24 Temmuz 2010 Cumartesi

ORTA KAHVE - SAILORS OTEL - ALAÇATI - İZMİR

 Alaçatı'da kahvaltı duraklarımızdan bir diğeri Orta Kahve oldu. Burası Sailors Otel'in içinde bir yer. Alaçatı'nın tam kalbinde , Kemalpaşa Caddesi'nin ortasında bulunuyor. Konumu itibarıyla günün her saati aktif. Bilhassa geceleri burada iğne atsan yere düşmeyecek gibi bir durum oluyor.
Mavi ve beyaz renkler içeren ahşap dekorasyonu Ege'nin tipik mimarisi ve insanın içini açıyor.
Hep lafını ettiğimiz Kemalpaşa Caddesi işte burası , dar bir sokak ama eğlenceli ve hareketli. 
Kahvaltı öncesi caddede yürürken organik havlu aldığımız dükkanın sahibesi girişte duran fesleğenlere dokunduğumu görünce bir tutam kopardı ve bize verdi. Fesleğenin bağımlılık yapan kokusu müthiş. Koklayıp duruyoruz.
Burada hep yaptığımız gibi 1 kişilik kahvaltı ve yanında bir yumurta türevi söyledik. Bakmayın siz bu omletin dışının standart olduğuna , içi peynir ve Ege otları dolu.
Alaçatı'da en sevdiğim şeylerin başında taze domates ve salatalık geliyor. Böyle tazesini bizim oralarda bulmak zor.
Peynir de çoğu yerde olduğu gibi beyaz peynir ve İzmir tulumu.
Bu tabak biraz değişmiş , lor üstünde vişne reçeli. Bakalım Semih'in loru hala daha iyi mi? :)
Buranın genelinde olan reçel bolluğu Orta Kahve'de yok , reçel tek çeşit ama lezzetine diyecek yok.
Muhammara kahvaltıda değişik bir tercih ama çok iyi gidiyor.
Alaçatı'da zeytin konusundaki fikirlerimi daha önce yazmıştım ama Orta Kahve'de zeytin kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Eşim kahvaltıda limonata tercihini sürdürdü. Orta Kahve'de de limonata Çeşme limonundan yapılıyor ve kendi üretimleri. İçinde yüzen taze nane yaprağıyla servis ediliyor ve kahvaltıda çay hariç hiçbir şey içmeyen benim bile aklımı çelecek kadar lezzetli. 
Güne iyi ve zinde başlamanın yolu kahvaltıdır derler. Böyle bir kahvaltıdan sonra gününüzün nasıl geçeceğini siz düşünün artık. Şunu da eklemek isterim ; Kemalpaşa Caddesi'nin en tenha ve en sakin halinde keyfini çıkarmak için Orta Kahve'de kahvaltı yapmak şart. 1 kişilik kahvaltı 25 TL. Günün diğer saatlerinde sakızlı kurabiye ve sakızlı  muhallebisini de denemeyi ihmal etmeyin.


Orta Kahve
Sailors Otel
Kemalpaşa Caddesi No:66
Alaçatı Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 87 65

4 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Loru bilmem ama Tire'de meşhur Karadutçu Ziya'nın karadut reçelinin üstüne tanımam. Senin için Kuşadasından aldım, Ankara'ya gelince dadına bakarız. Yanlız güzel bir tatlı lor bulmak lazım!Orasıda sana kalmış :)

Oburcan dedi ki...

Tatlı lor...tamamdır,bulurum. Bu arada Ankaralılar'dan "tatlı lorum var" diyen olursa haber versin,hep birlikte yiyelim :)

acemi aşçı dedi ki...

Ankara'da tatlı lor "Ayvalık loru" adıyla satılır. 100.yıl pazarında peynir ve zeytin satan Hacer hanımda ankara'da bulabileceğiniz en kaliteli ve gerçek loru bulabilirsiniz. AcemiAşçı'dan selam götürürseniz "göbekten" keser:)
ayrıca Erzincan mandıra da Ayvalık loru satar

Oburcan dedi ki...

Bilgi icin tesekkurler, cok faydali oldu :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails