2 Aralık 2010 Perşembe

MERSİN KÖFTE SALONU - TRABZON

Aslında Mersin Köfte Salonu'nu , Trabzon'da bilinen adıyla Balıkçı Hasan'ı yazma konusunda kararsızım. Nedeni şu : bazı yerler vardır turistiktir , cümle alem bilir. Turistler geldiğinde en meşhur yer , en iyi yemek burada diye oralara götürürler ama ilgisi yoktur. İsmi çıkmıştır bir kere. Bu tip yerlerle pek işimiz olmaz. Bazı yerler vardır , hiç turistik değildir , sadece bölge halkı bilir. Mekan dolar taşar ama hiç yabancı yoktur. Tek tük gelen yabancılar benim gibi meraklılardır. Bir de son grup vardır. Bölge halkının bile hepsi bilmez , bilen bilir :)
Balıkçı Hasan 3. gruptan. Bilmeyen birçok Trabzon'lu olduğuna eminim. Burası küçük bir lokanta. Kendine göre , özel bir müşteri grubu var. Benim yazım sayesinde turistik olursa , dolup taşarsa , özelliğini kaybederse buna üzülürüm. İşleri daha iyi olsun , hatta biraz benim de katkım olursa çok mutlu olurum. Ama kalite düşer , şubeleşme başlarsa üzülürüm. Bunu hissettiğim anda yazıyı siteden çekeceğim , şimdiden söylüyorum!!!
Balıkçı Hasan , Trabzon'un biraz dışında , Akçaabat'ın az ötesinde Mersin beldesinde. Denize nazır , küçük ve salaş bir mekan. Şehrin ileri gelenlerinin ağırlıkta olduğu sadık bir müşteri grubu var. Manzara malum.

 Köfte ve balıktan başka birşey yok. Önce salata istedik. Salata klasik Trabzon tarzı.
Karadeniz'de balık sezonunu resmi olarak açıyoruz dostlar. Açılışı hamsi tava ile yaptık. Mısır ununa bulanmış hamsiler çok iyi kızarmış. Balık 1-2 saat önce denizden çıkmış , tazeliğinin tarifi imkansız. Şu kadar şöylemem yeterli olacak sanıyorum : hamsi budur , ötesi yoktur. 
Ve Karadeniz'de favori balığım Karadeniz mezgiti. Mezgitin de tazeliğine diyecek söz yok. Kızartma enfes. Tam karar. Zaten balığın rengi ipucunu veriyor. Balık gibi hassas bir malzemenin kızartması ustalık istiyor , az kızarırsa dışı yumuşak kalıyor , balık çatalda dağılıyor. Çok kızarırsa kuruyor. İdeali dışının hafif çıtır olması , içinin kurumadan suyunu muhafaza etmesi. İşte balık bu noktada!! 
Karadeniz sahilinde 5 ilde , büyük küçük , lüks salaş birçok restoranda balık yedim ancak şunu kesin olarak ifade edebilirim , en iyi balık Hasan'da. Yolu düşenler kaçırırlarsa Karadeniz'de balık yedik demesinler.
2 kişi hızımızı alamadık , 1 salata ve 1 mezgit daha yiyerek bu balık şölenini tamamladık.
Karar : Karadeniz sahilinin en taze ve en iyi balığı burada. Şimdiye kadar yediğim en iyi kızartma da burada.
Fiyatlar inanılmaz , 2 salata , 3 porsiyon balık 30 TL.
Çok yaşa Hasan Usta , en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.
Beni buraya getiren değerli dostum Arda'ya teşekkürlerimi sunarım :)

Mersin Köfte Salonu
Balıkçı Hasan
Mersin Beldesi
Trabzon
Telefon : 462 - 256 26 44

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails