12 Aralık 2010 Pazar

SPRÜNGLI - ZÜRİH

Zürih için yaptığım araştırmaların ilk dakikalarında karşıma Sprüngli çıkmıştı. Konuştuğum 1-2 kişiden de bu ismi duyunca gitmemek olmazdı artık.
Sprüngli 1836 yılında David Sprüngli tarafından şekerleme imalatı amacıyla kurulmuş. İlerleyen yıllarda çikolata üretimine de başlamış ve işlerini büyütmüş.
Günümüze gelindiğinde Sprüngli ismi çikolata ve Luxemburgerli dedikleri makaronlarla anılır hale gelmiş. Pazar sabahı kahvaltı için Bahnhofstrasse üstündeki Sprünli'nin yolunu tuttuk. İsmine göre oldukça küçük bir mekan. İçeride çok az oturacak yer var. Dışarıya da masa sandalye konulmuş ancak sıcaklık sıfırın altında olduğu için biz tercih etmiyoruz. Yine de dışarıdaki tüm masaların  dolu olduğunu belirtmem gerek. İsviçre'de dışarıdaki sandalyeler için güzel bir çözüm bulunmuş , sandalyeler kürkle kaplanıyor , soğuk havada oturunca en azından alt taraf sıcak kalıyor. İçeride masalar yanyana sıralanmış , bulduğumuz ilk yere oturduk. Yeri garantiye aldıktan sonra vitrine bakıyoruz.  

Güne tuzlu birşeyler başlamak benim için şart. Tatlıyla aram olmadığından değil , lakin sabah uyanır uyanmaz tatlı yiyemiyorum. Kahvaltı için kepek ekmekli ve brie peynirli sandviçte karar kılıyoruz. Buranın klasiklerinden olmadığı için çok üstünde durmamak lazım. Ancak ekmeği ve peyniri lezzetli.

Sandviçin üstüne Choco Traum denilen çikolatalı kek yiyoruz ve Sprüngli'nin çikolata konusundaki haklı ününün nereden geldiğini ilk ısırıkta anlıyoruz. Sprüngli çikolatasının tadı çok kuvvetli ama insanı tatlıdan sıkmıyor. Üstündeki kakaonun lezzeti bile o kadar kuvvetli. Dönüşte çikolata zaten alışveriş listemizde var , yanına kakaoyu da ekliyoruz. Böyle güzel kakao bizde yok. Maalesef!!!
Cappuccino'nun üstünde de çok beğendiğimiz kakao var. Capuccino'da gayet leziz. 
Sprüngli'nin meşhur makaronları Luxemburgerli'yi sabahın bu saatinde denemedik , dönüşte tren garında bulunan şubesinden aldık. Tadı olağanüstü olan bu makaronları da mutlaka denemenizi öneririm.
İşte kahvaltı hesabımız.
Sprüngli'nin 2 asıra yaklaşan çikolata deneyimini kendi mekanında deneme fırsatını bulmak çok güzeldi. Zürih'ten getirilebilecek daha güzel bir hediye düşünemiyorum.

Confiserie Sprüngli
Bahnhofstrasse 21
8022  Zürih   İsviçre
Telefon : +41 44 224 47 11

9 yorum:

todor dedi ki...

kahvaltı öncesi bakmak iyi geldi :)

Oburcan dedi ki...

Bu ifadeden beğendiğin anlamını mı çıkarmam lazım? Eğer öyleyse İsviçre hakkında ilk olumlu görüş!!!
:)

todor dedi ki...

:)
senin yediğin değil ama üst fotoğraftaki sandviçler ve diğerleri güzel görünüyor bence.
en azından rösti den falan daha çekici duruyor .)

Oburcan dedi ki...

Diğer sandviçler genelde jambonlu falan olduğu için en sadesini aldık.Ama ben yine kakao diyorum!!!

todor dedi ki...

Benim pek aram yok kakao ile, tatlı ile, onun için algıda seçicilik olayı, direk jambonlara zoomladım.

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Bu arada ekşi sözlüğe de girmiş bulunuyorsun :)

Oburcan dedi ki...

Sagolsunlar yazmislar. Bir de kotu sozluk var, oraya da 1 kisi yazmis :)

Adsız dedi ki...

Genel olarak yemekler o kadar olmasa da, tatlıların görüntüsü süper bence:)) öğle arasında insanı tatlı krizine sokacak cinsten!! :)
ama yine de sana afiyet olsun...
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Tesekkurler Burcu, darisi basina :))

ShareThis

Related Posts with Thumbnails