22 Temmuz 2010 Perşembe

SEASIDE - ALAÇATI - İZMİR

Çeşme'nin bizim gibi su kuşları için en büyük anlamı tabi ki denizidir(yemek konusunu saymıyorum , o her zaman her yerde mevcut). Bu nedenle iskelesi olan , denizi güzel , şezlong vs. eksiği bulunmayan bir yer aradık. İlk durağımız Seaside. Seaside gündüz ve gece yaşayan bir mekan. Gündüz denize girilebilen bir beach club , gece ise yemekten sonra eğlence mekanı. Sık sık konserler düzenlendiğini belirtelim , ki sanırım son yılların en önemli konseri yarın akşam olacak , The Cranberries!!! Evet dostlar. Mecburiyetten geçen hafta gittiğim tatilimi 1 hafta erteleyememenin ve Dolores'i kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyorum!!! Yine de yarın öğleden sonra kaçasım yok değil!! Belli olmaz...
Seaside'ın yeri biraz uzak. Port Alaçatı'yı geçtikten sonra tabelaları takip ederseniz 5 dakika sonra ulaşıyorsunuz. Arabasız ulaşım imkansız. Seaside sizi sakin bir koyda tek başına  bekliyor. Koyda ve Seaside'ın içinde herhangi bir ağaç ve türevinin olmaması çorak görünmesine neden oluyor. Sahilde klasik şemsiyeler ve şezlonglar. Erken giderseniz sayıları 10 tane olan üstü kapalı kulübelerden birini kapabilirsiniz.
 Biz bir tanesini kaptık. Her yer yastık olduğu için çok rahat. Üstünün kapalı olması nedeniyle güneşin sıcağı içeriyi etkilemiyor. İçeride serin serin oturuyorsunuz.
Gelelim denize. Kumlu ve sığ bir deniz. 1 tane iskele var. Ancak su buz gibi. Anlayamadığım bir şekilde bu koyda deniz suyu sıcaklığı Çeşme'nin diğer yerlerinin 2-3 derece altında. Girmek dert , 5 dakikadan sonra eller , ayaklar soğuktan sızlamaya başlıyor!! Benden söylemesi.
Seaside'ın restoranının geniş bir menüsü var. Pizzalar , makarnalar , burgerler , wrap'ler , tatlılar , alkollü ve alkolsüz içecekler olarak seçenek bol. Biz yemek yemedik ancak gördüğüm kadarıyla hepsi başarılı.
Gündüz kadar gece mekanı olan Seaside'da konser ve partileri de kaçırmamak lazım. Gidenlerden dinleyebiliriz.
The Cranberries konserine gidenler Dolores'e benden selam söylesin lütfen :)

Seaside
Piyade Kumluğu Liman Mevkii
Alaçatı - İzmir
Telefon : 232 - 716 98 99
              232 - 716 88 18

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails