18 Ekim 2010 Pazartesi

KARADENİZ DÖNER PİDE SALONU - ANKARA

Geçen hafta görüştüğüm ve yeme potansiyelinden sual olunmaz kuzen Alper'in önerisi üzerine Sincan'dayım. Sincan'ın merkezinde bir ara sokakta yer alan Karadeniz Döner Pide Salonu.
Kalabalığa kalmamak için saat 12'de kapıdan içeri girmeme rağmen içerisi oldukça kalabalık , gelen giden bu saatten başlamış. Burası tipik bir esnaf lokantası. Girişte döner , hemen yanında tencere yemekleri tezgahı var. Tüm yemekler güzel görünüyor. Pide fırını ise arka tarafta. Döner'in kokusu çok davetkar.
Önce az kuru fasulye ve az pilav söylüyorum. Kuru fasulye Hüsrev tarzı suyu az olandan değil , anne usulü bol sulu cinsten. Biraz tuzlu olmasına rağmen tadı mükemmel. Bol suyunun  insanda ekmeği bandıra bandıra yeme hissi uyandırıyor olması tehlikeli ama varsın olsun dedirtecek kadar da lezzetli.
Pilav tereyağlı ve hani neredeyse kuru fasulyeden daha çok beğendim diyeceğim. O kadar yani. Kuru-pilav ekürisini yerken genelde önce kuru fasulyenin yarısını yer , kalanını pilav ile karıştırarak tüketme alışkanlığım vardır ama bu pilavı kuru ile karıştırmak bile istemedim , o derece!!
Ve gelelim dönere. Döner odun ateşi değil , elektrikli tezgahta pişiyor. Yine de bu kadar lezzetli olması inanılmaz. Yağı çok fazla değil , lezzeti destansı. Altındaki pide zaten harika , dönerin yağını çekince daha da nefis olmuş. Döneri de biraz tuzlu bulduğumu söyleyebilirim.
Karadeniz lokantası şehir merkezine biraz uzak kalmasının etkisinden olsa gerek , bugüne kadar keşfedilmemiş bir yer. Sincan halkı gereken ilgi alakayı gösteriyor ama bu lezzet çok daha fazla ahali toplayabilir.
Mekanın küçük , müşteri sayısının fazla olmasından dolayı masanızı sürekli birileri ile paylaşmak durumunda kalıyorsunuz ama herkes öylesine alışkın ki yadırganacak bir durum yok. Afiyet olsun diyen yanınıza oturuyor.
Kurufasulye ve döner dışında tas kebap , orman kebabı , patlıcan oturtma gibi yemekler  mevcut , onları da gelecek sefer deneyeceğiz artık. İlk gün yeterince güzel geçti , burada noktalamak gerek.
Sincan'ın uzaklığı bahane olmasın , Karadeniz lokantasına uğrayan pişman olmaz dostlar. O mesafeyi gitmeye değer.
Bu vesile ile kuzen Alper'e ile teşekkür eder , yeni katkılarını beklerim :)

Karadeniz Döner Pide Salonu
Öncü Sokak No:7E
Sincan  Ankara
Telefon : 312 - 270 36 12
              312 - 268 67 57

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails