26 Temmuz 2010 Pazartesi

DOST PİDE - ILICA - İZMİR

Dost Pide'nin adını ilk duyduğum zaman Ilıca'da pide ne alaka diye düşünmüştüm. Öyle ya , balığın , her türlü deniz mahlukatının ve otun merkezinde pideden ne anlarlar manasına da gelebilecek bir düşünceydi. İlk gün çok ilgisiz bir saatte önünden geçerken bahçesinde gördüğüm kalabalık bana bir sinyal verdi. Bu kadar insan yanılıyor olabilir mi acaba diye düşündüm , ertesi gün akşamüstü soluğu Dost Pide'de aldık. Ulaşımı kolay , yeri merkezi. Yan tarafında kendine ait otoparkı var , araba sorun olmuyor.
Menü çok geniş. Sabah kahvaltı ile başlıyor. Kahvaltıda karışık bir kahvaltı tabağı dışında ağırlıklı olarak yumurta çeşitleri var. Gördüğüm kadarıyla çoğunluğun tercihi pide. Pide çeşitleri de alabildiğine çok ; kıyma , kuşbaşı , peynir , tavuk , mantar , sucuk , pastırma , ıspanak gibi malzemeler tek başlarına olabildiği gibi karışık varyasyonları da mümkün. Bunların dışında kebaplar ve pizzalar da var.
Biz eşimle ara öğün olması itibarıyla 1 porsiyon kıymalı pide söyledik. Akşam yemeğinin önünü de tıkamamak adına.
Önce domates ve roka salatası geldi. Roka'nın anavatanı Çeşme sanki , burada çok kaliteli rokalar yedim , ki bu da en iyilerinden biri. Çok taze ve sert bir tadı var , kendisini hissettiriyor. Süper!!
 
Pidemiz masada. Pide hamuru incecik ve çıtır çıtır. Ama bence bu pideyi meşhur Dost Pide yapan unsur eti. Eti çok lezzetli. Yağı kararında , sinirden ise eser yok. Çok beğendik.


Dost Pide'nin müdavimlerinden olduk. Gelecek seferlerde de burayı kaçırmayız. Siz de kaçırmayınız.

Dost Pide ve Pizza
Şifne Caddesi No: 27
Ilıca Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 723 20 59

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu postun altina belki uygun dusmeyecek belki ama, size ODTU Sosyal Bina'nin izgara koftesini yemenizi tavsiye edecektim.

Saygilar,

Oburcan dedi ki...

Acikcasi oraya yolum dusmez ama fotograflarsaniz sizi konuk sanatci olarak alabiliriz :)

MMO dedi ki...

Oburcan kalabalığı bırak, ben gitmiştim dost pideye..reca ederim, bana güvenebilirsin. :)

Oburcan dedi ki...

Ben zaten sana guvendigim icin gitmistim:)))

Glass Half Full dedi ki...

Of :). Çeşme'de kimse yokken burası vardı aslında. Ilıca plajında Güneş'in sıcağından ezilip denizde boğuşmaktan acıkan mideye derman burası.

O incecik ve hafif pideleri sıcakta ağır gelmiyor insana. Bir daha gittiğinizde de tahinli pidesini öneririm. Tek kelimeyle müthiş!

Oburcan dedi ki...

E bu referanstan sonra fazla beklemeyelim , 20 Ağustos civarı deneyelim o zaman :)

Adsız dedi ki...

Genial brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails