11 Ekim 2010 Pazartesi

FERDİ BABA PORT - ALAÇATI - İZMİR

Sezon dışı Alaçatı gezimizin ilk durağı Ferdi Baba. 1 ay önce Şifne'yi gezerken görmüş ancak önceden yaptığımız programımız nedeniyle gidememiştik. Şubesi ise Port Alaçatı'da , tercihimiz Port. Mevsim itibarıyla açık mekanın hemen hemen kalmadığı düşünülürse kalan 1-2 yer arasında seçim yapmak zor olmuyor.
Güneşli ama soğuk bir gün.Yine de şal takviyesiyle açık havada oturabiliyoruz.
Zeytinyağı ve ekmek sepeti ile başladık. Ekmeklerin tek çeşit olmaması güzel.
Salata görsel olarak , malzeme çeşitliliği ve kalitesi ile sınıfı pekiyi alarak geçer. Nar ve reyhan kullanılması lezzetini fazlasıyla zenginleştirmiş. Taco içinde servis edilmesi de işin görsel tarafı.
 Sardalya'ya sarılmış sebzeler de çok lezzetliydi. Meze olarak mükemmel.
Masada en keyif aldığım tabaklardan bir tanesi kızartılmış biber ve peynir. Kızartma çok başarılı. Tabi burada biberlerin çok lezzetli olmasının etkisi büyük. Kaliteli beyaz peynir ile karıştırılınca ortaya her 2 malzemenin toplamından daha leziz bir meze çıkmış.
Patlıcan salata diğer lezzetlerin çok daha ileride olmasından dolayı sönük kaldı ama asla kötü değil.
 Okyanus böreği de bizi fazlasıyla memnun etti. İçinde deniz ürünleri ve mantar var. Kızartması da başarılı.
Garsonumuzun tavsiyesiyle Yunan usulü ahtapot ızgara aldık ve dua ettik. Ürünlere böylesine hakim ve müşteriyi iyi yönlendiren garsonları baş tacı etmek gerekir. Sipariş aşamasında ahtapotu tarifinden yememiz gerektiğini anladık. Sağolsun. Bence Ferdi Baba'nın en harika lezzeti bu. Hatta çok daha ileri gidiyorum ve şimdiye kadar yediğim en lezzetli ahtapotların başında gelir diyebilirim. Izgarası olağanüstü. Ahtapot yumuşacık. Üstündeki sosu tarif etmeye kelimeler yetmez. Şu kadarını söylesem ; zeytinyağı , kekik ve kaparili sos ahtapotun çok ötesinde. Ferdi Baba'ya geldiğinizde önce bunu söyleyin , sonra kalanlara karar verin!!!
Ve Ferdi Baba'dan bir bomba daha. Balık kebabı. En altta şevketi bostan. Kendisi ünlü ve lezzetli bir Girit otudur. Üstünde kaliteli bir yoğurt , levrek parçaları ve hatırı sayılır miktarda tereyağı. Adı kebap ama tadı kebabın çok çok üstünde. Ustaların ellerine sağlık. Balık kebabını da kaçırmamanızı tavsiye ederim!!!

Her ne kadar Port şubesi yeni olsa da Ferdi Baba bu civarın eski restoranlarından bir tanesi. Ününü ne kadar hakettiğini bu yemekte anladık. İyi haber : kış boyunca açık. Bu lezzetlerin tadına bakmak için gelecek sezonu beklemek zorunda değilsiniz.
Fiyatlar bu kaliteye göre makul. 70 cl. vasat bir kırmızı şarap ile birlikte bu yemek 155 TL , %10 garsoniye hesaba otomatik ilave ediliyor , 170 TL. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Gelecek Alaçatı seferinde görüşmek üzere.

Ferdi Baba Port
Port Alaçatı
Alaçatı  İzmir
Telefon : 232 - 716 90 01
Rezervasyon : 530 - 568 60 34

Ferdi Baba Şifne
Şifne  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 717 21 45

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails