24 Temmuz 2010 Cumartesi

BABYLON - ÇEŞME - İZMİR

Alaçatı'da denize girmek için değişik alternarnatifler mevcut. Denediğimiz yerler içinde en beğendiğimiz Babylon oldu. Aya Yorgi koyunda ağaçların içinde sessiz sakin bir ortamı var. Giriş 20 TL. İçeride şezlonglar ve yastıklar rahatınızı fazlasıyla sağlıyor. İsterseniz bir şemsiye altına veya bir ağacın gölgesine yerleşebilirsiniz. Biz genelde saat 11 civarında gittiğimiz için yer bulmak gibi bir sorunumuz olmadı ancak öğleden sonra yer kalmıyor. Müzik çok iyi ayarlanmış , dinleyecek kadar yüksek ama kitap okurken rahatsız etmeyecek kadar kararında. Genelde latin ve chill out çalıyor.
Babylon'un yiyecek menüsü oldukça zengin. Tostlar , salatalar , pideler , pizzalar ve daha bir sürü çeşit. Fiyatlar yüksek değil. Keza içecekler de makul. 17:00 - 19:00 arasında içeceklerde happy hour var , alkollüler %25 indirimli. 
Babylon'da deniz sığ. Boyunuzu geçmek için bayağı bir gitmeniz lazım. Denizin dibi kumlu. Sıcaklığı ideal denebilir. Ayvalık denizinden daha sıcak , Antalya denizinden daha soğuk. 
Babylon gündüz olduğu kadar , hatta belki daha fazla gece aktif.  Konserlerle dolu bir programı var. Yakın zamanda Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars , Bedük , Teoman , Burhan Öcal , Shantel , Bora Uzer , Hüsnü Şenlendirici & Trio Chios konserleri var. Ne program ama!!!! Geçmiş yıllarda burada konser veren bazı ünlüler ise şöyle ; De Phazz , Rachid Taha , Brooklyn Funk Essentials , Orishas...
Aya Yorgi koyunda başka beach'lere de uğradık ancak Babylon'un sıcaklığını ve doğal ortamını bulamadık. Diğer yerler iskele üstüne şezlong modeliydi. Biz tercihimizi ağaç , çiçek ve böcekten yana kullandık.







Babylon
Aya Yorgi Koyu
Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 67 07

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails