24 Aralık 2009 Perşembe

HD İSKENDER - ANKARA

Halkımızda böylesine İskender tutkusu olduğu sürece biz bu bloglarda çok İskenderci tanıtırız. Memleketin altı,üstü,sağı,solu İskender. HD , 10 yılı aşan mazisiyle bunlardan bir tanesi. Hatırlarım , Ankara'da ilk lokantasını , şimdilerde Citroen bayi olan , Çetin Emeç bulvarında açmış ve başarılı olmuştu. Zaten sonrasında gelsin şubeler , değişik şehirler , franchiselar falan. Ben bir akşam yemeği için Optimum AVM'de bulunan HD'ye gittim.

Salata ile başlayalım.Malzemesi bol,zeytinyağı ve limon takviyesiyle iyi bir iştah açıcı.
Esasoğlan İskender. Ne tam Bursa İskender'i tadını veriyor , ne de soslanmış Ankara döneri tadını. Bu tam arada kalmış. Başka yerler için de yazdığım gibi et , sos ve tereyağı. Bu üçlüden kötü lezzet çıkmaz. Orijinali de çıkmamış , o ayrı.Resimde gördüğünüz 1,5 porsiyon,bilginize.
Bence gecenin yıldızı künefe.Açıkçası sipariş ederken tereddüt ettim ama pişman olmadım. Çok lezzetli,üstünde kaymağı ve bol fıstığıyla muhteşem.
Fiyatlar son dönemlerde düşmeye başladı. 1 porsiyon İskender 7,5 TL , 1,5 porsiyon 9,5 TL , duble 10,5 TL. Matematiksel hesap ederseniz dubleye gidersiniz ama benden tavsiye , fiyatlara değil , kendinize bakın. Durup dururken duble yemenin alemi yok. Hatta 1 porsiyon üstüne künefe en iyi tercih olur.


HD İskender
Optimum AVM
Telefon : 312 - 281 12 20

4 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

favori yerimdir...ne zaman Ankara ya anneme gitsek eve de çok yakın olduğundan ve Ankara dönerini özlediğimden soluğu orada alırız...of of olsaydı da şimdi yeseydik:))

nuri bey dedi ki...

bence ankara döneri için yanlış adres.
HD ucuz iskender yemek için ideal.
Ankara döneri için süha, cici, anadolu, özler, mutlu gibi yerleri deneyiniz.

Adsız dedi ki...

O eskidendi.Dün Optimum HD İskenderde hayatımda yediğim en kötü iskenderi yedim,resmen et kokuyordu.Şef garson ve ilgili müdürlerine söylediğimde ilk defa sizden böyle bir tepki aldık dedi,ama kendisine c.tesi akşamı olmasına rağmen boş masaların buna en büyük kanıtı olduğunu söylediğimde ,ilgileneceklerini ilettiler.Bundan sonra da HD de iskender mümkün değil yemem...

benbilmem dedi ki...

iskenderi sabahtan kesip tabağa koyup, sonra da öğlen sipariş alındığında götürüp mikro dalgada ısıtan (ve servis sırasında tabak sıcak dikkat edin demek zorunda kalan" bir işletmenin dönerine ve iskenderine "güzel" demek için bu işten cidden hiç anlamıyor olunması lazım.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails