2 Mart 2009 Pazartesi

LİDER PİDE - İSTANBUL



Her ne kadar bloglar alemine yeni katıldıysam da, uzun yıllardır cennet yurdumun 4 yanına işim gereği seyahat eder ve yemek yerim. İlk yazılarımdan birisi de Karadeniz'de, Giresun'un Espiye ilçesinde pideydi. Karadeniz pidesinin bende özel bir yeri vardır. Hamurunun gevrekliği,iç malzemeleri ve leziz tereyağı ile her zaman bu pide çeşidini ayrı bir yere koymuşumdur. Samsun,Bafra,Çarşamba,Giresun,Trabzon ve daha sayamadığım bir sürü yerde , o yörenin en iyi pidecisi denilen yerlerde Karadeniz pidesi yememe rağmen bu akşam Karadeniz pidesine son noktayı koyuyorum sevgili dostlar. Diğer tüm pideci arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkürler...Ama Karadeniz pidesi dendiği zaman artık olay İstanbul'dadır.İstanbul'lular gerçekten çok şanslı. Ümraniye'de,Ikea'yı geçip, ilerideki kavşaktan karşıya devam ettiğinizde ilk sağa giren sokakta bulunan Lider pide 14 yıldır buradaymış. Bilenler cehaletimi affetsin ama ben yeni keşfettim.Buralarda bayağı meşhur bir yermiş. Duvarlarda çeşitli gazetelerden kesilen sayfalar benden yıllar önce bu lezzet mekanının gazeteciler tarafından keşfedildiğini gösteriyor. Benimki biraz Amerika'nın yeniden keşfi gibi olsa da, bunu Ankara'lı olmama verin lütfen ve bu konuyu kapatalım. Efendim , mekanımız son derece sade dekorasyona sahip olup,girişteki kallavi pide fırını size inceden mesajı vermekte. Pide çeşitleri kıymalı,peynirli,kavurmalı ve karışık. Resimlerde de göreceğiniz üzere pidenin kabaran üst kısmı hafiften kesilerek geliyor. Yumurtalı istediyseniz eğer,ki yumurtalı isteyin, üst kısımdan küçük parçalar koparıp yumurtaya bandırarak pidenizi afiyetle yemeye başlıyorsunuz. 1 porsiyon pidede 100 gr. et,300 gr. hamur olduğunu yemeğin sonunda öğrendiğimde kendi iştahıma hayret ettim. 1,5 porsiyon isteyenler ciddi ciddi düşünmeliler çünkü porsiyonlar oldukça doyurucu. Hemen belirtmemde fayda var,tüm malzemeler Karadeniz'den geliyor. Peynir ve tereyağı Vakfıkebir'den,kavurma ise Rize'den. Sıcak pidenizin içinde hafiften salınarak gezinen tereyağı parçası ise lezzeti ile ağzınızda fırtınalar estirmekle beraber, bu konuya kalbiniz ne der,pek duymak istemem. Günün her saati dolu oluyormuş,bilhassa öğlen vakti yer bulmak zormuş. Biz akşam 8-9 arasında orada olmamıza rağmen 1-2 boş masa vardı. Tenha vakitte gidilmesi tavsiye olunur,pide arkası Rize çayının da tadina varalım lütfen. Kıymalı ve kavurmalı pideler 9 TL , peynirli pide 8 TL,kavurmalı pide 10 TL. İstenirse Vakfıkebir telli peyniri de satılıyor,kilosu 13 TL,Vakfıkebir tereyağı 11 TL , kavurma ise 30 TL.
Lider Pide
Ihlamurkuyu Mah. Poyraz Cad. No:17 Tepeüstü Ümraniye İstanbul
216-526 63 61

4 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

teşekkürler..İstanbul a zaman zaman yolumuz düşüyor...fiyatlar da uygunmuş...

mehbup dedi ki...

Ankarada da var güzel pide yapan yerler,onları da yazmayı unutma..Karadeniz pidesini bende severim..Allahtan ben bugün pide yedim..paylaşımın için teşekkür ederim..

aktifmutfak dedi ki...

istanbulda bir de bafra pideye uğramanı tavsiye ederim...en az lider kadar lezzetli.hele bir ev turşusu yapıyorlar.yemeye doyamazsınız.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Blog gerçekten çok güzel. Farklı mekanlar ve farklı yemek tarzlarıdenemek çok hoşuma gider. İstanbul için daha fazla mekana yer vermeniz için sizi İstanbul'a davet ediyoruz....

Oburcan çok yakında İstanbul'da olmalı:)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails