10 Temmuz 2010 Cumartesi

KESMAN CİĞER

 1 günde 3 kişiden Kesman Ciğer ismi gelince ziyaret listemde aniden zirveye çıktı ve tatil öncesi son durak olarak iyi bir tercih olacağını düşündüm. Ne de olsa Ege sahillerinde olacağız , balık ve deniz ürünlerinden oluşan tatil menümüzde ete yer olacağını düşünmüyorum.
Önünde bulunan geniş otoparkına arabamızı park ettik ve rahat koltuklara kendimizi bıraktık. Ana yemek siparişimizi verir vermez tabaklar arka arkaya masamıza yağmaya başladı.
Önce acılı domates ezme ve sıcak lavaş geldi. Lavaşa el değmiyor. Aslında böylesine sıcak lavaş servisi yapılabiliyorsa yanında tereyağı ve tulum peyniri olmalı diye düşünmeden edemiyor insan , bizden söylemesi. Acılı ezmenin tadı yerinde , acısı kararında. Biraz sulu ama dert değil.
 Lebeni çorbası çok sevdiğim ve tercih ettiğim bir yemek olmamasına rağmen buralarda çok kullanılır. Ama bu çorba çok lezzetli. Kaliteli yoğurt kendisini belli ediyor , bu havada soğuk soğuk güzel oldu.
 Salata , malzemeleri ve sosuyla iyiydi.
 Nar ekşili salata , domates ezme kategorisine yakın ancak acısı yok , lezzeti güzel.
 İçli köftenin dışı biraz kalın olmakla birlikte içi çok lezzetli.
 Tercihimiz yarımşar porsiyonlar halinde 2-3 çeşit denemek. Aşağıda gördüğünüz yarım porsiyon karışık şiş , çöp şiş ve ciğer. Ciğer çok lezzetli , fazla pişmemiş , güzel olmuş. Çöp şiş için çok övgüler okudum ancak bu çöp şiş o kadar övgülecek gibi değil. Et biraz sert. Terbiyesi de kendini çok hissettirmiyor.
 Yarım porsiyon külbastı. Beğendim. Eti yumuşak ve lezzetli. Baharatı tam karar.
 3 boy lahmacundan orta boyda karar kıldık , tabak altı lahmacun. Gayet lezzetli ancak hamuru biraz daha ince ve çıtır olursa daha güzel olacak.

Yarım porsiyon Adana kebap. Daha önce bu satırlarda defalarca yağlı Adana sevmediğimi yazan ben , ilk defa bir Adana'yı yağsız buldum. Adana'nın yağı az olunca klasik Adana kebap lezzetine uzak kalmış , şiş köfteye yakın bir hal almış.
Bu kadar yemeğin üstüne şiddetle tavsiye edilen irmik tatlısını yemeyi çok isterdim ama mümkün olmadı. Çay ikramı bize yetti.
Kesman Ciğer lezzet olarak ortalamanın üstünde. Dekorasyonu , otoparkı , çalışkan ve ilgili garsonlarıyla sizi üzmeyecek bir mekan. Kebap fiyatları 15-20 TL arasında. Ancak yarım porsiyonların fiyatları 10-11 TL. Bu oran bozukluğunun hoşumuza gitmediğini belirtelim. İrmik tatlısını gelecek sefer denemek üzere diyerek kalkalım.

Kesman Ciğer
Ziyabey Caddesi
2. Sokak No:3/A
Balgat  Ankara
Telefon : 312 - 285 20 05

6 yorum:

Seçkin Deniz dedi ki...

içli köfte ile çöp şişi print edip yiyeceğim o kadar canım çekti :))

Lenovo Warcraft 3 Ligi

Oburcan dedi ki...

Seckin daha dur, yakinda neler gelecek!! Onlari bekle, haftaya :)

Burcu dedi ki...

Merhaba Oburcan kesinlikle çok başarılı ve işe yarar bir blog tebrik ederim. Yalnız gittiğiniz yerlerin (özellikle Ankara'da) çocuklu aileler için uygun olup olmadığına dair bilgiler de (oyun parkı olup olmadığı gibi) yazabilirseniz sevinirim. Ellerinize sağlık..

Oburcan dedi ki...

Burcu cok haklisin. Bu yorumu Kesman Ciger gibi palyaco ve oyun parki gibi ekstra ozellikleri olan bir yerde yapman da ayrica iyi oldu. Bundan sonra bu bilgilere ozen gosterecegim.
Oburcan

Adsız dedi ki...

Selam Oburcan bugun Kesmana gittik, keske senin yazını okuyup gitseydim ciğer şişi cok guzeldi ama et şiş cok sertti yinede tekrar gidilecek bir mekan servisi hızlı guzel bir yer .En önemliside cocuklar için oyun alanı ve palyaçosu var.Son olarak kahvaltı için bir öneri Balgatta Numan Usta sadece haftasonu oluyor sıcak pide eşliğinde birbirinden güzel kahvaltılar geliyor hepsi doğal ve taze...DERYA

Oburcan dedi ki...

Merhaba Derya,
Numan Usta'da kahvaltıyı duymuştum,fırsat bulursam gideceğim.Teşekkürler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails