12 Aralık 2010 Pazar

CAFE DU SOLEIL - CENEVRE

Cafe du Soleil'de ilk fondüyü 2005 yılında yediğimi hatırlıyorum. Cenevre'de yaşayan Fransız arkadaşımız Natalie ile birlikte gitmiştik. O günden bugüne bu isim hep aklımda kalmıştı. Bu defa ekip değişti , yanımızda Yunanlı arkadaşımız Mariza var.
Cenevre merkezden taksi ile 10 dakikada gidiliyor. Taksi üzreti 22 CHF. Cafe du Soleil küçük ama bir o kadar meşhur bir yer , tabi Cenevreliler arasında!
İçeride dekorasyon anlamında etkileyici hiçbir şey yok. Fotoğrafı da özellikle yayınlıyorum. Aksine , duvarlar yağlı boya ile boyanmış ve sanırım biraz da zaman geçmiş , sararmış. Ama burada mesele dekor falan değil , lezzet.
Minik masamıza zor da olsa sığdık. Menüd birçok seçenek olsa da gelenlerin çoğu fondü yiyor. Bu nedenle fondü ekipmanı her masada hazır. 

Başlangıç olarak yeşil salata istedik. Salatada özel birşey yok , üstündeki hardallı sos ufak bir farklılık yaratmış , o kadar.
Tütsülenmiş et istememiştik. Garson yanlışlıkla masamıza getirdi , geri gönderdik. Lakin aklımıza da düştü , sipariş verdik , yenisi geldi. İyi de etmişiz. Etin baharatlı tadı harika. Dokusu yumuşak.
Ve peynir fondü. Cafe du Soleil Cenevre'nin en iyi fondüsünü yapıyor , kesin. Bunu 2 sebepten söylüyorum. Daha önce gittiğim 3-4 restorandaki deneyimlerim ve Cenevreli arkadaşlarımın tavsiyesi.  
Peynir fondünün pek çok çeşidi olmakla birlikte Cafe du Soleil'de sadece gruyer peyniri ve beyaz şarapla yapılıyor. Bunun dışında peynir olarak emmental , cheddar , alkol olarak bira eklenebilir.
Ekmekten kopardığımız minik parçaları fondü çatalımızın ucuna takıyor ve peynirin içine daldırıyoruz. Dibini de karıştıracak şekilde içeride biraz gezdirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Gruyer'in tadı enfes.
Ve fondünün sonu. Sakın bu kısımda doydum yeter demeyin , burası en güzel yeri!!!
Unutulmaz bir peynir gecesi oldu. Sadece 2 malzemeden nasıl olur da bu kadar leziz bir yemek  ortaya çıkar diye soruyorum kendime. Cevap basit aslında , peynir ve şarap.
Dönüşte kendime hazır paketlerden değil ama iyisinden kalın bir gruyer kalıbı almayı ihmal etmiyorum. Evde parti var :)
3 kişinin hesabı 120 CHF. Kişi başı fondü 22 CHF.

Cafe du Soleil
Place du Petit-Saconnex 6
Cenevre  İsviçre
Telefon : +41 22 733 34 17

7 yorum:

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Yum yum yum... Evdeki dolaplardan hatırlayamadığım birine kaldırdığım fondü tenceresini çıkarma isteği duydum içimde... Afiyet olsun... Çok iştah açıcı bir akşam olmuş :) Cenevreye yolum düşerse mutlaka deneyeceğim.

Oburcan dedi ki...

evde fondü tenceresi olduğuna göre belli bir tecrübe var anlaşılan :)
teşekkürler..darısı başına diyeyim o zaman :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Tencere var ama tecrübe yok :) Yine de bir şekilde yemeyi bilenin yapmayı da çabuk öğreneceğine duyduğum inançla becerebilirim galiba diyorum :)

Oburcan dedi ki...

tecrübe eksikliğini en az hissedeceğin tarif budur diye düşünüyorum :)
Dediğim gibi peynir ve şarap :)

MMO dedi ki...

Bir kere fondülü bir sevgililer günü programı yapmıştım, "sevgililer günü katliam"ına benzemişti! İki fondüden birinde fındık yağında minik minik etleri pişirmeye çalıştık, yağ duvarlara sıçradı, sevgili köpürdü. İkinci fondüde de erzincan mandıradan ne paralar bayılarak aldığım hazır peynir fondüsünü fondü kabına boşalttım, hemen dibi tuttu, içindeki şarabı da çok geldi, midemiz ekşimişti. Senin yazın kafamdaki kötü fondü tecrübesini silikleştirdi. İnşallah ben de gider yerim bir gün. :)

Oburcan dedi ki...

Seninki bayağı kötü bir tecrübe olmuş. Allah herkese böyle bir fondü gecesi versin inşallah :)

Glass Half Full dedi ki...

Bende Isvicrede fondu yemistim! Yok boyle birsey, bi ara tekrar gitmek lazim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails