14 Aralık 2009 Pazartesi

GİMRİ MANTI - ANKARA

Şehrin biryerlerinde gizlenmiş mekanı küçük ama lezzeti büyük yerleri keşfetmek gibisi yoktur. Bizim işin en sevdiğim tarafı da budur. :) Her zaman bu tip yerlere rastlamak mümkün değil tabi. Gimri mantı da bu kategori içinde değerlendirilebilecek bir mekan.Dikmen'de Sokullu'nun girişinde yer alır. Dağıstan'lı bir sahibesi var. Ve gördüğüm kadarıyla tek çalışan da kendisi.Aşçı,servis hepsini tek başına idare ediyor. Biraz bekliyorsunuz ama çok dert etmeyin,eninde sonunda yemeğiniz geliyor.Rus mantı çeşitlerinden oluşan bir menü hazırlamış ve şirin bir mekanda hizmet vermekte. Rus mantıları , bizim mantıyla ravioli arasında kalan ürünler.Çeşitleri var.Hepsini tek seferde tatmak tabi ki mümkün değil ama 2 çeşidin tadına baktık.
Salata ile servis başladı. Değişik,güzel bir salata.İçinde lahana ve havuç var.
Borş çorbası rus yemeklerinin en bilinenlerindendir.Gimri'de de bu çorbanın iyi sayılabilecek örneklerinden birini buluyorsunuz. Biraz daha sıcak servis edilse daha da lezzetli olacaktı eminim.
İlk seferin günahı olmaz derler.Ben de tavsiye istedim ve 2 çeşit mantı sipariş ettim.Aşağıda görülen Pelmeni.İçinde dana ve kuzu eti karışımı var.Yoğurt ve sos bizimkinden.Çok vurucu bir lezzet diyemem ama farklı.Denenmesi gerekir. Ben 2 çeşit mantıdan da yarımşar porsiyon söyledim.Bilginize.
2. mantı çeşidi kurze.Bu sadece dana etinden oluşuyor. İçinin lezzeti diğerinden hafif farklı.Hamuru ise aynı diyebilirim.
Tatlı olarak ise cevizcik var. Resimde gördüğünüz 3 adet tatlı hamurdan oluşuyor.Dış görünüşü cevizin tıpatıp aynısı.İçinde hafif tatlı bir sos var.Çok iz bırakmadı açıkçası.
Gimri mantı değişiklik arayanların denemek isteyecekleri bir mekan. Lezzetler çok etkileyici değil ama farklı tatlar arayanlara alternatif olabilecek bir mekan. Fiyatlar uygun. Çorba 3,5 TL,mantı 7 TL,tatlı 3 TL. İçecekle birlikte bu yemek 15 TL.
Gimri Mantı
Salkım Söğüt Sok. No:35/C
Sokullu Ankara
Telefon : 312 - 481 59 09

6 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

hocam sana helal olsun, ne kadar çok geziyorsun, bide hiç üşenmeden siteye aktarıyorsun, sürekli takip içindeyim gerçekten sık kullananlara ekledim seni, ne zaman internetin başına otursam hemen bakıyorum acaba bugün birşey ekledimi yada birşey varmı v.s.takdir ediyorum seni gerçekten, bizlerde senin gibiyiz sürekli gezeriz, günü birlik nerenin neyi meşhur ne var ne yok gider geliriz arkadaşlarla, senin burda yayınlamış olduğun yerlerede gidiyoruz, ama en güzel yerin şentepedeki şaban usta kuzu çevirmeydi, sürekli takip içerisindeyim vede herkese tavsiye ediyorum başarıların devamını dilerim...

Oburcan dedi ki...

Fatih teşekkür ederim.İş gereği çok seyahat ediyorum,bu işi de seviyorum doğrusu.Obur'un yeri tamamen kişisel gözlemlerime ve görüşlerime dayanan bir blog.Oburcan piyasada bazı örnekleri gibi bedava yemek yiyip orayı methedenlerden değildir.Artık bazı dostlar bana yer tariflerine başladılar.Müsait olduğumda oralara gidip yazıyorum.Sen de gönderirsen sevinirim.Selamlar...

ankaraguclufatih dedi ki...

hocam burayı kesin biliyorsundur, ivedik'ten otobana çıkmadan sağ tarafta adem doruk alabalık tesisleri, çok güzel bir yer gerçekten, fiyatlar dersen dahada ucuz vede güzel, masaya kendi bahçelerinde yetiştirmiş oldukları yeşillikler geliyor salata desen ücretsiz salata kaç kere biterse bitsin getiriyorlar, anlatmakla bitmez en güzel de 40 dakika bekleme sonunda alabalık buğlama harika birşey gerçekten, bilgi amaçlı tavsiye ederim.

www.ademdoruk.com

Oburcan dedi ki...

Hemen ilgilenelim :)

Löplöpcü dedi ki...

Dün öğlen 4 kişilik löplöpçü ekibi toplayıp gittik.
Kurze, pelmeni, hanuma, gimri sipriş ettik. En çok pelmeni'yi sevdik.
Ortaya mantarlı blinçiki aldık.
Hepsi çok güzeldi.
Türk usulü mantıya göre bu mantının taneleri çok daha büyük olduğu için aynı orantıda içindeki etide aynı oranda büyük oluyor. O yüzden ben bu mantıyı ne yalan söyliim, bizim mantıdan daha çok seviyorum.
Ha bu arada bu ruslar bu mantının üzerine smentana (ekşi krema) koyarlar. Burada biraz türkleşmiş, sarımsaklı yoğurt ve domates sos ile geldi. Çoook güzeldi!
Kişi başı 10 TL ödedik ki işin en güel kısmıda buydu

Oburcan dedi ki...

Gimri Mantı'nın yerini bulmak bile zor olabilir,bravo :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails