1 Aralık 2010 Çarşamba

ÇADIR KEBAP - ANKARA

Zaman zaman dile getirdiğim bir konu var : Ankara'da güzel kebap yiyip rakı içilecek mekan sayısı fazla değil. Çadır Kebap'ta bunlardan bir tanesi. Eskişehir yolu üstünde Beytepe'ye gelmeden önce sağ tarafta.
Vale hizmeti sayesinde otopark sorunu yok. Arabanızı verip numaranızı alarak içeri giriniz. İçerisi çok geniş. Tavanı yüksek. Tüm mekanda kullanılan kaliteli ahşap malzeme sıcak bir ortam yaratmış. İsterseniz yemeğinizi arka bahçede üstü kapalı çadırda sigara içerken de yiyebilirsiniz. Kapalı alanın 2 yerinde bulunan ocakbaşında keyfinize keyif katabilirsiniz.                                                                                                          

Mezeler ve kebaplarda çeşit çok. Biz kendimize göre bir karışım yaptık.
Şakşuka ile başladık. Çok etkileyici bir lezzeti olmasa da fena bir şakşuka değil.
Gavurdağı salata güzeldi. Domatesin bu kadar pahalı olduğu bir sezonda ana malzemesi domates olan herşey riskli. Kaliteli domates kullanılması zor. Yalnız burada nar ekşisinin çok lezzetli olduğunu belirtmem lazım. Her yerde rastlanan türden değil.
Muhammarayı lafı dolaştırmadan tarif etmem gerekirse kötüydü. Bence bunun nedeni malzeme değil , reçetede sıkıntı var.
Çiğ köfte ise tam tersine çok güzeldi. Hemen her köşebaşında açılan çiğ köftecilere oldum olası ısınamadım. Et içermeyen fabrikasyon çiğ köfte fikrine alışamıyorum. Çiğ köfte dediğin emek ister , enerji ister , ter ister. Kolay olmadığı gibi özel bir ustalık gerektirir. Çadır'ın çiğ köftesi işte aynen böyle.
Ara sıcak olarak pastırmalı humus geldi. Oldukça büyük bir porsiyon. Bir humussever olarak beğendim. Üstündeki pastırmalar da lezzetini arttırıyor.
Fındık lahmacunun hamuru ince , iç malzemesi bol ve lezzetliydi. Soğansız olmasını tercih ederdim ama buna da hayır diyemem.
Ana yemek olarak eşimin tercihi çöp şiş ve dana şiş. Eti yumuşak ve lezzetli. Çöp şişin terbiyesi lezzet katmış. Kararında pişirilmiş , kurumadan ızgaradan alınmış. Beğendik.
Ben ise uzun zamandır merak ettiğim Adana kebap istedim. Yediğim en iyi Adana diyemem ama Ankara'da benzer mekanlarda yediğim en iyi Adana diyebilirim. Acısı , yağı herşeyi tam karar.
 Yemeğimizi çay ve meyve tabağı ikramı ile noktalıyoruz. Tatlı çeşitlerini deneyecek gücümüz kalmadı.
Çadır Kebap etkileyici ambiyansı , güzel kebabı ve mezeleriyle beğenimizi kazandı. İş gruplarının ağırlıklı olduğu müşteri kitlesi belli bir beğeniyi gösteriyor zaten. Fiyatlar makul. Kebaplar 15 TL civarında. Hesabımız 84 TL.

Çadır Kebap
Eskişehir Yolu 9. km
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı karşısı
Varan Turizm Terminali Yanı
No : 298
Ankara
Telefon : 312 - 286 13 62
                        220 15 51
http://www.cadirkebap.com/

64 yorum:

todor dedi ki...

tamamına katılıyorum.
ek olarak, belki benim şansıma, gittiğim 2 seferde de servis biraz kötüydü. ama günahlarını almak istemem, dedim ya belki benim şansıma öyle denk geldi:)
mekan-lezzet-fiyat değerlendirmesi yapıldığında gidilesi bir yer bence.

Deniz dedi ki...

Belki bilirsiniz burası 6-7 yıl önce Eskişehir yolundaki Boss'un arkasındaki çadırdan oluşuyordu, adı da Dürüm Tır'dı. Dürüm arası Adana'sı meşhudu, ortadaki şöminesiyle nezih, küçük ve güzel bir mekandı.

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Oburcan, Ankara'da rakı-kebap keyfi yapılacak çok fazla alternatif olmadığına kesinlikle katılıyorum. Hatta bir akşam öyle bir yer bulacağız diye taaa Eymire kadar gitmiş. Orada önümüze yağlı çatal bıçak gelince bir daha göl restoranlarına uğramama kararı vermiştik.
Çadır hep niyetlenip gidemediğimiz, bakıp da içeri giremediğimiz bir yerdi. İçi tahmin ettiğimden çok daha havadarmış... Ancak benim Balık tavuk günleri devam ettiğinden yakında uğramak dileğiyle diyorum.

Oburcan dedi ki...

Todor,
senin yorumunda aklıma geldi,servisi yazmamışım,servis çok iyiydi.Tabi bu tamamen masaya bakan garsonla ilgili bir şey de olabilir.Belki bizim şansımıza,çok başarılıydı.

Deniz,
Dürüm Tır zamanını da bilirim,az yemek yemedik orada da:) Senden de kaçmamış yani :)

Epicurious,
balık tavuk günlerinde sana başarılar diliyorum. Lakin rakı&kebap ekürisinin gönlümüzdeki yeri bambaşkadır.Çadır ,ortam itibarıyla da başarılı bir yer. Benim aklıma hemen "yabancı konukları buraya getirelirim" durumu geldi.Senin de işine yarayabilir.Bilgine.

MMO dedi ki...

Ben eski yerine gitmiştim, çok beğenmiştim. Hakikaten çiğ köftesi süper. :)

evcimen dedi ki...

Çadır kebabın adanasını bundan 3 yıl once eski yerinde denemistik esimle. Rahatsiz edecek kadar yagliydi, begenmek bence mumkun degildi. Simdikilerin yag orani azaltilmis mi acaba? Bir de 84 TL'lik hesabinizda alkol var midir? Ayrica yedigim en iyi adana degildi demissin, ben de en iyisi neredeydi diye sorsam :)

Unknown dedi ki...

himmmm, cok leziz gorunuo, denemek lazim hemen :)

Oburcan dedi ki...

Evcimen ,
hesaba 20 cl rakı dahil.

Tipsy,
dene tabi,sonra yorumunu yazmayı ihmal etme ama!! :)

Oburcan dedi ki...

Evcimen,bence en iyi Adana Çukurağa Sofrası ve Dayı'nın Yeri'nde.Ancak şu konuda uyarayım:yemek olayında herkesin kendince zevki vardır,kişiden kişiye lezzet ve beğeni çok değişir.Adana kebap konusu daha bir başkadır.Ben çok yağdan hoşlanmadığım için zaman zaman eleştiri de alıyorum.Bu nedenle fazla yağlı Adana'ları sevemiyorum.Bir de Çeşni Konağı'nın metrelik Adana'sı çok güzeldi!!

todor dedi ki...

Çukurağa'ya gitmedim bir yorum yapamam ama Günaydın'ı tek geçerim şu an için.

Oburcan dedi ki...

Todor,
Ben de Gunaydin'a gitmedim. Demek ki yakin zamanda gidecegim. Bu kadar iddiali bir cumleden sonra!!

evcimen dedi ki...

Gunaydin cok pahali bir yerdir diye cekinerek bakiyordum ama bu yorumlar uzerine ben de gidebilirim :)

todor dedi ki...

valla tat bence, gitmişken küşlemeyi de denemeden gelme ama :)

Oburcan dedi ki...

Günaydın'da küşleme.Not edildi. Oraya kalabalık grup gitmek lazım,menüde ne varsa isteyelim :)

todor dedi ki...

ben ilk gittiğimde karışık yedim süperdi, ikincisinde adana yedim o da süperdi.çok abartı fiyatlar değildi. çiğköftesi de iyiydi ertesi güne herhangi bir zorluk çıkarmadı :))

Oburcan dedi ki...

Dün akşam ağır abilerden oluşan bir grup tavsiyem üzerine Çadır'a gitti.Yemekler süper,servis rezaletmiş.Bilgilerinize!!!

todor dedi ki...

dedim ama dinletemedim :)
bizi de deli etmişlerdi, o ortadaki mangallar için rezervasyon yaptık, alakasız bir yer verdiler, esasında bence rezervasyonu bile not almamışlardı da çaktırmadılar, sipariş verdik, çok geç geldi, mezeleri seçmemiz için bizim homurdanmamızı beklediler, kendi garsonumuzdan ümidi kesip 3 ayrı garsona çiğ köfeeeeee demek zorunda kaldık, en basit kebapçıya da gitseniz masayı en azından yeşillikle donatırlar, bunlarda tık yoktu. adana gayet başarılıydı, çiğ köftesi de, ama servis rezaletti. gerçi geçen ay babamlar gitmişler mutlu mesut döndüler, onlara da inandıramadım servisin berbat olduğunu, onların şansına gayet başarılıymış, oburcan memnun kalmış, ama onun tavsie ettikleri rezil diyorlar.
demek ki tutarlılık yok, o gün piyango kime vurursa artık. yazık o kadar yatırım yapılmış, güzel,ferah mekan inşa edilmiş, belli iyi ustaları var, güzel yemek yapıyorlar ama mentalite hala dürüm tır mentalitesi.umarım okurlar da çeki düzen verirler bu servis olayına, biz de güzel bir mekan kaybetmeyiz.

Oburcan dedi ki...

Todor'un sozlerine sonuna kadar katiliyorum. Cadir'da alacaginiz hizmet piyango gibi anlasilan. Bence rezervasyon asamasinda bunu da belirtmek lazim.

Adsız dedi ki...

Rakı - Adana olayı için Ümitköydeki Çeşmi'yi tavsiye ederim kesinlikle. ayrıca jet kebap diye yaptıkları bi kebapta varki oldukça iyi biz cok beğenerek yiyiyoruz ve fiyatları da makul. ortamı da iyi. nezih. Künefesi de -Antakya Sofrası kadar olmasa da-tavsiye edilir:)
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Burcu, Cesmi'yi ilk defa duydum desem. Nerededir?
Todor gor bu hareketleri!!! :)

todor dedi ki...

:))
todor niye görsün oburcan,
senin territory in ümitköy-çayyolu civarı :)
şaka bir yana gerçekten ben de ilk defa duydum, tam olarak ümitköyün neresinde?
bir de jet kebap detayı alabilirmiyiz? nasıl bir şey?

Oburcan dedi ki...

Burcu cevap bekliyoruz. Cevap gelmezse ip numarasini blocklariz. Biz sitemizde devamlilik arariz :)))

todor dedi ki...

evet burcu, madem jet kebap dedin, madem çeşmi dedin, detay ver :))

@oburcan
abicim ne oluyor, cenevreye gidince klavye de mi ingilizce oldu, bir anda türkçe karakterlerin uçtu :))
gurbet adamı değiştiriyor derlerdi de inanmazdım :)))

Oburcan dedi ki...

Siz Turkler nasil diyor??? " emmioglu buranin tasi topragi altin. Tarlayi tapani sat hemen gel" :)))

todor dedi ki...

:)
jet kebabı tatmadan gelmem emmioğlu.

Oburcan dedi ki...

Hep Burcu'nun yuzunden oldu. Bak Burcu bize neler ettin!!!
Ben de merak ettim, google'a bakayim bi.

todor dedi ki...

yok böyle blog,
blogger blog da yaşıyor, barcelona, cenevre,yozgat farketmiyor, adam paso online.

p.s:asmaaltında jet adana buldum google da, bir de onu ararken veli nazik buldum. yurdum insanı yaratıcılıkta sınır tanımıyor.

Oburcan dedi ki...

Google'da sonuc yok emmioglu!!! Burcu'ya muhtac kaldik iyi mi!!!
Hadi Burcu,bekliyoruz!!

Oburcan dedi ki...

Blogger Cenevre'de esinden senin yuzunden firca yiyor ve fisi cekiyor!!! :))

todor dedi ki...

yok arkadaş yine gece vakti niyeti bozduracan bana, kazara google dan arayayım dedim, menüler, adanalar, kaburgalar... gece vakti :)
ama kabahat sende değil, bende, gece vakti ne işin var giriyorsun bu bloga. neyse erman, serhat ulueren, ahmet çakar a bakayım da iştahım kaçsın, midem bulansın bu saatte ve bu kadar yemek sayfasına bakınca anca bu şekilde midem bulanır :))

p.s: filistin sokakta adanalaı mesut usta varmış, onun menüsünde buldum googleda.

Oburcan dedi ki...

Yaa bi git basimdan aksam aksam. 1-2 blog adresi vereyim onlara sar!!! Hala Adana diyor yaa. Sen Erman'i da izleme, o da kabzimal tadinda konustugu icin sana yaramaz,gece gece aklina duser!!!

todor dedi ki...

yazmayayım diyorum, yazmayayım diyorum, benim yüzümden fırça yemesin diyorum ama sen hala daha yazıyorsun, sonra ben suçlu oluyorum yenge kızınca.

öbür konuya yorum yapamıyorum malum yemek blogu burası :)

Oburcan dedi ki...

Yenge seni todor nick'i altinda bayan saniyor, haberin ola!!! Gel sen acikla:)

todor dedi ki...

:))
iş karışmış ozaman.

Oburcan dedi ki...

Mujdeler olsun emmioglu Cesmi kebap bulundu. Ben Cesni diye aramisim da ondan bulamamisim.Galleria'nin arkasindaymis.
Bensiz gidersen kulahlari degisiriz ama!!!!! :)

Al sana link :

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=14927372&tarih=2010-06-04

todor dedi ki...

helal.
burcu yazana kadar sen cenevre den buldun, bravo. Rakı-kebap babakanuç
yapalım bir gün ozaman :)

todor dedi ki...

gece oldu ya
başladık yine
:)
illa zıvanadan çıkacaz

Oburcan dedi ki...

Valla soylemesi ayip peynir fondunun dibine vurduk. 2 kilo civarinda peynir ictim :)))
Burcu'dan hayir gelmedi, borcu olsun!!

todor dedi ki...

hay maşallah :)
afiyet olsun.
burcu-borcu
iyi bir uyum yakalamışın .))

Oburcan dedi ki...

Sen yine gece vakti benim muhitte gezmeye mi basladin? Cem Yilmaz'in bi Superman esprisi vardi : " Supoo yerde yakalamiyim" . Benim blogda gezerken yakalamiyim!!!
:)

todor dedi ki...

blogundan adam kovan blogger.
tarih bunu da yazar.

Oburcan dedi ki...

Ben senin sagligin icin soyluyorum bro!!
Yoksa dukkan senin :))

todor dedi ki...

ya sorma, dün sabaha kadar rüyamda yemek yedim abartmıyorum. neyse çelik bir iradem var, kalkıp nöbetçi ye gitmiyorum. sırf hdl, ldl, ürik asit düşsün de kokoreç turuna çıkalım diye. ama nerde blogger, blogger değil ki, çık git diyor sağlık kisvesi altında :)

Oburcan dedi ki...

Kisveden degil yahu !! Senin gibi okuyucuyu her blogger ister. Trafigi arttiriyorsun. Bu yuzden sana iyi bakmam lazim. Sen lazimsin. Bi geliyim, soya sutuyle beslerim seni. Bak Burcu dedik yalan oldu, jet kebap adresi vermedi. Ne varsa sende var!!!

todor dedi ki...

soya sütü ööghhkk...
ben kefire sardırdım usta, yararlıymı, prebiyotik falan hesabına günde 2-3 bardak deviriyorum. rakının yanında içeyim diyorum, prebiyotik bakteriler alkolde yalan olmasın diye sek içiyorum :))

burcuya gelince;ben zaten burcuya güvenmemiştim, adsız adsız gelmişti o.
belliydi bir geçerken uğramıştı, kalıcı değildi. çeşmiyi attı ortalığı karıştırdı :))

Oburcan dedi ki...

Ben anlamadim, rakiyi mi sek iciyorsun kefiri mi? Rakiysa sorun yok, kefirse senin alkolle yikanmis paklanmis prebiyotikleri bozabilir. Yazik degil mi yavrucuklara???

todor dedi ki...

yok yaw
kefiri sek içiyorum rakısız olarak,
sanırım prebiyotiklerde evrim geçiriyor ufaktan.

çadır kebapın sahibi falan okursa iyi küfredecek bana, çadır kebap yorumunun geldiği noktaya bak.
tüm okuyuculardan özür diliyorum.

Oburcan dedi ki...

Bu 48. yorum buraya kadar okunur mu emin degilim!
Facebook'tan bi mesaj gonderdim. Vedat usta yine cosmus!!! Sen de kusura bakma. Yine gece gece... Tovbe tovbe :)

todor dedi ki...

geldi, okuyorum
mantarlı dondurma falan diyor baba.

Oburcan dedi ki...

Biz de kokorec gecesi yapalim!!! Kokorecli dondurma yoksa ben gelmem, haberin olsun!!!
:)

Adsız dedi ki...

Ya özür dilerim işlerin yoğunlğundan bakamamışım, ama benim çeşmi yüzünden ortalık karışmış:)ayrıca siteyide sürekli takip ediyorum, herhangi bi devamsızlık söz konusu bile olamazz:) evet gallerianın arkasında, orda arkadaki vilların birinde(şimdi beğendik açılıyor sanırım yada açılmış olabilir bilmiyorum, o sıradaki villalarda) bi daha bu kadar cevap vermem valla:) ama gidin tadın adanasıyla jet kebabını, hakveririsiniz belki o zaman affedersiniz. haftasonları canlı müzikte oluyor(fasıl misali, kanun keman falan:)) rakı-adana keyfi süper yani:)tavsiye ediyorum.ama gidincede yorumları bekliyorum.
Burcu.

Adsız dedi ki...

Bana güvenmeyenlere duyrulurr, geçerken uğramış değilim, sıkı takipçiyim,bilgilerinize efendimm:)) Burcu.(Çeşmici Burcu:))

Oburcan dedi ki...

Burcu ,
Oncelikle cevap icin tesekkur ederim. Zaten ben hic suphe etmemistim. Olay tamamen Todor'un basinin altindan cikti!!

Ey Todor,
Hani cevap vermezdi Burcu???
Bir daha lutfen okuyucularimin gunahini almayalim!!!
:)
(aninda satan blogger:)))

todor dedi ki...

:))
valla v
burcu bu oburcan gaz verdi, ben de yazdım, yoksa biliyordum ben gelip yorum yapacağını :))
ben sordum soruşturdum , iyi referanslar aldım çeşmi hakkında, bir ara gidip test edip kulaklarını çınlatmak lazım.
ama bu blog sahibinin satıcılığı da tescillenmiş oldu bu mesaj trafiğinde, daha burada yazmadığı, facebooktan yazdıkları var ki, sırf o yazdıklarıyla ben de bir blog açabilirim :))

Oburcan dedi ki...

kendi blogunda hakkında dedikodu yapılan ilk blogger benim,bunu başaran ilk okuyucu da Todor.Tebrik ederim :)

todor dedi ki...

aman efendim ne demek, işin büyüğünü ve zorunu siz başardınız :)
ben tebrik ederim...

Oburcan dedi ki...

Artik mekan bulunduguna gore hedef Cesmi diyorum!! Jet olsun , bizim olsun :)

Adsız dedi ki...

Eh, madem karar verildi, ne diyeyim, afiyet,şeker,bal olsun:)ama gidince yazısını ve görüşlerinizi duyar, görürüz artık dimi? :)
Burcu.

Oburcan dedi ki...

Tabi ki detaylı bir analiz bu sayfalarda olacak :)

Oburcan dedi ki...

@ Çeşmici Burcu

bu akşam Çeşmi kebapa gittik. lahmacun,babakanuç,Adana,çöp şiş , kuru dolma ne varsa yedik ve hepsinden çok memnun kaldık. Burayı bize tanıttığın için teşekkürü bir borç bilirim.Varol!!!

todor dedi ki...

hemen gidile, tadıla, şu kar mar durumları geçsin de test edelim :)
fasıl varmıydı?
fasıl falan da var diyordu çeşmici burcu :))

Oburcan dedi ki...

Cuma ve Cumartesi akşamları fasıl var. Büyüksün Burcuuuu!!!

Gezi/yorum... dedi ki...

Çadır Kebab listeye alınmıştır.. Teşekkürler Oburcan.. :)

Oburcan dedi ki...

Gezi/yorum,
rica ederim,afiyet olsun

ShareThis

Related Posts with Thumbnails