28 Temmuz 2010 Çarşamba

GUBİBA - ALAÇATI - İZMİR

Alaçatı'da son gece. Bu güzel tatil bittiği için hüzün yüklüyüz. Ama son gecenin hakkını verecek bir seçim yaptık. Hakkında pek çok kişiden olumlu sözler işittiğimiz Gubiba'dayız.
Gubiba , yerel lezzetleri dünya mutfaklarından değişik örneklerle çok başarılı bir şekilde harmanlamış bir mekan. Berrak Hanım , Amerika'da aldığı aşçılık eğitimi ve uluslararası otel deneyimini kendi restoranında serbestçe ve başarıyla uygulamış. Tebrik ediyoruz.
Gubiba , Alaçatı'nın dar ve kalabalık sokaklarından biraz uzakta , sakin bir köşede yer alıyor. Bahçesinde incir ve limon ağaçları var. Dekorasyonda ahşap kullanılmış ve  mekanın doğal hali mümkün olduğunca korunmuş. Yerler alıştığımız malzeme yerine taş haliyle bırakılmış , çok da iyi olmuş. Birçok yerde rastladığımız mavi renginin yerini burada kırmızı almış. 


Ege'deyiz , kabak çiçeği dolması şart. Ve en leziz kabak çiçeği dolmasını burada yiyorum. İçi harika , en geleneksel dolma tadını alıyorum.

Sipariş aşamasında hem yerel hem de Gubiba'ya özel lezzetlerden istedik. Yerel başladık , buranın özel yemeklerinden biriyle devam ediyoruz. Ispanaklı ve enginarlı dip , yanında Kumru cipsleri. Kumru cipsi şu ; Kumru ekmeği alınıp ince dilimleniyor ve bir süre fırında kalıyor. Cips gibi kıtır hal alan ekmekler bu diple birlikte afiyetle ve kolayca yenebiliyor. Enginarlı ve ıspanaklı dip ise tarifsiz güzellikte. İçinde yöresel peynir de bulunuyor. Enginar ve ıspanak tatları birbiriyle çok uyumlu. Bu tadı Gubiba'dan başka yerde bulamayacağınız için buraya gelince unutmamanız gerektiğini hatırlatırım!!!

Tapa , bildiğiniz gibi İspanyol mutfağına aittir ve İspanyol mezesi denebilir. Resimde gördüğünüz zeytin tapa yine sadece Gubiba'da bulabileceğiniz bir tat. Galeta ununa bulanan yeşil zeytinler kızartılıyor , yanında kereviz saplı ve wasabi'li mayonez ile birlikte bizi mest ediyor. Bu tabağı da şiddetle öneriyorum!!!

Ayrıca bazı ince detaylar dikkatimizi çekiyor. Zeytin tapaların kürdanları çok şık.

Ana yemek olarak moules frites tercih ettik. Her yerde kolayca bulunan bir yemek değil. Bölgenin midyeleri bu yabancı lezzete çok iyi uygulanmış. Midyeler lezzetli , sosu ise enfes. Midyeler bittikten sonra kaşık kaşık yeniyor.

Frites kısmı da burası. Patatesler iyi kızartılmış , dışı çıtır çıtır.

Diğer yemeğimiz fırında bıldırcın dolma. Bugüne kadar bıldırcını ızgara seven bendeniz , bundan sonra tercihimi değiştiriyorum ve bu dolmayı seçiyorum. İç pilavlı ve üstünde harika sosu olan bıldırcın , dilinizi karıncalandıracak kadar lezzetli.

Bu muhteşem yemeği adet olduğu üzere Türk kahvesi ve sakız likörü ile noktaladık.

Dostlar fotoğrafları gördünüz , lezzetlerini ve içeriklerini anlatmaya çalıştım. Bunun ötesinde söylenecek birşey yok , Gubiba kendini anlatıyor zaten. Bence Alaçatı'nın en özgün restoranıdır. Ve Alaçatı tatilinin en güzel parçalarından biridir.
Şimdi size 1 iyi , 1 kötü haberim var , önce kötü haber : Gubiba sadece yaz sezonunda açık bir mekan. Eylül sonunda kapanıyor. Ama bu eşsiz lezzetleri tatmak için hala vaktiniz var!! İyi haber de şu ; gelecek yıl butik oteli hizmete girecek. Gubiba kalitesi orada da devam edecek.
Berrak Hanım'a ve tüm ekibine teşekkürlerimizi sunarız. Gelecek Alaçatı tatilimizde görüşmek üzere.

Gubiba
1044. Sokak No:8
Alaçatı  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 78 16

8 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Moules frites süper görünüyor. Ama patatesi süperfreshyapması bence biraz eksiklik. Ne olur, Torbalı'nın şu güzel patateslerini kullansa Berrak hanım?!?!

bienal dedi ki...

Hepsi harika görünüyor...

Engin LELOGLU dedi ki...

fiyatlar hakkında da bişiyler söyleyebilir misin?

Oburcan dedi ki...

Fiyatlar muadilleri seviyesinde , başlangıçlar 8-15 TL , ana yemekler 25-25 TL aralığında.

zOiplaNet dedi ki...

Bu sayfanın -baştan sona- fotoğraf çekimleri harika. Gerçekten tebrik ederim sizi. Eylül de yapacağımız izmir-çeşme gezisi için güzel notlar aldım sayenizde. Urla tarafını da görmenizi isterim. İzmir güzelbahçe tarafında Engin Büfe'yi ve Urla Akkum'da Akın'ın Yeri'ni tecrübe etmelisiniz :)

Oburcan dedi ki...

Oneriler icin tesekkurler. Yakin zamanda yeni Alacati seferine cikacagim, umarim gidebilirim. Alacati'da Gubiba kacmaz!!

Deniz dedi ki...

Oburcan bey gerçekten çok orjinal şeyler yemişsiniz. Enginarlı ıspanaklı dip'in ismini okumak beynimde şimşeklerin çakmasına yetti :) Kızarmış zeytinli meze de çok orjinal, sosuna biraz maydanoz ve ceviz de kırılabilir belki. Burayı not ediyorum, Alaçatı'ya gittiğim zaman mutlaka uğrayacağım. Restoranlar taze kaliteli malzeme testini geçtikten sonra yaratıcı yemek testine tabi olurlar ki burası da o testi geçer gibi görünüyor.

Oburcan dedi ki...

Evet Deniz , Gubiba cok ozgun bir mekan. Alacati seyahatinin son noktasi olacaktir!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails