20 Aralık 2010 Pazartesi

ÇEŞMİ KEBAP - ANKARA

Çeşmi Kebap bu sayfalarda uzun uzun yorumlar yazdığımız bir gün okurlarımızdan Burcu tarafından tavsiye edildi. Okur referansını her zaman dikkate almanın bir kez daha faydasını görmek üzere ilk fırsatta Çeşmi'deyiz.
Çeşmi Ümitköy'de bir villada tek başına , eve yakın oluşu bizim için ayrı avantaj.  

İçerisi oldukça büyük. Biz ön kısımdayız , arkada bir salon daha var. Dekorasyon kararında bir ağırlık içeriyor. Arayışımız belli , güzel bir ortamda seviyeli bir rakı ve kebap birlikteliği :) Dekorasyon bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.
Masaya oturduktan sonra tepsi içinde mezeler geliyor. Mezelerde daha ziyade geleneksel lezzetler tercih edilmiş.
Tulum peyniri cevizle birlikte servis ediliyor. Kaliteli bir tulum.
Zeytinyağı içinde közlenmiş biber işletmenin ikramlarından. Basit ama lezzetli bir başlangıç.
Salata da ikramlardan.
Lavaş fırından çıkar çıkmaz masada. Dumanı üstünde değil , içinde. Ortadan ikiye ayırıp arasına peyniri yerleştiriniz , dürüm yaparak yemeniz tavsiye edilir :)
Lavaşla birlikte mini ekmekler de masada. Bunlar da gayet lezzetli ancak lavaşın yanında fazla doyurucu. Çok itibar etmeniz uygun düşmez!!!
Ekşili kuru dolma sıkça karşımıza çıkmıyor. Bu nedenle denememek olmazdı. Daha önce de bir yazıda yazdığımı hatırlıyorum , bu dolmanın en iyisini eşim yapar , üstüne tanımam , o ayrı. Çeşmi'nin dolması da 2. sırada gelecek kadar iyi. Kuru patlıcanları tam olması gerektiği kadar pişmiş , içinin ekşiliği de ideal.
Bardakaltı lahmacunu çok beğendim. Hamuru çok ince açılmış. İçi kuzu eti ancak et bazılarının sevmediği gibi kokulu değil. Soğan kullanılmamış olması da ayrıca güzel tabi.
Yine Burcu'nun tavsiyesiyle Babakanuç istiyoruz. Babakanuç közlenmiş patlıcan , tereyağı , yumurta akı , sarımsak , tuz  ve karabiberden yapılıyor. Tarifi zor , lezzeti müthiş. Köz patlıcan ve tereyağı birlikte çok daha iyi tat vermiş.
İçli köfte gördüğüm zaman dayanamam. Çeşmi'nin içli köftesi kızartma. Dışı kıtır , kalınlığı normal. İç malzemesi yeterli ancak biraz baharatı eksik , kendini hissettirmiyor. Ancak aynı lezzetli et içli köftede de var.
Bardakaltı lahmacunu fazlasıyla beğendiğimiz için 1 lahmacun daha istedik. Bu da çok lezzetli.
Çiğ köfte gecenin başlangıcında olmamakla birlikte belli bir saatte yapılıyor ve taze taze servis ediliyor. Etli , acılı  çiğ köftenin tadı başka.
Ve ana yemek olarak yine tavsiye üzerine Adana kebap istiyorum. Yanında gelen yağlı ve acılı lavaşlar muhteşem. Adana kuzu etinden ve zırh kıymasından yapılmış. Tadı , acısı , yağı , herşeyi harika. Ufalanacak kadar ince olmamakla birlikte çok iri taneli de değil. Yine bir yazı altında tartıştığımız Ankara'nın en iyi Adana kebapları listesinde üst sıralarda yer alır.
Eşim çöp şiş istedi. Etler iyi terbiye edilmiş ve yumuşacık. Hayvanlar kekikle beslenmiş :)) ( teşekkürler codex)
Ve çok bahsedilen Jet kebap !!! Jet kebap en az 2 kişilik yapılıyor. Adana kebap daha kalın şekilde şişe dizilip pişiriliyor. Görüntüsü ise efsane!!!
Bu kadar yemeğin üstüne demli bir çay gibisi olamaz. Sunumu da gayet güzel.
Meyve tabağı ikram. Yemeküstü meyve konusuna hiç sıcak bakmıyorum. İşletmelere de pek tavsiye etmiyorum. Müşterilerin sağlığını düşünenlere tabi!!
Künefeyi de görünce duramadım. Canınız illa ki tatlı istiyorsa ve künefeyi çok seviyorsanız tercihiniz doğal. Ayrıca Çeşmi'de künefe birçok yerde yiyeceklerinizden daha başarılı. Lakin yine de bu noktada görüşlerimi yazmak isterim. Ankara'da satılan künefelerin tamamı hazır. Muhtemelen buzlukta bekliyor. Bu tarz fabrikasyon künefeleri hiç başarılı bulmuyorum ve tasvip etmiyorum. Aradaki farkı Mersin'e , Antakya'ya gitmeden anlayamazsınız. Merak edenler Mersin'deki Yürü Künefe yazıma bakabilirler. Künefe işte öyle olur. Benim görüşüm lokantalarda dondurulmuş vb. ürün satmamak yönündedir. Diyeceksiniz ki o zaman Ankara'da künefe satılmaz. O zaman satılmasın derim ben de.
Son zamanlarda en keyif aldığım yemek oldu. Bu kadar iyi Adana , babakanuç ve lahmacun bir arada zor bulunur. Fiyat konusu ise Çeşmi kebabı daha cazip hale getiriyor. Herşey son derece uygun. Kebaplar 10-15 TL , mezeler 4-6 TL. Cuma ve Cumartesi akşamları fasıl olduğunu belirtelim , Burcu'ya tavsiyesi için tekrar teşekkür edelim :)

Çeşmi Kebap
Binsesin 4. Cadde No:9
Ümitköy  Ankara
Telefon : 312 - 235 93 93

59 yorum:

todor dedi ki...

oh be budur.
valla sağol burcu sayende isviçre azabından kurtulduk ve kebap olayına döndük.
ben henüz gidemedim ama ilk fırsatta gidip deneyeceğim adanasını.
babakanuç muhteşem görünüyor.
oburcan yine yaptın yapacağını gecenin onbirinde yayınlama hocam böyle yazılar :))

Oburcan dedi ki...

Aslinda yazi sabahtan beri hazir ama gece 11 olmasini bekledim :))
Bu arada İsvicre'ye neden bu kadar giciksin anlamis degilim :)

todor dedi ki...

Bravo, senden de bu beklenir zaten.
Senin yüzünden sabaha kadar kebap görüyoruz rüyada.
İsviçre konusuna gelince, yok gıcık değilim. ülke olarak bir problemim yok, hatta keşke yaşasam orada ve hatta bankalarından birinde yüklü bir hesabım olsa :) daha da çok severim. Yemekler çekici gelmedi bir şekilde. sunumu, içeriği falan.
şimdi bak sen yazmışın, Nilay yazmış Barcelonayı, Löplöpçü yazmış Keşanı, allahım bir bunların fotoğraflarına bak bir de senin İsviçre'de yediklerinin fotoğraflarına :)))

Oburcan dedi ki...

Artik normal ritmimize donduk, her gece bu saatte yazi gelecek :)))

todor dedi ki...

Ok.
Madem öyle, ben de yemek saatlerimi ona göre ayarlarım :)

Oburcan dedi ki...

Yarin aksam muhtemelen yazamam , Carsamba aksami menude balik var:)

todor dedi ki...

aha
marmaris balıkçısı mı geliyor acaba???

todor dedi ki...

işin sırrı bu gülüşte.

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Bunları sabah yaz da bari rüyamda kebap görmeyeyim:( Bu ne azap allahım:( Hem sen hep balık, tavuk yaz bence!!! Kebap yazma, tatlı yazma, lavaşları, onları bandırdığın mezeleri yazma, bol bol tavuk, balık yaz! Meyve tabaklarını sev! Beni gece gece günaha sokma Oburcan :(

todor dedi ki...

Okuyucunun sesini duy artık Oburcan, yalnız değilmişim bak.

Oburcan dedi ki...

Siz ikiniz gece gece anlastiniz da ustume mi geliyorsunuz?? Biri tavuk diyor, oburu bu saatte mi yazilir diyor!!! Kendi blogunda tacize ugrayan ilk blogger oldum sayenizde.... Sizlere inat, eyleme devam!!!(cok kizarsam bu saatte 1 yazi daha yazarim haa :)))

todor dedi ki...

Blog olayında stokçu zihniyete hayır!!!!
Yazıları önceden stok yap, okuyucuyu tehdit etmek için kullan.
Ayıp vallahi
:)

Oburcan dedi ki...

Todor haklısın,lakin elde fazla malzeme yok.Ama istersen Kayseri'de testide kurufasulye ve tandır yazabilirim :)))

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Ben gece 12'de Külkedisine dönüşüyorum o yüzden acil yatayım bari :P Bir yazı daha kaldıramıycam valla billa. Mandalina elma bir yere kadar!!! Yazık bize yahu, hiç mi acımıyosun Obur!

Hayır yani biz okurken acıkıyoruz da sen yazarken acıkmıyor musun????

todor dedi ki...

Yaz kardeşim, bakliyat beni bozar. Nohut yaz, kurufasulye yaz sabaha kadar okusam bir şey olmaz. Tandır yazma, zaten löplöpçünün keşan yazısında kuzuyu gördüm dünyam şaştı :)

Oburcan dedi ki...

Yahu Çeşmi şurası,telefon etsem anında kapıda.Bu saatte mandalina mı??? Allah sabır ve rahatlıklar versin :)))

Oburcan dedi ki...

Epicurious Külkedisi'ne dönüştüğüne göre arabası da balkabağı oldu. Ben de gidip arabayla ilgileneyim,canım tatlı çekti :)
İyi geceler dostlar

todor dedi ki...

İyi geceler

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Sonra ağlama nasıl kilo vericem diye :D İyi geceler ve afiyet olsun :)

nihalasli dedi ki...

NE guzel gorseller oyle bak bak doyma:)Eksili dolmayi sanirim tavaci yazinizda mi yazdiniz :S Eksili dolmayi esinizin tarifi ile blogunuzda gormek isteriz en azindan bize yol gostermis olur yapmamiz icin.
Merak ediyorum agiz tadi gelismis birinin kilo kontrolu nasil oluyor ? Gerci ancak bildirdiginiz kadarini biliyor okuyoruz ama...

Oburcan dedi ki...

Epicurious,
tatlı için teşekkürler :)))

Oburcan dedi ki...

Nihalaslı,
yakın zamanda uygulamalı ekşili dolma tarifi vereyim,iyi fikir,teşekkürler.
Kilo kontrolüne gelince,sebebi basit,yediimden daha çok spor yapıyorum. Bildirdiğim kadarıyla gerçek arasında fark yok inan :)

evcimen dedi ki...

Merhaba,
en sonunda merak edilen yere gitmissiniz. raki da ictiniz herhalde goremedim gerci anlatimda ama :) fasil programina denk gelmediniz herhalde? nasildi diye sormak istedim ama :(
tum yukarida yazanlari 2 kisi mi yediniz yoksa! bir de gelen hesabi sorayim da tam olsun. saygilar

Oburcan dedi ki...

Evcimen,
en sonunda gittik çok şükür. Bunca yemeği 1 gecede yemedik,geçen hafta 2 gece gittik,dolayısıyla 2 ayrı grubun yemeğiydi!!Cuma akşamı fasıl vardır. Önce öndeki salonda,sonra arka salonda çalıyorlar. Hesap şöyleydi : ilkinde 2 kişi 60 TL gibi bir rakamdı. 2 gidişte 4 kişi rakılı falan 185 TL ödedik.

Adsız dedi ki...

En sonunda yurda döndünüz, ve en iyi yerden giriş yaptınız:)) çeşmide, jet kebapta dediğim kadar varmış değil mi?? efendim afiyet olsun:)bundan sonra yine yurtiçi önerilerini dört gözle bekliyoruz:))
Burcu (çeşmi burcu:))

Oburcan dedi ki...

Burcu,
Jet kebap süperdi,herşey harikaydı.Tekrar teşekkürler.Senden de böyle güzel tavsiyeler bekliyoruz!!

evcimen dedi ki...

4 kisi 185 tl ve rakili, fasilli supermis. lezzet olarak ankaradaki en iyi adanalardan biri diyorsun, en yakin zamanda ben de gidecegim oyleyse, yazi icin tesekkurler...balik restorani neresi acep :)

Oburcan dedi ki...

Evcimen,
Denedikten sonra yorumunu yazarsan sevinirim. Balikcinin ismi yukarida var, Todor yazdi :)

Kepslok dedi ki...

Oburcan,ünlü bir balıksever olarak Cunda balıkta ne zaman balık yeyip o eşsiz yorumlarını bizimle paylaşacaksın?Hem de Binsesin sitesinde size de baya yakın.

Oburcan dedi ki...

Sevgili G,
Cunda baligi bilmiyordum ama arastirayim, listeye alalim. Tesekkurler

Kepslok dedi ki...

bu arada çoook sıkı takipçinim nereye gidersen ben de gidiyorum tabi yurt dışları hariç:)

Oburcan dedi ki...

Sagol Kepslok , hiz kesmeden devam... Tavsiyelerini beklerim!!!

Adsız dedi ki...

Cunda balığın yorumlarını bekliyorum, eve reklamı gelmişti ama kebapsever olarak henüz ben de gitmedim. yorumlarını bekliyorum o yüzden.
Not: Bu arada umarım çeşmi yorumlarımızdan sonra umarım kaliteyi düşürüp fiyatları arttırmaz!!?? :(
Burcu.

Unknown dedi ki...

of of offffff :))))))))))
heme giidorum valla.... bayiliorum galiba su an :)

Oburcan dedi ki...

Burcu,
Gorunen o ki Cesmi'ye sik sik gidecegim. Kontrolu bizzat ben yapacagim. Bir sey olursa kacmaz :)))

Oburcan dedi ki...

Tipsy yorumlarini bekliyorum!!

todor dedi ki...

ben gitmeden bozmasınlar da kalitesini sonrasına bakarız.
gerçi benim önceliğim balaban, ilk oraya gideyim diyorum. şöyle tereyağlı hmmmmm, sonra sıra çeşmi de.
burcu bir gece bloga attığı mesajla hayatımızı değiştirdin valla :)

Oburcan dedi ki...

Sen Saban Usta yazisini gozden kacirdin sanirim, kuzu sirik kebabi???

AYÇA dedi ki...

Valla su eksili dolmanın tarifini dört gözle bekliyorum. Eğer Recep ustaninkilerden de güzelse, esimi yeni yılda sevindireyim. Tek istegi eksili dolmayı güzel yapmam çünkü. Bu konuda gercekten sanslisin. :)

Oburcan dedi ki...

Ayça,
en kısa zamanda ekşili dolma tarifi geliyor :)

todor dedi ki...

bir dakika yaa
ne şaban ustası,
nasıl atlarım
bakıyorum,arıyorum,tarıyorum hemen

Oburcan dedi ki...

Ooo iste bu Todor'un bittigi andir!!!
Sen simdi calis, yarin tum blogdan sinav var:))

todor dedi ki...

iyi de mart 2009 diyor benim o zamanlar haberim yoktu, saymam ben bu sınavı çalışmadığım yerden gelmiş.
dur bir google dan bakayım ş.kubilay mah. neredeymiş.

Oburcan dedi ki...

Bosuna bakma. Baksan da burayi bulamazsin, gercekten yeri zor.

todor dedi ki...

ya bu yükseltepe, çevre yolundan giderken kurbanlık pazarları falan kurulur oralar mı???
haritadan sanki oralar gibi görünüyor ama.

Oburcan dedi ki...

Bosver tarifi, beraber gideriz :)

todor dedi ki...

en iyisi öyle olacak.
selimiye caddesi olarak bakınca karşıyakaya yakın bir yermiş.

todor dedi ki...

bu arada sat 11.30 oldu
marmaris balıkçısı yok piyasada.
sırf gece vakti aşermeyeyim diye bugün balık yedim akşam yemeğinde :)
yayınlayacaksan yayınla hazırlıklıyım :))

Oburcan dedi ki...

Adresi unut, tarifle belki. Bilen biriyle buyuk ihtimal bulursun. Ama kesin degil :)

todor dedi ki...

ya bak gaz veriyor.
zorla bulduracan bana orayı :)

Oburcan dedi ki...

Resimleri yukledim ama yazi bekliyor. Lafa tutmasalar.... :)

todor dedi ki...

al işte bloguna yorum yapılıyor diye okuyucuya tavır yapan bir blogger :)

Oburcan dedi ki...

Hassas okuyucu :)

Nilly dedi ki...

Resmen ağzım sulandı işte budur layığını vermişsin hem yazının hem resimlerin sevgili arkadaşım:-) E biz ne zaman gidicez ses var mı karabataklardan? Yarın sabah mailına bak,onaylarsan barca 2 yi yayınlarsın:-)

Oburcan dedi ki...

N.G. :)))
teşekkür ederim.Sabah mail'a baktım ama gelen yazı yoktu!!
Neden olabilir sence? :)

todor dedi ki...

dikkat....dikkat
karabatak 2 konuşuyor, siz bugün telefonda konuşmuşunuz karabatak 1 ile, oburcanla da konuştuk, sorun yok gibi.
bro, şimdi ben biliyorum sen benden yine bir kıtır performansı bekliyorsun, satar bu diyorsun ama yok bu sefer olmaz söz :))

todor dedi ki...

yalnız bro geçen çadırda ki gibi olmasın. gevezelikten gül gibi adanalar yalan olmuştu :))
en son donuk yağları görüyordum şöyle damağa yapışan cinsten :)

Oburcan dedi ki...

bakın dostlar,ben masada ciddiyet isterim ,ona göre!!!yemeğe saygısızlığı tolere edemem!!! :)

todor dedi ki...

zor ya
bakarız
:)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails