26 Aralık 2010 Pazar

TAKA AKÇAABAT KÖFTE BALIK - ANKARA

Malum , balık sezonundayız. Bu mevsimde yiyebildiğiniz kadar balık yemekte fayda var. Uzun zamandır Beştepe'de gördüğüm Taka , bordo mavi renkli Akçaabat köfte yazan tabelasıyla aklımda kalmıştı. Aynı tabelayı uzun zaman (kastettiğim en az 2-3 yıl) değişmeden aynı yerde görünce bende gidilesi bir yer olabilir hissiyatı uyandırıyor. Bunca zaman devrolmadan kaldığına göre bir hikmeti vardır diye düşünüyorum. Bu düşünceler ışığında Taka'yı denemeye karar verdik.
Taka aslında tipik bir Trabzon balık lokantası. Balıklar Akçaabat'tan günlük olarak geliyor. Menüde sadece balık yok tabi , Akçaabat köfte ve ızgara et var.
Salata ile başlıyoruz. Güzel ve bol malzeme. İyi salata.
İlk balığımız hamsi. Büyük beklentiyle , aç halde geldim ancak hamsilerin boyutunu görünce hem hayal kırıklığına uğradım , hem de üzüldüm. Minicik hamsiler tabağa dizilmişti. Balığı sipariş vermeden önce görmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında yağ çektirilmeden iyi kızartıldığını söyleyebilirim. 

Diğer balığımız benim klasikleşen tabağım , yarım Karadeniz mezgit , yarım barbun. Bu balıkların da kızartması iyi , bu güzel. Mezgit tamam ama barbunlar da çok küçük.
Tatlı olarak illa ki laz böreği , Ankara'da bir Akçaabatlı bayan tarafından yapılıyormuş. Hamuru ince ancak şerbeti oldukça eksik. İçinin muhallebisi de zayıf.
Helva işletmenin ikramı olarak geldi. Fındıkları çok kaliteli. Masaya konduğu anda burnuma fındık kokusu geldi. Helvanın da şekeri eksik. Yağı biraz daha fazla olsa daha hoşuma gidebilirdi.
Sonuç olarak Taka'da kızartma kalitesinden son derece memnun kaldım. Balıklar iyi olduğu sürece Trabzon havasını hissedebileceğiniz bir yer. Lakin balıkların boyutuna dikkat ediniz. Bahsetmek istediğim diğer konu masaya gelenlerin zamanlaması hakkında. Söylemeseydik salata balıklarla birlikte gelecekti. Yemekler gelene kadar oyalanabileceğiniz bir ikram da verilmediği için siparişten  balık gelene kadar uzun bir ara oluyor. Madem ikram yok , salatanın önceden gelmesi ve açlığınızı bir nebze kesmesi gerekiyor. Buna dikkat!!
Balığın porsiyonu 15 TL. Salata 6 TL.

Taka Akçaabat Köfte Balık
Misket Sokak No:54
Beştepe  Ankara
Telefon : 312 - 222 98 40

9 yorum:

todor dedi ki...

tadını bilmem ama nedense pek çekici gelmedi görüntüler.

Oburcan dedi ki...

tahmin ediyorum,sen et adamısın!!

todor dedi ki...

yok valla ondan değil, denizden babam çıksa yerim. ama insan görsel bir şölen de istiyor değil mi?

Egos dedi ki...

Geçen yıl ben de orada keyifsiz bir yemek yedim.Servis cok yavaş, porsiyonlar zayıf ve fiyatlar kalitesine göre çok yüksek.Kısacası kimseye tavsiye etmiyorum...

Damla T. dedi ki...

Oburcan, su anda "yeter ki bunlari yiyeyim de, tek sikayetim salatanın masadaki zamansizligi" olsun diyorum.

Unknown dedi ki...

dokturmussunuz yine oburcan bey :)

Oburcan dedi ki...

Damla ,
öyle bir yorum yapmışsın ki söyleyecek laf yok!!! Sen orada burgerin peyniri köftenin altında mı üstünde mi olsun ikilemi yaşarken benim farketmez demem gibi bişiy!!


Tipsy ,
estağfurullah efenim , döktürmek kim biz kim :)

sülüman dedi ki...

köfte nerede acaba?

Oburcan dedi ki...

köfte de var ama biz balık amacıyla gittiğimiz için yememiştik!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails