11 Aralık 2010 Cumartesi

ZEUGHAUSKELLER - ZÜRİH

Zürih'in en ünlü restoranlarından bir tanesi de Bahnhofstrasse'ye bakan bir ara sokakta bulunan Zeughauskeller'dir. İnternette şehirle ilgili yaptığım araştırmalarda ve blog'larda sürekli bu isme rastladım. Otelden de iyi referans verilince gidelim dedik. İnternette bu kadar yazılan bir yer olması itibarıyla da turistlerin de bol olduğu bir mekan. Ancak sadece turistik yerlerden değil , Zürih sakinleri de ilgi gösteriyorlar.

Eski bir binada fıçılar , av aletleri , eski restoran gereçleri gibi objeler kullanılarak dekore edilmiş , dışarıdaki tarihi hava içeride de fazlasıyla yakalanmış.

İçerisi oldukça büyük olmasına rağmen tamamen dolu. 1 gün önce rezervasyon yaptırmak için aradığımızda akşam için yer olmadığını ancak kapıda sıra beklersek yer bulabileceğimizi söylemişlerdi. Gündüz vakti daha iyi , 5 dakika bekleyerek yer bulabildik. Tabi ancak 5 kişilik bir masanın boş 2 sandalyesi!! Diğer müşterilerle samimi bir şekilde yemekte bir sorun yok!!
Masada bulunan bu ilan ilgimizi çekiyor , alkol , bira ve ateş... Bunlardan kötü birşey çıkmaz diyerek 1 tane sipariş veriyoruz.
Az sonra servis masasıyla gelen garsonumuz şovunu yapmaya başlıyor. Meğer bu şey masada hazırlanırmış. Önce bardağa bir miktar alkol konuyor. Ateşsuyu denen şey o!!
Üzerine İsviçre birası
Sonra çakmakla yakılıyor. Hafif mavi bir alev var ama fotoğrafta görünmüyor. Alkol yanıyor ve geride hafif bir lezzet bırakıyor. Ve son olarak üstüne biraz baharat eklenerek servis yapılıyor. Lezzeti biradan çok farklı olmasa da baharat ve alkolün kazandırdığı bir farklılık oluyor. Yine de işin ağırlığı görsel boyutunda.
Benim yemeğim bratwurst. İsviçre'nin St. Gallen sosisi meşhur. Bu sosis dana , domuz veya karışık olabiliyor. Ben danayı tercih ediyorum. Sosisin üstünde soğan sosu ve yanında Rösti!! Sosis seven birisi olarak bu sosisi beğendimi söylemem lazım. Miktar olarak doyurucu , bizimkilerden daha baharatlı ve belirgin bir lezzeti var. Üstündeki soğan sosu da güzel , sosisle iyi uyum sağlamış. Rösti'yi daha önce de denemiştik. Güzel ama sürekli talep edilecek bir yemek değil.
Eşim geleneksel yemek Zürcher geschnetzels istedi. Miktar olarak Kindli'nin yaklaşık 2 katıydı. Yanında yine Rösti. Tabağa servis yapıldıktan sonra alttan mumla ısıtılan kap masada sıcak sıcak beklemeye devam etti. Rösti ile güzel bir ikili. Geschnetzels  her ne kadar okurlarımızı tatmin etmediyse de eldeki malzeme bu , bununla yetinmesini bileceğiz :)
Yemeğin yanında gelen bu sert ve yamuk ekmeğin tadını anlatmam zor. Ekmek konusundaki inancım her zaman kötü görüntünün iyi bir şey olduğu yönündedir ve bu ekmek bu inancımı pekiştirdi. Gayet doğal olduğuna şüphem yok!
Zeughauskeller , Zürih'in en kalabalık restoranlarından birisi. Ayrıca schnitzel'leri de meşhur. Gidenlere duyuralım. Fiyatlar biraz daha makul , geschnetzels 32 CHF , bratwurst 18 CHF. İçecekler dahil hesabımız 75 CHF.

Zeughauskeller
Bahnhofstrasse 28a
Paradeplatz yanında
8001 Zürih  İsviçre
Telefon : +41 44 211 26 90

4 yorum:

Moda Çıkmazı dedi ki...

restoranın ambiyansı çok hoşuma gitti.

Oburcan dedi ki...

Anladim ki İsvicre'nin yemekleri puan toplamayacak :)))

Adsız dedi ki...

İsviçre seyahatinizi yakından takip ettim... Biz de eşimle 28 aralıkta Zürih seyahati yapacağız. Sizin yazılarınız bizim için çok yararlı oldu...Notlarımızı aldık. Teşekkürler...

Oburcan dedi ki...

Çok sevindim,güzel bir tatil geçirmenizi dilerim. Dönüşte yorumlarınızı paylaşırsanız daha da sevinirim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails