11 Mart 2009 Çarşamba

Derya Balık Restaurant - Samsun




Benim Karadeniz sevgimin temelinde taze balık bolluğu yatar. Tabi olağanüstü doğası ve sıcakkanlı insanları ile birlikte. Ama balıkçı tezgahlarından günlük taze balıkları seçip,hemen arka tarafta bulunan lokantalarında o çıtır balıkları hemen yemenin keyfinin nasıl bir şey olduğunu tarif edemem. Bu tip balıkçıların iyilerinden bir tanesi de Cumhuriyet caddesinde bulunan Derya Balık. Biz bu akşam tezgahtan levrek seçtik ve buğulama yaptırdık. Bizi davet eden arkadaşımız ince ince tarif etti, balığın üstüne az su,az sarımsak,az domates,az da tereyağı konacak,o kadar.Malzemenin de fazlası zarar. Yemeğin sonunda sonuca bakarak ona hak vermemek elde değil. Biz her ne kadar buğulama için deniz levreğini tercih ettiysekte , sadece Karadeniz'de çıkan ve levreğin yakın akrabası olan Mavruşgil'in buğulamasının daha iyi olduğunu da öğrendikAncak bu akşam bize kalmamıştı. Biz balığa yer bırakmak için mezelerden almadık,yemek öncesi sadece salata ve mısır ekmeğini tercih ettik. Mısır ekmeği biraz değişik,yassı şekilde geldi,üzerinde hafiften eriyen tereyağı eşliğinde. Balığın mideyle buluşması ise keyfin son noktası,tabi 1 duble rakı eşliğinde. Balığı yalnız bırakmamak gerek değilmi ama?

Cumhuriyet Caddesi No:82 (Polisevi karşısı) Samsun
Telefon : 362 230 40 10

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails