26 Temmuz 2010 Pazartesi

İNCİRLİ EV - ALAÇATI - İZMİR

Günün en sevdiğim öğünü kahvaltıdır ve Alaçatı'nın gösterişli olmayan , az ama öz kahvaltılarına bayıldım. Yine özel bir kahvaltı mekanındayız. Bu defa tercihimiz bir otel. Alaçatı'nın geleneksel taşevlerinin renove edilmesiyle başlayan butik otellerden İncirli Ev. Şehir merkezine yakın bir ara sokakta yer alan İncirli Ev , çoğu otel gibi bir aile işletmesi. Otel müşterisi olmamamıza rağmen , içeri adımımızı attığımız andan itibaren aile sıcaklığını hissettik.
Çiçeklerle bezenmiş bu ev dışarıdan çok alımlı görünüyor.
 Giriş ve resepsiyon aynı zamanda TV odası olarak kullanılıyor. Açık pencerelerden içeri dolan rüzgar , yaz mevsimi ortasında serinlik veriyor. Alaçatı havası gerçekten bambaşka.
Çiçeklerin altından geçerek binanın arka bahçesindeki masamıza oturduk.
Mutfak kısmı bahçeye bakıyor. Kahvaltı  mutfakta açık büfe şeklinde. Açık büfe dediysek gözünüzde çok büyütmeyin , bildiğiniz uçsuz bucaksız büfeler gibi değil. Sade bir büfe. Temel kahvaltılıkların en güzel örneklerinden sunuluyor.

İncirli Ev'in kahvaltısında en beğendiğim şey reçeller oldu. Reçelleri otel sahibi Osman bey yapıyormuş. Reçetesini istemedik tabi ama az şeker ilavesiyle ve güneşte kurutarak yaptığını öğrenebildik.
Zeytinler de Alaçatı zeytin ortalamasının üstündeydi.
Zeytin , peynir, reçel , domates , ot derken tabağımızı doldurduk. İncir reçeli bambaşka.
Biraz sonra sahanda tereyağlı yumurtamız da geldi.
Kahvaltının en vurucu anı burasıydı. Kendi bahçelerinden az önce toplanmış domates ve biberleri ikram ettiler. Biberi yerken dişlerimin arasından gelen çıtırtıları duymanız lazımdı dostlar. Bu kadar taze biber de olurmuş yani!!!!
Sonlara doğru fırından yeni çıkmış mercimekli börek ikramı ile kahvaltımıza devam ettik.
Ve Türk kahvesi ikramı ile bu güzel kahvaltıyı bitirdik. 
Tatil zamanı kahvaltı daha bir başka keyifli oluyor. Sizi bekleyen denizin dışında yetişecek bir yeriniz olmaması , bir incir ağacının gölgesinde dingin ve sakin bir kahvaltı... Türk kahvenizi içerken otel sahibinin keyifli sohbeti. İncirli Ev'in bizde bıraktığı etki böyle birşeydi işte. 1 kişilik kahvaltı 25 TL , otel müşterileri için fiyata dahil tabi.

İncirli Ev
Yeni Mecidiye Mahallesi
3074 Mahmut Hoca Sokak No:3
Alaçatı Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 03 53
http://www.incirliev.com/

2 yorum:

lifegoeson dedi ki...

oburcan iyi tatiller, gerçekten harika gozukuyor insanın sadece gözüne değil ruhunada hitap ediyor,seneye aklımda olsun :))

Oburcan dedi ki...

Çok güzel yorum,bravo... İncir ağacı,dingin,sakin falan derken tam da bunu kastetmiştim

ShareThis

Related Posts with Thumbnails