,bence süper!!
Önce çin böreğiyle başlayalım dedik,kızartması iyi,içi lezzetli,sosu nefis.Sınıfı geçer...


Sebze tabağında kızartılmış mısır,brokoli ve mantar var,çok lezzetli değildi.Yanında mutlaka bir sos istiyor,tek başına yenmiyor.

Manchurian tavuk çok lezzetli.Bilhassa içindeki fıstıklar harika bir tat katmış.Kaçmaz...

Karışık sebzeli dana eti güzeldi.İçindeki et miktarı az ama lezzeti iyi.

Sushico special noodle gayet leziz.

Dana etli pilav beklediğimden çok daha güzeldi.Hatta masadaki en lezzetli tabaktı diyebilirim.Ancak dikkat etmeniz gereken 1 nokta var. Dana eti oldukça azdı.Tavuk miktarı normaldi.Noodle normalin biraz üstündeydi ama pilav miktarı çok fazlaydı.Unlimited menü yiyenleri uyarıyorum,hepsini bitiremeyebilirsiniz!!

Genelde uzakdoğu restoranlarında tatlı yemem,hatta hiç yemem diyebilirim.Çünkü hepsinde kızarmış muz,elma,ananas vs. vardır.Burada da kızarmış muz vardı,1 porsiyon söyledik ama ilk defa bunu sevdim.Tatlısı daha orta karardı,üstüne gezdirilmiş balla birlikte harikaydı.
Bu gördüğünüz tabakların tamamı benim değil tabi,eşimle birlikte 2 menü istedik,2 kola eşliğinde yedik.Toplam hesabımız 56 TL geldi ki bu yemek için çok makul. Servisin hiç aksamadığını,çalışanların son derece kibar ve bilgili olduklarını da söylemeden geçemeyeceğim.Sushico,Uzakdoğu mutfağı sevenler için ilk akla gelen adreslerden biri. Bu menü promosyonunu da kaçımayın derim.
Sushico
Gordion AVM
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 236 7171


Diğer Sushico'lar

Suadiye

1 yorum:

La Madame Chapeau dedi ki...

Merhaba,

Twitter talebini yeni gördüm ve önce siteye gelip bir kolaçan ettim ortalığı; öylelikle onayladım talebi :)

Bu işi seviyorum. Yani blogları... Ve de özellikle deneyim paylaşımlarını. İlgi alanı yemek olunca haliyle her zaman ihtiyaç duyduğumuz bilgi "nerede ne yenir, nerede asla yenmez" oluyor. Bir de benim ve eşim gibi gezmeyi sevenler için "nereler görülmeli, nerede kalınmalı" bilgisi de kıymetli oluyor.

Bu nedenle biz (daha doğrusu ben) de bir ikinci blog/not tutmaya başladık. Gezdiğimiz yerleri, memnun olduklarımızı ve bizxi rahatsız edenleri not ediyoruz; başkalarına da faydası olsun diye :)

O blog http://banuveferidungezide.blogspot.com

Karafakiden de bizim mekân; herkesin ilk alıştığı, zaman içinde kapatılan, açılan, terk edilen ve yeniden dönülen :)

Tanıştığımıza memnun oldum. Ankara hep üzerinden geçip gittiğim kent oldu; en azından bir gün (ki eşimin halası Ankara'da yaşadığı için yakın zamanda mutlaka kalmaya gideceğim) Ankara'da vakit geçirecek olursam, gidebileceğimiz yerleri öğrenebileceğimiz bir rehberden haberdar olduk.

Twitter talebi için de teşekkür etmeliyim o zaman!

Sevgiler,
Banu

ShareThis

Related Posts with Thumbnails