22 Aralık 2009 Salı

DÜVEROĞLU KEBAP - ANKARA

İşte süper bir mekan daha!! Bilenler bilir , Düveroğlu'nun Ankara'da özel bir yeri vardır. Vakti zamanında benim gıcık olduğum "en iyi 10" listesine bile girmişliği vardır , en iyi 10 Antep lokantası dalında. Ama zaten listeye falan ihtiyacı da yoktur , zira kendisi gayet lezzetli bir mekandır.

Ankara'da Selanik Caddesi ve Anıttepe'de olmak üzere 2 şubesi vardır. 12:00-14:00 arasında gitmenizi hiç tavsiye etmem , kalabalıktan ne yediğinizi anlamazsınız. Sinir olduğum diğer bir huyları da bu saatlerde yemek sonrası çay servisi yapmamaları. Tamam anladık içerisi kalabalık ama burası fast food değil ki!! Afiyetle mis gibi yemeğimi ve tatlımı yemişim , üstüne 1 bardak demli çayla cila çekeyim istiyorum ama çay yok. Yemeğin bitti , fazla takılma , kalk git demeye getiriyorlar!! Her neyse olumsuz başladık , yemeklere geçelim.

Servis ikramlarla başlıyor. Önce hafiften bir salata , pek bir özelliği yok , çok aç olanlara... Birçok mekanın giriş tabağı domates ezme , vasat. Burası Antep lokantası olduğu için lahmacun olmazsa olmaz. 2 çeşit lahmacun var , sarımsaklı ve sarımsaksız. Ben yine gün ortası olması itibarıyla sarımsaksız olanı tercih ettim ve hiç pişman olmadım. Hamuru incecik ve çıtır çıtır. İçi çok lezzetli. Bundan 2 tane yiyip yemek bitirilebilir. O derece leziz.Düveroğlu'nun en iyilerinin başında et döner gelir. Ankara yaprak döneri çok ama çok lezzetlidir. 1 porsiyon genelde kesmez , benden söylemesi. Altında dönerin yağıyla yumuşamış sıcak pidesi de ayrıca güzeldir yani.Düveroğlu'nun aynı zamanda tatlısı da meşhurdur. Bu güzel yemeğin üstüne yarım porsiyon fıstıklı baklava istedim. Muhteşem. Saat 2'den sonra gitmem ve ısrarım nedeniyle yanında çayım da geldi , işte keyif bu! Fiyatlar gayet uygun , kebaplar 7-10 TL , lahmacun 2,5 TL , tatlılar 5 TL. Dekorasyonun eski ve biraz köhne olması sizi yolunuzdan döndürmesin,mühim olan içerik.

Düveroğlu Kebap ve Baklava

Selanik Caddesi No:18/A

Kızılay Ankara

Telefon : 312 - 431 82 31

Gençlik Caddesi No:28

Anıttepe Ankara

Telefon : 312 - 229 79 38

4 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

benim bildiğim düveroğlunun eski tadı yok, uzun zamandır marka yapmış ve halen o markayı kullanıyorlar, hizmet desen sıfır bence

Oburcan dedi ki...

Yapma Fatih harcama Düveroğlu'nu!! Hizmet bence de iyi değil , 1 bardak çay için bu kadar sıkmalarına gerek yok ama ne yaparsın...

nuri bey dedi ki...

o kadar iyi değil yemekleri. lahmacun da eski tadında değil.

Adsız dedi ki...

yemeklerin lezzetine diycek bişey yok gercekten güzel ama hizmet can sıkacak derecede kötü.bikere cok gec bakıyorlar ayrıca bazen gittigimde cay ikramı olmuyor.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails