22 Temmuz 2010 Perşembe

KUMRUCU HÜSEYİN - ILICA - ÇEŞME

 2. Kumru deneyimimiz için Kumru'nun mucidine gitmeye karar verdik. Evet , Kumru'yu bulan kişi Hüseyin Pekmen. Buranın özelliği salam ve sucuğu kömür ateşinde pişirmesi , kalan malzemeler aynı , sadece ekmeğin içindeki dizilimi farklı.
Merakımıza engel olamadık , ızgaranın başında bir süre manzarayı seyre daldık.
Salam ve sucuklar itinayla ızgaraya dizildi. Ardından ekmekler sıralanarak ısıtıldı. Isınan ekmeğe önce eski kaşar , ardından diğer malzemeler yerleştirildi.

Eğer aslına sadık kalınarak hazırlanırsa Kumru çok özgün bir lezzet. Bence burada en önemli faktör ekmeği. Ankara'da yediğim az sayıda Kumru , gerek içeriği gerekse ekmeği itibarıyla bununla pek benzerlik göstermiyordu maalesef. Zaten bundan sonra bize her sene Alaçatı yolu gözüküyor. Bir bahanemiz daha oldu işte , ne güzel.


Kumrucu Hüseyin
İzmir Caddesi No:89
Ilıca Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 723 06 35

11 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Kaşarları eritmeden direk koymuş, genelde ben pişmişini severim. Ama kimisi pişmemiş kaşarın lezzetinin daha güzel olduğunu savurunur.

Hüseyin mi daha güzel, Şevkimi daha güzel denemesini bende seneler önce yapmıştım ama çok aman aman bir fark olduğunu hatırlamıyorum. Önemili olan her ikiside dandik sosis ile doldurmuyor, ekmeği kömür ateşinde ısıtıyor.

Yunanistandaki gezilerimde yediğim girosların (döner) en sevdiğim tarafı elemanların ekmeği ısıtıp öyle döneri (girosu) vermeleriydi. Bizede çoğu yerde buz gibi ekmeğin içine mis gibi sıcacık döneri koyarlar ama ısırdığından hiç bir şey anlamazsın, çünkü ekmek soğuktur ve lezzetini alamazsın.

Mugene dedi ki...

Bu kadar gezmişken Dalyanköy'e uğrayıp orada bir lokma yemeden dönemyin derim. Balıkçı heykelinin dibindeki ilk restoranda süper lokma yapan bir teyze var. Akşam 6-7 gibi yapmaya başlıyor. Yolunuz düşerse tatmadan geçmeyin.

Oburcan dedi ki...

Semih sana katılıyorum , sıcacık malzemeyi soğuk ekmeğe koyma hatasını birçok yer yapar.Ama Ilıca'da ekmekler iyi ısıtılıyor , hem de hafif çıtır çıtır olana kadar. Peynir hafif eriyebilse daha iyi olacağı da muhakkak.

Mugene , ne yazık ki tatil bitti , yazıları Ankara'dan yazıyorum ama Ağustos'ta bir Alaçatı daha planım var. O zaman için not ettim. Teşekkürler. Başka öneriler varsa onları da alabilirim.

MMO dedi ki...

Valla ofisten kopup Alaçatı'ya gidicem şimdi! :)

Bu arada ben de peynirin kızarmış ve sünmüş halini daha çok seviyorum. :)

MMO dedi ki...

Valla ofisten kopup Alaçatı'ya gidicem şimdi! :)

Bu arada ben de peynirin kızarmış ve sünmüş halini daha çok seviyorum. :)

Oburcan dedi ki...

Peynir illa ki biraz erimiş olmalııı!!! Alaçatı'ya gidince Hüseyin beye söyleyiver , olmaz böyle de :)

evcimen dedi ki...

izmirli olarak kumruyla ilgili bir seyler soylemek isterim. izmir merkezde komurde karisik sandvic olarak gecer ve sosis icerir. malzemesi orta ustu, kaliteliye yakin olursa daha guzel olur. sehrin icersinde artik kumru ekmegine yapan yer bulmak zordur. cesmede ise kumru ekmegine yapip, sosis koymuyorlar. ama bence kesinlikle komur atesinde olmali her ne olursa olsun. ankaraya gelecek olursak ise; en iyisi uzak ara tombis kumruda yapilani. cok farkli olmayan sandvic ekmegine yapiliyor, sosis, sucuk ve kasar konuluyor. salamin konulcagindan haberleri yok, ben bu konuda birkac subelerine bilgi verdim. bir de en buyuk eksikleri komurde yapilmamasi. www.tombis.com.tr'den subeleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz, saygilar...

süha dedi ki...

ben de çeşme kumrusuna ısınamayanlardanım. sert ve kalın bir ekmek içinde soğuk bir domates ilavesiyle ne kaşar ne sucuk tadı alabildim.
sıcak yumuşak sandviç ekmeğinde bol sucuk sosis salam ve eritilmiş kaşar tercihim. tombiş ve egeli sandviç bu yönden favorim.

Oburcan dedi ki...

Süha , Tombiş ve Egeli'yi ben de severim ancak orijinali de böyle , ne yapalım ?

evcimen dedi ki...

Arkadaslar, izmirli olarak ankarada kumrunun en iyisini sonunda buldum. İzmir'de yapılan ve orada ünlenen, çoğu insan tarafından İzmir Kumrusu adıyla bilinen karışık sandviçi, Ankara'da orijinal haliyle (kömürde - ancak sosisli olanini :)) yapan ve lezzetini ideale en yakın tutturan mekanda karışık sandviç yemenizi şiddetle öneriyorum.
Çifte Kumrular;
yemeksepeti adresi:

http://ankara.yemeksepeti.com/TR/Restoran/Cifte-Kumrular_-Bahcelievler-%286n-Cadde%29/85981810-2c92-4e84-b7fa-cfa4da76b81c/TR_ANKARA/m.ys

Oburcan dedi ki...

Bu degerli bilgi icin Evcimen'e tesekkurler. Listeye alindi :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails