29 Aralık 2010 Çarşamba

EMİN USTA - ANKARA

Ankara Kalesi'ne çok yakın bir konumda olan Emin Usta müdavimleri olan bir lokanta. 1958'den beri Ankaralıların hizmetinde. İtiraf etmek gerekirse bir zamanlar oldukça sık gittiğim bir yerdi ancak bu blog açıldı açılalı gidememiştim.
Emin Usta'nın menüsü az ama öz. Çorba , kurufasulye , pilav , köfte ve pirzola. Cuma günleri de Ankara Tava. Tabi sadece Ankara Tava için bile gidilir , lakin bugün o gün değil.
Az kurufasulye ve pilavla başlıyoruz. Fasulyenin suyunu biraz fazla istiyoruz , pilava destek olacak. Kurufasulye tereyağı ile yapılmış , çok lezzetli , suyu hafif kıvamlı.
 Pilavın rengi bembeyaz. Tereyağlı ve tane tane. Enfes.
Ve etler göründü. Yarımşar porsiyon köfte ve kuzu pirzola. Yanında ekmek ızgara üstünde ısıtılmış , dışı hafif kızarmış. Köfte ile başlayalım. Emin Usta'nın köftesi yumuşacık. Baharatı fazla değil , eti lezzetli. Çok iyi pişirilmiş. Pirzola ise köfteden de güzel. Sinirsiz , gayet yumuşak ve sulu.

Emin Usta yeri itibarıyla biraz zor ancak kesinlikle gitmeye değer. Cuma günleri Ankara Tava olduğunu hatırlatalım , ilk fırsatta deneyeceğimizi ve bu sayfalarda sizlerle paylaşacağımızı belirtelim. Hesap 14 TL.

Emin Usta
Koyun Pazaru Yokuşu No:48
Samanpazarı  Ankara
Telefon : 312 - 310 27 12

4 yorum:

Damla T. dedi ki...

Oburcan bir dur yahu! Biraz yemeden, icmeden dur :)

Giristeki "blog acildi acilali gidemedim" ifadesi hosuma gitti. Blogun acilmasi mi seni gitmekten alikoydu? Boyle mi anlamaliyiz? ;)

Oburcan dedi ki...

Damla dur durak yok,gidilecekler listesi gitgide uzadı,ne olacak bu işin sonu? :)
O ifadenin anlamı farklı tabi ki , blog açıldıktan sonra daha çabuk gitmem gerekirdi anlamı var çünkü böyle 3-4 yer daha var bekleyen!!
Yakın zamanda yazılacak yerler var,sana okuMAMAnı tavsiye ederim :)

Kaan dedi ki...

abi napalım biliyor musun?
semih de gelince, önce burak et lokantası, ardından burası, ardından alaattin'in sofrası ardından da tarihi çiçek lokantası yapıp en iyi Ankara tava yapan yeri seçelim. Başka Ankara tava yapan yer varsa da gideriz. Benim bildiklerim bunlar. Damla'da bir Washington tava yazısı yazar :)

Oburcan dedi ki...

Kaan ,
biz Ankara Tavası güzellemesi yaparız ama Damla'dan şüpheliyim.Hatta bu Ankara Tava İnisiyatifimizi baltalamak için oradan müdahale edebilir :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails