29 Mart 2009 Pazar

Oburcan Sofrası

Siz benim sürekli biryerlerde gezerek oradan buradan haberler vermeme bakıp yanılmayın dostlar , aslında tam bir ev kuşuyumdur. Oburcan ve eşi , çevrelerinde bilhassa maç akşamları mangal partileri ile tanınır. Dün , İspanya-Türkiye maçını fırsat bilerek böyle bir gece yaşadık. Müsadenizle bu geceden birkaç kareyi sizlerle paylaşmak isterim. Yeri gelmişken , bloglarını kıskanarak takip ettiğim bazı arkadaşların affına sığınarak , 1-2 yemek tarifini de araya sıkıştıracağım.



Efendim gecenin başında soframızdan ancak 1 kare alabildim , sonrası malum , misafir , servis derken dağıldık gittik. Başlangıç olarak masamızda peynir tabağı , ekmekli ve tavuklu meze , yeşil salata , çiğ köfte , yaprak sarma , yoğurtlu mantar salatası , peynir dolgulu kırmızı biber ve meksika salatası mevcut.

Meksika salatası en basit ama en lezzetli tariflerden bir tanesi. Meksika fasülyesi marketlerde konserve olarak satılmakta. Yıkanıp hazırlanan fasülyeye maydanoz,dereotu,mısır eklenir. Tuz , limon ve zeytinyağı takviyesi ile ortaya son derece sağlıklı ve lezzetli bir meze çıkıyor. İsteyen üstüne baharatlı mısır cipsi parçaları serpebilir,yakışır.

Bence gecenin yıldızı kırmızı biberdi. Kırmızı biberler ocakta közlendi. Tam yağlı beyaz peynir zeytinyağı , az limon suyu , sarımsak ve ince öğütülmüş cevizle krem kıvamına gelene kadar karıştırıldı ve kırmızı biberlerin içine kondu. Biberler taze soğanla bağlandı ve sofraya...

Ve ateş yandı , kora döndü , verdik köftelerimizi ateşe. Ateşten sıçrayan kıvılcımlar ellerimizi yaksa da , cızırdayan köfteyi beklemek daha çok acıtıyor!!


Sıra bonfilede. Ben mangalda et yaparken 2 türden birisini seçerim. Ya etleri hiç marine etmeden sadece kendi lezzetlerini almaya çalışırım. Veya özel bir marineyle(sırrı bende saklı!) tadını zenginleştiririm. Bu gece etler bol soslu , iyi marine edilmiş.
Mangal görevim bittiğine göre artık sofraya dönüp yemeklerin tadını çıkarabilirim , zaten bu sırada maç saati yaklaştı.
Gecenin sonu , övünmek gibi olmasın ama herşey lezizdi. Sanırım misafirlerimiz de memnun kaldılar ama milli takım bizi üzdü ve Madrid'de 1-0 yenildik. Neyse , moralimizi bozmadık , Çarşamba İstanbul'da rövanş var , alırız. Bakarsınız Oburcan İstanbul'dan çıkar , milli takıma destek için tabi , yemek bahane :)

1 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

tabii ya hep hazır yemekler olmaz:))ama k.biberlerin tarifi gerçekten güzelmiş...eh biz yiyemedik,yiyenlere afiyetler olsun...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails