13 Aralık 2009 Pazar

ETRAK - ANKARA

Ankara'da rakı içip güzel kebap yenebilecek yer sayısı oldukça azdır. Aklıma gelen 2 yerden ilki Yıldız'da bulunan Etrak , diğeri de çok yakınındaki Adana Sofrası'dır. İş yemekleri için genelde Etrak'ı tercih ederim. Geçen hafta böyle bir yemek için Etrak'taydım.
Henüz siparişimizi vermeden masaya gelen salataya herkes tarafından fazlaca ilgi gösterildi,sanırım hepimiz acıkmışız :) Zaten kareye giren rakı bardağının boş oluşu gösteriyor!!
Tarator böyle sofraların vazgeçilmezidir.Bu tarator da oldukça iyiydi.
Patlıcan salatası benim için olmazsa olmazlardandır. Bu salata da harika.
Etrak'ın en önemli ana yemeği bence Adana kebabıdır.Tüm malzemeler , tabi ustalar da , Adana'dan gelmiştir. Adana'daki gibi bir Adana yiyeceğinize şüpheniz olmasın.
Menü çok geniş olmasına rağmen az çeşit almayı tercih ettik. Adana kebap ve rakı ikilisinin uyumunu bozmamak ve bünyeyi fazla zorlamamak için bu uygulama şart.Geceyi Türk kahvesi ile bitirdik.
Ankara'da rakı eşliğinde lezzetli Adana kebap yemek isteyenler Etrak'a. Fiyat konusunda birşey söyleyemeyeceğim çünkü hesabı ben ödemedim :) Ancak bizimkinden biraz daha geniş bir menü,içki dahil kişi başı 40-50 TL olur.
Etrak
Turan Güneş Bulvarı
89.Sokak No:14/B
Yıldız Çankaya Ankara
Tel : 312 - 442 03 03
www.etrak.com.tr

7 yorum:

MMO dedi ki...

En yakın zamanda Adanalı dostlarımı da alıp gideceğim buraya Oburcan. Bu arada bu kadar yemeye nasıl kilo almıyosun yaa..Senin yerinde ben olsam ipin ucu iyice kaçmıştı. :)

Oburcan dedi ki...

Meslek sırrı , söylenmez :)

umutluhayat dedi ki...

etraka ankaraya geldiğim zamanlarda gidiyorum gerçekten çok güzel yemekleri

evcimen dedi ki...

Bugun (13.01.2011) oglen yemeginde etraktaydik arkadasla. Sehirfirsati cilginligi furyasindan biletlerimize 20 cl raki ilave ettirdik. Menu Fındık Lahmacun, Semsek (Zeytinyağlı vejeteryan pide), Mevsim Salata, Yoğurt Topu, Adana Kebap ve Cennet Çamuru Tatlısından olusuyordu. Suana kadar Ankarada yedigim en iyi adana kebapti diyebilirim. Not: Adana sofrasina hala gidilmedi :)

Oburcan dedi ki...

Evcimen afiyet olsun. Şehir Fırsatı'ndan ben de bir sürü kupon aldım ama daha gidemedim. Haftasonu Adana Sofrası'ndaydım ama fotoğraf çekip yazamadım,sorumlusu Todor'dur!!!!
:)

evcimen dedi ki...

Peki adana sofrasi lezzet olarak etrak'tan daha mi iyiydi sana gore? ama raki-kebap ikilisi oglen dahi olsa cok farkli oluyormus. ayrica etrak'ta 20 cl rakiya 23 tl yazdilar, fiyat olarak da uygun bulduk :)

Oburcan dedi ki...

Adana Sofrası gayet iyiydi.Etrak'a gitmeyeli uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla obu da beğenmiştim. Şu anda çok net bir tercih söyleyemeyeceğim.Etrak'ın fiyatlarının hesaplı olduğunu hatırlıyorum.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails