21 Temmuz 2010 Çarşamba

TEPE KAHVE - ÇETİN'İN YERİ - URLU KÖYÜ - İZMİR

 Çeşme tatili önce yaptığım araştırmalarda kahvaltı için hep aynı adres karşıma çıktı. Hatta Türkiye'nin en iyi 10 kahvaltısı arasında 5 yıldızlı otellerle yanyana gördüğümü bile hatırlıyorum. İzmir-Çeşme otoyolunda Zeytinli tabelasından çıktıktan ve ileride sağa döndükten yaklaşık 5 km. sonra sol tarafta yer alıyor. Çeşme'ye 30 km. Kahvaltı için 30 gidiş , 30 dönüş , toplamda 60 km. yol yapmak Oburcan motivasyonu gerektiriyor!!
Tipik bir yolüstü tesis. Fazlasıyla salaş ama dert değil , yeter ki lezzeti bizi memnun etsin. 
Arabamızı ön tarafa park ettikten sonra masamıza oturduk.
 Masamız kısa sürede doldu.
 Havuç reçeli enfes. Tabi bunda içinde portakal kabuğu parçalarının mevcudiyeti faktörünü de hesaba katalım. Yine mi portakal kabuğu demeyin , önce bu reçeli deneyin!!!
 Zeytinyağı ve salça , kahvaltı için ilginç bir ikili. Ben salçayı daha çok sevdim ama toplamda çok fazla renk kattığını söyleyemem.
 Beyaz peynir ve İzmir tulumu ortalamanın üstündeydi.
 Lor ve biberli zeytinyağını beğendik. Güzel bir ikili olmuş.
 Daha önce de yazmıştım , bu bölgenin zeytinlerinden beklediğim tadı alamadım. Bunlar da vasat.
 Bal ve kaymak lezzetli. Ekmeğe sürme suretiyle tamamen bitirildi.
 Buraların klasiği lor ve karadut reçeli. Her ikisi de lezzetli. Bakalım Semih bu tabağa ne diyecek? Hala kendi loru döver  mi acaba? :)
 Ekmek Balıklıova kara ekmeği. Hafif kızarmış ve harika. Sürülebilir herşeyi sürdük ve ekmeği de bitirdik.
 Sahanda peynirli yumurta tereyağı ile yapılmış , çok beğendik. Yumurtası iyiymiş , anlaşıldı.
 Dostlar domates resimde gördüğünüz gibi kan kırmızı. Böyle güzel domatese sık rastlanmaz. Yanındaki biber ve salatalıklar da taptaze , yeni toplanmış olduğu her halinden belli.
İnternet yazılarında mekanın en özel lezzetleri arasında kahvaltıda sunulan kızartmalardan bahsedilmişti ancak kızartmayı sadece haftasonları çıkardıklarını söylediler. Ne yazık!! Haftasonu mantığıı anlamak zor çünkü burası zaten tatilci ağırlıklı bir bölge ve haftaiçi gitmemize rağmen kahvaltı için kalabalık bir topluluk oradaydı.
Yine de bizden yükselen ah'ları  vah'ları dikkate aldılar sağolsunlar ve az sonra masamıza öğle yemeği için hazırlanan zeytinyağlı dolma getirdiler. İnce bir hareket , tebrikler. Dolmanın lezzeti iyi olmakla beraber içinde sadece pirinç olması biraz garip!!

Tepe Kahve , lezzet olarak bizi üzmese de Türkiye'nin en iyi 10 kahvaltısı içine girecek bir yer olamaz. Bu da daha önce yazdığım o meşhur en iyi 10 listelerine şüpheli bakışımı pekiştirdi. Tekrar gelir miyim ? Alaçatı'dan gelmem , yolum düşerse gelebilirim. Karar sizin.
Not: Yan masadan işletmenin devir olduğu yönünde yorumlar işittim , bilginize...

Tepe Kahve - Çetin'in Yeri
Barbaros Urlu Köyü Mevkii
İzmir
Telefon : 232 - 772 81 91

4 yorum:

MMO dedi ki...

Kahvaltı en çok sevdiğim şey! Fotoğraflar 3 boyutlu bigi çıkmış resmen! Çok özendim!!!!
Oralarda lor ve karadut reçeli getirmediğime pişmanım! :(

Oburcan dedi ki...

Fotoğrafta bu yeni ve çok komplike bir teknik,anlatmak zor :)
Lor ve karadut konusunda katılıyorum

TEPE KAHVE dedi ki...

Tepe kahve işletrmecisi olarak öncelikle mekanımıza gelip kahvaltı yaptığınız için çok teşekkür ediyoruz.Tanıttığınız mekanlar çok kaliteli ve damak tadı olarak çok başarılı yerler,kahvaltı sırasında kızartmamızın sadece hafta sonları çıkarıldığını söylemişler sanırım size ama bu doğru değil yoğurtlu soslu kızartmamız hafta içi ve hafta sonu her gün var buna çok üzüldüğümüzü belirtmek isteriz tamamen garsonun ilgisizliği tarafımızca gerekli uyarıyıda aldı zaten.Mekanımızda gelip kahvaltı yaptığınız ve tanıttığını için çok teşekkür ederiz tekrar.

adem kaptan dedi ki...

tepe kahve izmir civarında bana göre en güzide en hoş mekanlardan birisi bence o eşsiz ormanlık alandaki birbirinden güzel yemekleri, sıcak ortamı, çalışınları olsun işletmecileri olsun ender mekanlardan birisidir bence haftasonu yolunuzun düşmesi gereken bir mekan bence arkadaşlarınız veya aileniz ile birlikte çok güzel bir vakit geçirebilirsiniz gidip görülmesi, yemeklerinin tadına bakılması gereken bir yer tavsiye ederim.. işletmesi değişmiş olduğu yazılmış ama ben yıllardır giderim tepe kahveye ÇETİN BEY ve DİDEM HANIM işletmektedir mekanı.. iyi günler..

ShareThis

Related Posts with Thumbnails