25 Temmuz 2010 Pazar

RUMELİ PASTANESİ - ÇEŞME - İZMİR

Çeşme merkezli ve ünü tüm Türkiye'ye yayılmış mekanlardan bir tanesini daha ziyaret ettik. Rumeli pastanesi , dondurması ve reçelleriyle nam salmış. 1945 yılında tatlı ve reçel üretimiyle başlamış göçmen bir aile. Zamanla ürünler çoğalmış , damla sakızı dondurmada ilk kullanan yer aynı zamanda. Sakızlı dondurmanın mucidi.
Bir akşam vakti Çeşme'deyiz. Rumeli'nin önündeki kalabalık uzaktan belli ediyor kendini. Çeşme halkı ve ziyaretçilerin talebi yoğun.
İçeriye göz gezdiriyoruz. Sütlü tatlılarda çeşit bol. Bunun dışında ev yapımı , kendi markaları olan Çeşmeli reçelleri dikkat çekici. Patlıcan , turunç , sakız , portakal , incir, vs...

Biz Ankara ahalisine hediye niyetine biraz sakız reçeli aldık ve dışarıda dondurmamızı söyledik. Sakızlı ve çikolatalı dondurmalar enfes. Bu kadar yılın birikimi , bu şöhret boşuna değil yani.

Rumeli Pastanesi'nin Çeşme ziyaretinde uğranması gereken noktalar listesine yazılması gerekiyor. Bu dondurma her türlü övgüyü hakediyor. Sakız reçeli hakkında da 2 laf etmem lazım. Sabah kahvaltılarında vazgeçilmeziniz olacaktır , buna eminim. Hem de mide rahatsızlıklarına karşı son derece etkili olduğunun bilgisini de verelim.

Rumeli Pastanesi
İnkılap Caddesi No:46
Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 712 67 59

2 yorum:

MMO dedi ki...

Dondurmaağğğğğğğğ!!!!!! Çok güzel görüküyo. :P

Oburcan dedi ki...

Dondurma güzelden öteydi :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails