Yine mi balık dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu balık gerçekten başka balık dostlar. Az sonra okuyacaklarınızı daha bir dikkatli okumanızı ve burayı mutlaka aklınızın bir köşesine yazmanızı öneriyorum. Gerisini siz bilirsiniz ama inanın bana Oburcan'a teşekkür edersiniz. Bayram Kalafat abimiz Rize'nin Gündoğdu beldesinde deniz kıyısında ,resimde de göreceğiniz gibi küçük bir barakada hayatını sürdürürken, diğer yandan da bu mekanda damak çatlatan tatlara imza atıyor. Yaklaşık 20 yıldır burada ve balık konusunda eli öpülesi bir şahsiyet. Bize ilk olarak havyarlı türlü ikram etti. Havyarlı nasıl olur , nasıl olmaz derken bakmışız ki tabağımızı ekmekle sıyırıyoruz. Üstüne salata ile mezgit ve istavrit tava yedik. Mevsimine bağlı olarak mavruşgil , kalkan , mezgit , palamut , hamsi vs. bulunabiliyormuş ancak öğrendiğimize göre tarifi kendisinde saklı bir balık çorbası ve balıklı çiğ köftesi varmış. Hatta balık çorbasının namını duyan İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinden birisinden yetkilinin geldiği de olmuş. Bunları yememiz bugün kısmet olmadı ancak gelecek sefer için sözünü aldık. Balığınızı yerken Kara Bayram'ın sohbeti de size eşlik ediyor ama sizi uyarıyorum , bu kadar gülerken yemek biraz zor!! Unutmadan söyleyeyim , rica edin , mutlaka Anıtkabir ziyaretini kendisinden dinleyin , bayılacaksınız. Burasını Oburcan'a tavsiye eden gazeteci dostumuz Abdurrahman bey'e de teşekkürlerimi sunarım. Kara Bayram size ulaşmak istemiş ancak ulaşamamış,size bildirmemi istedi. Tekrar teşekkürler...
Tepsi Kebabı Tarifi
2 yıl önce
1 yorum:
HARİKA..Yolum düşerse mutlaka uğrarım...böyle basit yerlerdeki hoş sohbetli lezzetleri çok severim..
Yorum Gönder