19 Temmuz 2010 Pazartesi

KUMRUCU ŞEVKİ - ILICA - İZMİR

Çeşme'ye kadar gelip , Ilıca'dan ülkemize yayılan bir lezzet olan Kumru yemeden dönmek olmaz değil mi? Biz de kendimizi bu lezzetten mahrum etmeyelim dedik. Zaten bu blogu az çok takip eden herkes anladı ki şimdiye kadar mahrum ettiğimiz bir durum olmadı. Ben her zaman  "aklımda kalacağına midemde kalsın" ilkesini şiar edindiğim için zorunlu haller dışında birşey kaçırmam :)
Kumru hakkında kısa bilgi verecek olursak , ekmeği özel , öyle her ekmekten olmuyor. Nohut mayalı  ekmekten yapılıyor , üstü susamlı. Ekmeğin şekli kumruya benzediği için bu adı almış. İçinde salam ve sucuk var , sosis yok!! Üstüne domates ve kaşar peyniri. Hepsi bu. Orijinal tarifte ketçap , mayonez yok ama masalarda mevcut. İsteyen ekleyebilir. Yine de ben aslına sadık kalınması taraftarıyım çünkü ilaveler olmadan da fazlasıyla lezzetli.
Kumrucu Şevki'nin Çeşme ve Ilıca'da şubeleri var. Biz Ilıca sahilindeyiz. Deniz havası bir yandan , akşamüstü serinliği diğer yandan , keyfimize diyecek yok çok şükür. Acıkmış olmanın getirdiği motivasyonla Şevki'de siparişimizi verdik. Kumru deyip geçmemek lazımmış , çeşitleri varmış. Biz en dolusu olan Yengen siparişi verdik. Masaya ilk olarak turşu geldi , Çubuk turşusunun yanından buralara gelmiş biri olarak turşuyu beğendim.
İşte Kumru. Ekmeklerin içi de ızgarada ısıtıldığı için elinizi yakacak kadar sıcak. Peynir yarı erimiş halde. Az daha erise beni de eritecek. En heyecanlı noktadayım. Ekmek çıtır çıtır. İşte Kumru buymuş. Lezzetli malzemelerin çok dengeli bir karışımı. İçine konulan her malzeme kendi başına lezzetli olmakla beraber , biraraya gelince hiçbiri diğerinin tadını bastırmıyor. Hepsi ahenk içinde dilinizin üstünde dans ediyor. Enfes.  





Alt tarafı ızgarada kızartılan peynirler , kızaran taraf üste gelecek şekilde , altüst edilerek en üste yerleştiriliyor.

Bugüne kadar Ankara'da Kumru yemiştim o başkaymış , bu bambaşka. Kumru hem lezzetli , hem de ekonomik bir yiyecek. Fiyatları 5-6 TL. Ilıca'da Kumrucu Şevki'de Kumru yemek güzel ama sorun bunu Ankara'da bulabilmek. Arayacağız ama ne kadar benzerini buluruz bilemem.

Kumrucu Şevki
İnkılap Caddesi  Karadede blok
No:97/G 
Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 712 64 93

Ilıca Sahil
Telefon : 232 - 723 23 92

Alaçatı
Telefon : 232 - 716 60 16

İzmir Karşıyaka Bostanlı
Telefon : 232 - 330 86 00

Teraspark AVM  Denizli
Telefon : 258 - 373 81 83-84

5 yorum:

Deniz dedi ki...

Bostanlı'da sabahları domates peynir salatalıklı kumru az yememişimdir :) Yengen kadar güzel oluyor çay ile birlikte, tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

Bostanli?

MMO dedi ki...

Bostanlı İzmir'de, Karşıyaka'nın devamında Oburcum. Çok lezzetli görünüyor kumrular.. Ah ah anılaaaaar.. Afiyet ola. :)

Löplöpcü dedi ki...

Annemler Bostanlı'da oturduğu için her İzmir'e gidişimde mutlaka şevkiye uğrarım. Ama havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum ama Çeşme'deki şevkinin kumruları daha bir güzel geliyor bana.

Adsız dedi ki...

sakın ola ki çifte kumrularda kumru yemeyin ben böyle çirkin bir kumru yemedim

ShareThis

Related Posts with Thumbnails