15 Aralık 2010 Çarşamba

CENEVRE

Cenevre , İsviçre'nin Fransa sınırında , yaklaşık 200.000 nüfuslu , güzel bir şehir. Avrupa'nın genel şehir konseptinde olduğu gibi içinden nehir geçiyor , Rhone nehri. Yanıbaşında Cenevre gölü (Lac Léman) yer alır.
Birleşmiş Milletler , Kızıl Haç , Dünya Çalışma Örgütü , Dünya Sağlık Örgütü , CERN , EBU gibi uluslararası örgütlerin merkezi olmakla birlikte , aynı zamanda önemli bir finans şehridir. Tüm bunların yanında bir özelliği daha vardır ki bambaşkadır , Cenevre saatin başkentidir. Patek Philippe , Rolex , Vacheron Constantin , Franck Muller , Charriol , Raymond Weil gibi devler Cenevre'de doğmuştur.
Her yıl Mart ayının ortasında yapılan Cenevre Auto Show'u da unutmamak lazım.
Fransızca konuşulur.
Şehrin tarihi merkezine(old town) dar bir sokaktan çıkılır.
İsviçre Devlet Arşivlerinin olduğu binanın kapısında 1800'lü yıllardan kalan bir top var.
Tarih ve Sanat müzesi şehrin en büyük müzesi. Maalesef daha önce gezdiğim için bu defa gezemeyeceğim ama yolu Cenevre'ye düşenler kaçırmamalı.
Dün yazdığım La Théiére qui Rit (burası süper bir yer ama bu ismi yazması işkence gibi :)) yazısında o özel çayların dökme demir çaydanlıklarda demlendiğinden bahsetmiştim. İşte o çaydanlıklardan satan Çin ürünleri mağazası. Demliklerin tanesi 150 CHF'tan başlıyor!!!
Cenevre'nin en sevdiğim özelliklerinden bir tanesi de havaalanının çok yakın olması. Şehir merkezinden tren istasyonu yürüyerek 5 dakika , istasyonda en fazla 5 dakika bekliyorsunuz , ardından havaalanı 5 dakika. Toplam 15 dakikada havaalanındasınız.


Meraklısına Gezi Notları

Görmeden Dönmeyin
Old Town
Tarih ve Sanat Müzesi
Patek Philippe Müzesi
Mamco
Jet d'Eau (ben gitmedim , giden varsa anlatsın lütfen.Gölde suyu 140 metre yukarı fırlatan bir pompadır kendisi)
Cathedrale St. Pierre

Yemeden Dönmeyin
Peynir fondü
Peynir çeşitleri

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ama cidden guzel yaaaa :)

Oburcan dedi ki...

Aslında zamanım olsa da göl kıyısına gidebilseydim çok daha güzel olurdu!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails