9 Aralık 2010 Perşembe

KINDLI - ZÜRİH

Zürih'te ilk yemeğimizi Kindli otelin girişinde yer alan restoranında yiyoruz. Burası şehrin merkezinde İtalyan yemekleri ağırlıklı bir menüye sahip şık bir restoran. Rezervasyonsuz gitmeniz çok tavsiye edilmez , zira tüm gecenin başlangıcında çekilen bu fotoğraftan sonra tek masa bile boş kalmadı.
Ahşap dekorasyon ve beyaz masa örtüleri güzel görünüyor. Aydınlatma biraz fazla olsa da çok sorun değil.
İsviçre'deyiz ve bu bölgenin geleneksel yemeği olan Zürcher Geschnetzeltes ve Rösti yiyeceğiz. Yemeğin ismini söyleyebilmek 3 günümü alsa da artık tamamdır. Zürih'e tekrar gidersem bir çırpıda doğruca söyleyebileceğim :)   Zürcher Geschnetzeltes , krema , mantar ve beyaz şarap sosuyla servis edilen ince dilimlenmiş dana eti. Bu yemeği ilk defa yediğim için sadece lezzetini anlatacağım. Güzel bir sosa sahip iyi bir et yemeği. Yemeğin sosu lezzetli ve etle birleşiminden ortaya çıkan sonuç başarılı. Ancak bu sos evde zorlanmadan yapılabilecek gibi göründü. Yine de denemeden bilemeyiz!!
Zürcher Geschnetzeltes , geleneksel olarak Rösti ile servis ediliyor. Rösti , temel malzemesi patates olan bir İsviçre lezzeti. Zamanında çiftçilerin kahvaltılarında Rösti yedikleri söyleniyor. Rendelenmiş patates tavada pişiriliyor ve pişirildiği tavanın şeklini alıyor. İstenirse içine yağ , soğan , peynir , baharatlar veya bacon konabiliyor. Kindli'nin Rösti'si sade. Ancak bu 2 yemeği birlikte yemenin tekniği var. Rösti'den ufak parçalar kopararak bunu etin suyuna bırakıyorsunuz ve her yeri sosla kaplanana kadar çeviriyorsunuz. Etin sosuyla birleşen Rösti çok daha lezzetli oluyor.
Diğer yemeğimiz trüf mantarlı gnocchi. Trüf mantarı ülkemizde çok az restoranda bulunabiliyor. Lezzeti bildiğimiz mantarlardan çok daha karakteristik ve kuvvetli. Kindli üretimi olan gnocchi , hafif bir krema sosu ve  trüf mantarı ile çok iyi uyum sağlıyor. Daha önce rastlamadığımız bir lezzet ortaya çıkıyor.
Tatlı olarak dondurmalı çikolata puding istiyoruz. Puding bizim anladığımız anlamda puding değil. Daha çok kek ile sufle arasında birşey. Çikolatanın ve kakaonun bu kadar güzel olduğu bir ülkede yeterince tatlı değil. Lezzeti çok zayıf. Tatlı hakkınızı bir başkasında kullanmanız tavsiye edilir.

Yemeklerin yanında seçtiğimiz İtalyan şarabı gecenin yıldızı olabilir. Vino Nobile Montepulciano. Bu ismi unutmayınız!!!
Daha önce Zürih'in önemli bir merkez ve pahalı bir şehir olduğunu yazmıştım. Fiyatlar konusunda sıkı durun : Zürcher Geschnetzels 51 CHF , gnocchi 36 CHF , tatlı 16 CHF. Şarapla birlikte hesabımız 130 CHF.

Kindli Hotel
Pfalz Gasse , 1
Zürih   İsviçre
Telefon : + 41 43 888 76 76

12 yorum:

nihalasli dedi ki...

Hic bir sey yememissiniz sanki:) O patatesi ne ile rendelemisler ve bu mu unlu demekten alamiyorum kendimi.
Restoran bir yatin ici goruntusune sahip, hos.

Oburcan dedi ki...

Hakkini yemeyelim, et guzeldi ama!!

todor dedi ki...

afiyet olsun.
ama yani şu blogun diğer sayfalarındaki yemeklere bakın bir de buna. ilk defa bu blogu okurken karnım acıkmadı. :))
demek ki bir daha olur da gece vakti oburcanı okuma gafletine düşersem ve gece vakti kontrolden çıkıp yemeğe saldıracağımı hissedersem ne yapıyormuşum?
hemen zurih sayfasını açıyorum, mutlu mesut, gece vakti tıkınmadan yatağa yatıyorum.
sağolasın oburcan
:))

Oburcan dedi ki...

Çok sevdiğim bir liste vardır:Dünyanın en ince kitapları.Şöyledir:
-leziz İngiliz yemekleri
-Alman mizah sanatı
-para harcama sanatı(İskoçlar yazmış:))
-en güzel yaz yemekleri(İzlanda gastronomi derneği)
-en güzel alkollü içki kokteylleri(Savama yayınları,İran)
Listeye katkımız olsun:
-Oburcan'ın Zürih Gastronomi turu

Adsız dedi ki...

arkadaslar hakli. her nekadar isvicrede yasiyor olsamda... nerede bizim türk-mutfagi, nerede isvicre-mutfagi! isyerinde isvicreli bir arkadasima "sizin en önemli, yenmesi gereken yemeklerinizi saysana" dedigimde, baya bir düsündükten sonra: "fondue, raclette, zürcher geschnetzeltes ve rösti" dedi. e onlari bende biliyordum.... :-) sevim

todor dedi ki...

:))
izlanda gastronomi iyimiş :))

Oburcan dedi ki...

Sevim sen baskalarina bakma, 1-2 yazi sonra fikirleri degisir :)

Oburcan dedi ki...

Todor
Liste uzun, hepsini oku bence :)

Löplöpcü dedi ki...

Hocam beyaz şaraplı bir fondü patlatsaydın :)
Birde oranın çikolatası .ok meşhurdur. Hep hayalimde İsviçre'de bir çikolata üretim merkezini dolaşmak vardır

Oburcan dedi ki...

Semih,
Fondu Cenevre'de, az sabir :))

EZGİİİİİ dedi ki...

gezmeyi ve yemek yemeyi çok seven bir insan olarak sitenize bayılıyorum. Özellikle Avrupa'yı çok sevdiğim için son yurtdışı yazılarınıza bayıldım.
Ama bi şeyi çok merak ediyorum. Hiç bir yerde fotonuza rastlayamadım.Sizi acayip merak ediyorum. Neden koymuyorsunuz acaba fotonuzu.Cevabınız için şimdieden teşekkür ederim

Oburcan dedi ki...

Sevgili Ezgii,
haklısın hiçbir fotoğraf vb. sitede bulunmuyor. İsim ve cisim konusuna hassasiyet gösteriyorum.Anlayışınız için teşekkür ediyorum :)
Sevgiler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails