28 Mart 2009 Cumartesi

Home Store Café - Ankara

Ankara'nın tartışmasız en büyük ve en kalabalık alışveriş merkezi Ankamall'da gezmekten sıkılıp , mideniz size açlık sinyalleri göndermeye başladığında en şık alternatifiniz Home Store Café'dir. Ferah dekoru ve manzarası ile sadece dinlenmek ve birşeyler içmek için bile size istediğinizi fazlasıyla verecektir. Ama bizim konumuz yemekler olduğu için bu kısımları size bırakıyorum. Yiyecek alternatifleri oldukça fazla. Başlangıçlar , salatalar , pizzalar , burgerler , et , tavuk ve balık çeşitleri ve tabi tatlılar. Alkollü içecekler de servis edilmekte. Bizim için de en zor olan kısım bu zengin menüden seçim yapmaktı. Biraz zorlanarakta olsa kararımızı verdik. Siparişimiz alındıktan sonra zeytinyağı , peynir , zeytin ve cherry domates yanında sıcak ekmekle servis yapıldı. İtiraf etmem lazım ki , bir restoranda yemeye karar vermemde benim için çok önemli bir kısım , bu yemek öncesi gelenlerdir. Çünkü acıkmış , yorulmuş bir halde oturup , siparişini verdikten yemek gelene kadar olan zaman geçmek bilmez. Bu tip ufak tabaklar hem açlığı bastırır,hem de yemeğiniz gelene kadar zaman geçer. Home Store Café'de özellikle zeytinyağı kalitesinin çok üst düzeyde olduğunu vurgulamam şart!!

Taze ekmek ve halis sızma zeytinyağı ile açlığımızı hafiften bastırdıktan sonra başlangıç olarak söylediğimiz ızgara kalamar geldi. Taze otlar üzerinde servis edilen kalamar , renginden de anlaşılacağı gibi temiz bir yağda ve tam kıvamında kızartılmış. Yanında hafif dereotlu sosu da olmazsa olmazı.



Ana yemek olarak acılı tavuk aldım. Tavuk budundan kuşbaşı kesilen parçalar , meksika fasülyesi , jalapeno biber ve arpacık soğanla pişirilmiş. Yemek tam istediğim gibi , hafif acı. Yanında sebzeli ve kremalı noodle. Üstünde biberiye dalı dekoruyla kusursuz diyebilirim.
Eşim bu akşam için ılık tavuk salatası tercih etti. Taze yeşillikler , cherry domates , badem ve tavuk parçaları birbiriyle çok uyumlu. Benim için bir restoranın lezzet değerlendirmesinde en önemli kriterlerden bir tanesi salata malzemelerinin tazeliğidir. Ve bu salata gerçekten taze.

Bu kadar yemeğin üstüne çok fazla yerimiz kalmasa da ikram olarak gönderilen meyve ve tatlı tabağına ilgi göstermemek olmaz!! Resim aşağıda , çok fazla söze gerek yok sanırım. Yapanların ellerine sağlık.

Yemeğimizi ve tatlımızı yedik , çayımızı içtik. Geldik hesap kısmına. Başlangıçlar 6-15 TL arasında , bizim kalamar tava 14 TL. Pizzalar 12-16 TL , tavuk yemekleri 14-18 TL , et yemekleri de 20-25 TL arasında. Biz 1 başlangıç , 1 salata , 1 ana yemek ve 2 kadeh şarap için 62 TL ödedik. Bu kalite ve lezzet için normal bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Gideceklere şimdiden afiyet olsun.
Home Store Café -Ankamall
Telefon : 312 - 541 26 26



3 yorum:

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Blog çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.

Oburcan dedi ki...

Teşekkür ederim. Eylemlerimiz sürecek :)

Adsız dedi ki...

kadır ustanın elerine sağlık

ShareThis

Related Posts with Thumbnails