2 Temmuz 2010 Cuma

YE-AN PİDE - ANKARA

Ankara'nın yerel ve en ünlü pidecisi kuşkusuz Ye-An'dır. Çeşit olarak fazla olmasa da kuşbaşılı , kıymalı ve peynirli çeşitlerine Ankara halkı beğenisini fazlasıyla göstermiştir. Sanayi'nin Kazım Karabekir Caddesi köşesinde 1962 yılında kurulmuş , son yıllarda Etlik , Kızılay Necatibey Caddesi ve Balgat şubelerini açarak işlerini büyütmüşlerdir.
Biz bugün daha tenha olması nedeniyle Etlik Ye-An'ı tercih ettik. Antares AVM ve Metro Grosmarket'in yanıbaşında yer alıyor. Fondaki arabesk müziği saymazsak rahat bir mekan!!
Önce közlenmiş biber geliyor. Acı ile arası iyi olmayanlar dikkat!! Biberler gitgide acılaşıyor!!
 Arkadaşımın tercihi kuşbaşılı pide. Hamuru ince ve çıtır. Tadı da yerinde. Sadece kuşbaşı bence biraz yavan kalıyor. Pidenin o dolgun lezzetini alamıyorsunuz.
 Benim tercihim yarım porsiyon kuşbaşılı , yarım porsiyon kıymalı. Kıymalı pidenin içinde de kıymadan başka malzeme olmaması benzer bir sonucu doğurmuş , tadı zayıf.
 3 çeşit pide içinde en sevdiğim peynirli oldu. İçinde ufak maydanoz parçaları lezzet katsa da vasatı aşamıyor.
Daha önce de 2-3 defa yediğim Ye-An pidesi hakkında görüşüm değişmiyor. Bu pidenin lezzeti beni kesmiyor. Ankara'da çok daha iyi  pidelerden çok var. Buranın bu kadar meşhur olmasını anlayamamıştım , hala anlamıyorum. Yine de vardır bir hikmeti diyerek sözü bağlamak istiyorum. Merak edenler denesin derim. Benim alamadığım tatları alırsanız lütfen haber veriniz.

Ye-An
Kazım Karabekir Cad.
Özer Han No:31-15

Ankara
Telefon : 312 - 341 91 81

Halil Sezai Erkut Cad.
İsmet Aydın Park İçi

Metrogross Market Yanı
Etlik  Ankara
Telefon : 312 - 321 38 17

Necatibey Cad. No:11
Sıhhıye – ANKARA
Telefon : 312 - 232 23 41

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum bende kıymalı pidesini yiyince niye bu kadar ünlü demiştim. Bence vasat bir pideye görede çok pahalı...Yorumların süper Oburcan hergün okuyorum harikasın.Derya

Oburcan dedi ki...

Derya oncelikle hergun okudugun icin tesekkur eDerim. Ye-An'in hikmetini bugune kadar anlamis degilim. Bilen biri bize anlatirsa mutlu olacagim...

Deniz dedi ki...

Ben de yorumlara katılıyorum, yedikten sonra çok da iyi anmadım. Yalnız orada tahinli pide gibi değişik bir pide vardı yanlış hatırlamıyorsam, belki o denenebilir.

Oburcan dedi ki...

Deniz yorum icin tesekkurler. Hemfikir oldUgumuza sevindim.

kvnccelik dedi ki...

bundan 4 sene önce ilk Ankara'ya geldiğimde bende çevreden edindiğim duyumlarla Ye-an'ın pidesini denemeye karar vermiştim.. O gün kıymalı pide yemiştim ve bir Samsun'lu olarak bu abartılan pide hakkında ne düşündüğümü anlayabilirsin sanırım Oburcan.. :)

Oburcan dedi ki...

:) anladım... hele bir Samsun'lu için daha zor olsa gerek!!

Unknown dedi ki...

Ye-An ın sadece Sanayi Şubesi iyidir. Diğerleri 5 para etmez. Esas usta orada çünkü.

Sanayi'dekinde kuşbaşılı yiyin. Kıymalı vasattır. Peynirli 1-2 senedir var yaramaz.

Pahalılığı maalesef saçma.

Selamlar,

Oburcan dedi ki...

teşekkürler Sevo , bir de orasını deneyelim bakalım.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails