10 Temmuz 2010 Cumartesi

MEŞHUR İNEGÖL KÖFTECİSİ - ANKARA

 İnegöl Köfte'nin Ankara'daki en eski ve en lezzetli duraklarından bir tanesi , hatta kuvvetle muhtemel birincisi , Yenimahalle Taşkın Sokak'ta bulunan Meşhur İnegöl Köftecisidir. Mütevazi dekoru , eşsiz köftesi ve emektar garsonlarıyla ile sadece Yenimahalleliler değil , yeme içmeye meraklı Ankaralılar da iyi bilirler burayı.
Her ne kadar bu yaz günlerinde havanın sağı solu belli olmasa da bahçesinde oturduk. Bahçede 7-8 masa var ve müsait. Her köftecide alıştığımız gibi  geleneksel olarak  ve sanki mecburmuşuz gibi piyaz istedik. Bu piyazın lezzetten bayıltanını hiçbir yerde görmedim. Her yazımda "malzemeler iyi ama eninde sonunda piyaz " anlamında cümleler kurduğumun farkındayım. Bu piyaz da aynı aslında , nihayetinde piyaz işte. Yedik , çok mu lezzetli , değil. Maksat köfte gelene kadar oyalanmak.
Ve köfte. Önce gözünüz doyacak derler ya , bu köfte gözünüzü doyuruyor. 1 porsiyonda 10 adet köfte var. Hepsi tek tek harika :)  Buraya uzun zamandır gelmemiştim ama ilk ısırıkta bana kendisini hatırlattı. Bu köfte İnegöl köfte benzeri , taklidi falan değil , ta kendisi. Ankara'da bundan güzelini bulabileceğinizi de düşünmüyorum. Önerisi olan varsa bir zahmet yorumlarda belirtsin , karşılaştıralım. Ama benim favorim burasıdır dostlar. Burada 1 porsiyonda kalmak için ya ciddi yeme sorunlarınız olması lazım  veya benim gibi zamanınızın olmaması.


Yine geleneksel tatlımız Kemalpaşa tatlısı. Bundan yarım porsiyon istedim. Tatlı ihtiyacınızı gideriyor ancak köfte kadar etki bırakmıyor. Yine de ikram edilen çay eşliğinde yemeği iyi tamamlıyor. Üstündeki kaymak daha lezzetli olsa iyi olacak.
12 TL gelen hesabı öderken hem lezzetten , hem de fiyatın uygunluğundan gülümsüyoruz. Böyle yüksek bir lezzet için fiyat çok uygun. Son olarak şunu yazacağım : garsonlar belli yaşın üstünde , emektar abiler. Bence bir işletmenin istikrarının en önemli göstergesidir. Emeği geçen herkes sağolsun. Yenimahalle civarına paket servisleri olduğunu da hatırlatalım.

Meşhur İnegöl Köftecisi
Çarşı Caddesi
Taşkın Sokak No:23
Yenimahalle  Ankara
Telefon : 312 - 344 22 37
              312 - 344 22 13   

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam, sizce bir durum fiyati sizce kac lira olmali, 4 tl den -12 tl e kadar cikiyor da. Normali ne olmali ?
Tesekkurler,

Oburcan dedi ki...

Fiyatlar semte ve mekana gore degisiyor. Maliyet faktorunu gozonunde bulundurmak lazim.

Elvis dedi ki...

Maltepedeki İnegöl köfteciyi de denemeni tavsiye ederim Bizzat inegölde zeynel de yediğim köfteden çok çok daha lezzetli bulurum. Öğrencilik döneminde gazi mmf ye yakınlığı sebebiyle sıkça giderdim artık pek nadir gidiyorum ama her seferinde de beğeniyorum...GMK bulvarı üzerinde Güloğlu na yakın...

Oburcan dedi ki...

Teşekkürler Elvis,listeye alındı.

Adsız dedi ki...

Maltepe de olan Bursa İnegöl köftecisiydi galiba adı. annemin bir arkadaşının eşinin yeri ve gerçekten çok özenli yapılır, eti özel seçilir, ayranı boludan gelen yoğurttan yapılır...denemenizi tavsiye ederim...

meral bitke dedi ki...

sayın oburcan, makro fotoğraf çekerek insanı kudurtmaya mı çalışıyorsunuz?
bir daha geceyarısı bu blogu okumayacağım, açlık beynime vurdu.

Oburcan dedi ki...

Sevgili Meral , şöyle mi yapsak acaba ; saat 22'den sonra fotoğraflar görünmesin,sadece yazılar çıksın :) Nasıl fikir ?

Adsız dedi ki...

Demirtepedeki İnegöl Köfteciyi hararetle tavsiye ederim. Maltepe Camisinden Tandoğana giderken Güloğlu geçince biraz ilerde. Bağımlısıyım.

Oburcan dedi ki...

Tavsiye icin tesekkurler. Daha once de orasi icin tavsiye geldi. Listeye aldim

ShareThis

Related Posts with Thumbnails