14 Aralık 2009 Pazartesi

KÜLHANİ - ANKARA

Külhani Ankara'nın en kalabalık Alışveriş Merkezi olan Ankamall'un alt katında bulunur. Yıldız'daki,benim de ziyaret planım içinde yer alan, Adana Sofrası'nın kardeş işletmesidir. Son zamanlarda kebap çeşitlerine makarnalar da eklemişler ama değişik olmuş, kebapçıda italyan usül makarna?? Ben yemem ama yiyene de mani olmam :)
Kolesterol bakımından oldukça zengin olan arkadaşımın tercihi tavuk şiş oldu. Tabi kolesterol almayayım derken yanında gelen kızarmış patatesleri de götürdü gariban! Ama tavuk şiş güzeldi,terbiyesi gayet güzel ve baharatlı.
Ben şefin özel köftesini tercih ettim. Bildiğimiz İskender'e benziyor, sadece et yerine köfte var, altında da kızarmış minik patatesler.Köftelerin baharatı fazla geldi,bütün gün rahatsız etti. Yemeğin alt tarafında yoğurt oldukça soğuktu, üstte sıcak soslu köftelerle çok uyumlu olmamış. Velhasıl beğenmedim.
Diğer arkadaşımız tavuk külbastı istedi. Tavuk yemeklerinin çok lezzetli olduğunu belirtmem lazım. Benim tercihim hariç hepsi çok lezizdi.
Külhani tüm kebap çeşitleri olarak lezzetli ürünler sunuyor. Benim gibi klasiklerden uzaklaşırsanız riske giriyorsunuz. Yine de kebaplarına güvenebilirsiniz.
Külhani
Ankamall AVM
Ankara
Telefon : 312 - 541 19 09

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yukarıda food courta gitmek yerine -görünüşe de aldanarak- güzel bir şeyler yemek ümidiyle 2 kere gittim.

Benim tecrübem kebap yanında gelen lavaş kupkuru yenmiyor bile, adana vasat, kaburga da yanmış ve geriye kemikten ziyade fazla et kalmamıştı.

Tavsiye etmem.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails