17 Ekim 2010 Pazar

MANGAL KEBAP - ANKARA

Balgat ve Bestekar Sokak'ta bulunan Mangal kebaplar kalabalık müşteri gruplarıyla dikkatimi çeken yerlerden. Akşam yemeği için tercihimiz Balgat. Önünde park yerleri var, sıkıntı olmadı. İçerisi oldukça geniş. Dekorasyon yeni olduğunu belli ediyor ancak yeni moda olan kebapçılardaki ağır hava burada da var.
Masaya oturur oturmaz bir tabak içinde topluca gezdirilen içli köfteler geliyor , birer tane alıyoruz. İçli köfte çok güzel. İçinin kıyması kokusuz, baharatı yerinde. Lezzeti  eksiksiz.
Ardından ikramlar gelmeye başladı. İlk tabak her yerde gelenlerden farklı. Tereyağlı kaşar peyniri. Fırında eritilmiş ve enfes bir hal almış. İşte başlangıçlar böyle olmalı, rutinin dışına çıkmalı. 1 tabak daha istenebilir!!
Rutine dönelim. Domates ezme. Kaşar peynirinin etkisiyle biraz yavan gelmiş olabilir ama yine de hakkını yememek lazım. Tadı yeterli.
 Salata malzemesi zengin , tadı iyi.
Yoğurtlu semizotu vasat. Olmasa da olur , hatta daha iyi olur.
Eşimin tercihi yaprak kebabı. Terbiyelenmiş dana eti , yumuşacık. Altında yoğurtlu patlıcan. Lezzeti güzel. Yanında üçgen kesilmiş pideler ve garnitür olarak zayıf olsa da etin lezzeti açığı kapatacak kadar iyi.
Ben Ali Nazik istedim. 2 kebabın da alt karışımları aynı. Ali Nazik'in eti parça et. Üstünde sos ve tereyağı. Tüm malzemeler lezzetli , hepsi bir arada daha lezzetli. Et miktarı fazla değil ancak tabaktaki toplam yiyecek miktarı doyurucu. Yine de görsel anlamda zayıf.
Yemek sonrası masamıza gelen semaverden demleme çayımızı yudumluyoruz. Güzel düşünülmüş. Biz Türk milleti iyi demlenmiş tavşan kanı çay severiz. Bu da öyle işte.
Mangal Kebap'ta kebap ve pide çeşitleri çok. Fiyatlar da ortalama seviyede. Bu yemek için 40 TL ödedik.

Mangal Kebap
Ziyabey Caddesi No:20/E
Balgat  Ankara
Telefon : 312 - 285 47 42

10 yorum:

Damla T. dedi ki...

Ben bu goruntulere bakamiyorum. Yurtdisindaki okuyuculara yazik degil mi?

Oburcan dedi ki...

Blogger'ın suçu. Yurtdışı ulaşımlarda resimleri engelleme opsiyonu yok malesef :)

Damla T. dedi ki...

Icli kofte beni mahvetti :) Ne de olsa, bir bicimde `kofte`!

Oburcan dedi ki...

Kötüydü o canım :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Biz Mangal'ın Bestekar Sokaktaki yerine sanırım 7-8 defa gitmişizdir. Yaprak kebabı, pideleri, külbastısı nefistir. Bence de masaya gelen ikramlar son derece doyurucu. Ancak burada tatlı yemeye gerek yok. Semaver ise cidden hoş bir fark yaratıyor.

Hani mekanların bir kaderi vardır. Bir mekana açılan işletme iş yapmazsa, ardından gelenlerin de kısmeti kapanır. Buna benzer bir şeyi Anthony Bourdain Mutfak Sırları kitabında yazar hatta. Uğursuzluk bir mekana bulaştımı onu silip atmak çok zordur. Nitekim yeni açılan yerlerin %80'i de kısa zamanda batar. İşte mangal kendisinden önceki yaklaşık 10 sene içerisinde aynı yerde açılan ama batan yerlerin hepsinin uğursuzluğunu yerle bir etmiştir. Bence Tunalı bölgesinde kebap yemek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.

Oburcan dedi ki...

Epicurious,

bu güzel yorum ve analiz için teşekkürler. Balgat'ta sordum,Bestekar ve Balgat Mangal'ların sahipleri eskiden ortaklarmış.Şu anda bir bağlantıları olmamakla birlikte dostlukları sürüyor olsa gerek ki aynı isimli işletmelere sahipler ve didişmiyorlar :)
Mekanların uğursuzluğuna ben de inanırım.Aynı yerler sürekli el değiştirirken,en zor yerlerde bile bazen(mesela tepsi mantıcımız) inanılmaz işler çıkabiliyor.Zaman zaman mantığımın almadığı işler oluyor.

hilmi özcan dedi ki...

balgat ile bestekardaki mangal eski ortaklardır ama şu anda dost değillerdir. İsim hakkı davasına bayağı didişmişler hatta hürriyet ankara ekinde de bu polemikler yer almıştır.
Balgat şubesinin gaziosmanpaşa ve mithatpaşa da iki şubesi daha vardır.

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler

evcimen dedi ki...

Merhabalar, dun (25.11.2010) oglen arkadasimla beraber mekandaydik. Benim tercihim ali nazik (kuzu parça eti, altinda patlicanli yogurt ile), arkadasiminki ise kuzu külbasti idi. Semaverde çay, ortaya gelen ikramlar ve de kebap çeşitliliği, lezzetleri itibariyle gayet iyi, ortalamanin epey uzerinde bir mekan. Fikirlerimi paylaşmak istedim, saygilar...

Oburcan dedi ki...

Evcimen
Bilgi icin tesekkurler
Selamlar

ShareThis

Related Posts with Thumbnails