20 Temmuz 2010 Salı

TUVAL - ALAÇATI - İZMİR

 Alaçatı'da akşam vakti. Bütün gün yüzdük , gezdik. Bu tatil gününü güzel bir akşam yemeğiyle noktalamak amacıyla Kemalpaşa Caddesi üstünde yer alan Tuval'e geldik. Tuval , caddenin en kalabalık bölümünde yer alıyor. Rezervasyonlu veya biraz erken giderseniz kendine ait küçük cepte yer bulma şansınız olabilir. Caddenin kalabalığından , gelen geçenin meraklı gözlerinden biraz daha uzak kalabilirsiniz. Biz de kuytuda yer bulabilen şanslılardanız.
Dar sokaklarda , taş binalar arasında yer alan Tuval'in ambiyansı gayet güzel. Müzik seçimleri mükemmel. Garsonlar hızlı , her ne kadar gecenin ilerleyen saatlerinde sokağın kalabalığı servisi zorlaştırsa da , aksaklık olmadı.
 Baharat destekli zeytinyağı ve domates tabağı kepekli ekmekle birlikte anında masada. Buralar zeytinyağı memleketi. Üzmemesi lazım , üzmedi de. 

Karışık Ege mezeleri ile başladık. 4 çeşit meze içeriyor. Tüm mezeleri aynı tabağa koymak yerine 4 ayrı tabak içinde servis edildi. Bu şekil çok daha iyi oldu. Önce patlıcan salata. Peşinen söyleyebilirim , 4 mezenin en başarılısı. Olağanüstü bir lezzet. Patlıcanlar iyi közlenmiş , tadı isli. Kaliteli zeytinyağı ve peynirle birlikte harika bir meze olmuş. Gelecek sefere 4 çeşidin 2 tanesi bu tabak olabilir.
Fava , benim çok sevdiğim bir mezedir. Sevdiğim usül  hafif tatlı yapılmış. Kıvamı ve tadı enfes. Tam bir Ege mezesi. Üstünde gezdirilen zeytinyağı , dereotu ve kırmızı soğan ile eksiksiz bir sunumu var.
Yoğurtlu semizotu sunum olarak başarılı fakat lezzet olarak ilk 2'nin gölgesinde kaldı. Karışık meze tabağının 4 mezesi için zayıf. Bence semizotu yerine Ege bölgesine özgü otlardan biri daha iyi olacaktır.
Zeytinyağlı enginar da lezzet olarak tatmin edici ancak 4 meze içinde zayıf kalmış. Enginarın çok daha değişik sunumları mümkün. Bu fazla bilindik.
Alaçatı'da ilk gecemizin içeceği rakı.
Salata için tercihimiz Tuval salata oldu. Lezzetine diyecek söz yok. Taze ve çeşitli malzemelerle lezzetli bir sos ve üstünde peynir çeşitleri. Ancak benim hatam oldu ; tercihim daha otlu , daha Ege işi bir salata olabilirdi. Bu salata daha café işi.
1. ana yemeğimiz dil balığı ve karides şiş. Dil balığı güzel pişmiş , kurumamış. Yanında karides , biber ve taze soğan  ızgara edilmiş. Üstünde börülce ve sosuyla zengin bir lezzeti var. Aklınızı başınızdan alacak değil ama keyif veriyor.
2. ana yemeğimiz buraların meşhur sütlü levreği. Levrek lezzetli , sütlü sosu da tahminimin çok ötesinde yakışmış. Yanında patates püresi ve üstünde börülce de bu tabağı iyi tamamlamış.
Saatler ilerledikçe trafiği artan hatta bazen İstanbul'u hatırlatırcasına durma noktasına gelen yaya trafiğine uzak kalmanın avantajını hissettik. Yol kenarında oturanlar sıkıntılı. Tuval lezzet olarak bizi uçurmasa da güzel bir esintiydi diyebilirim. Aklımda harika patlıcan salatası kaldı. Bu civarda fiyatlar birbirine yakın. Mezeler 10-25 TL , ana yemekler 30-40 TL. Biz 125 TL ödedik. Ayrıca menüde değişik et çeşitlerinin bulunduğunu ve geniş bir şarap menüsüne sahip olduğunu da yeri gelmişken belirtelim. İnternette araştıranlar Tuval'in dövülmemiş bonfilesinin meşhur olduğunu okuyacaklar. Biz balık kararıyla geldiğimiz için deneyemedik. Deneyenlerin yorumlarını beklerim.

Tuval
Kemalpaşa Caddesi No:83
Alaçatı  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 98 08

4 yorum:

MMO dedi ki...

Burası da pek güzelmiş Oburcan. Afiyet! :)

Oburcan dedi ki...

Tesekkur ederim. Afiyet oldu da :)

Adsız dedi ki...

Yasar Usta Dondurmalarini denediniz mi?
Cesmeye'de ugrarsaniz Rumeli Pastanesini tavsiye ederim,

Saygilar,


ali

Oburcan dedi ki...

Rumeli Pastanesi de sıra Ali , yavaş yavaş :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails