4 Temmuz 2010 Pazar

ÇALGAN ET LOKANTASI - ANKARA

Çalgan , gerek bizim eve yakın konumuyla , gerekse kahvaltı , brunch , akşam yemeği , sünnet , düğün , özel günler vs. her türlü organizasyona uygun yapısıyla sevdiğimiz bir mekandır. Ağaçlar arasında , doğanın içinde hissi veren ve çok iyi yerleştirilmiş masa düzeni , birkaç değişik yerde kapalı alanı hem ferahtır , hem de kalabalık gruplar için özel alanlar sağlar.
Yoğun bir haftanın ardından bir akşam yemeği için eşimle birlikte Çalgan'dayız. Bahçede bir yer bulacak kadar şanslıyız , zira tamamen dolu. Masaya önce meze tabağı geldi. Çeşit bol , görüntüleri güzel. patlıcan ezme , şakşuka , al biber , yoğurt , biber dolma , acılı ezme , tarator , barbunya pilaki , yoğurtlu mantar , deniz börülcesi sayabildiğim mezeler.
 Birer duble rakımızı söyledik. Rakı olunca beyaz peynir şart oldu. Beyaz peynir gayet kaliteli.
Amasra salata istedik. İçerik itibarıyla eksiği olmamasına rağmen görüntü anlamında Amasra'ya biraz uzak. Ancak tüm malzemeler taze ve lezzeti yerinde.
Şimdi buraya dikkat!! Gecenin en güzel tabağı burada. Takdim edeyim efendim , karşınızda biber pilaki... Tadı müthiş. Sadece biberden zeytinyağlı yapmak iyi fikir ama eminim biber de çok kaliteli çünkü enfes bir şey. Üstünde az süzme yoğurtla birlikte daha da güzel.
Acılı domates ezme , lezzetiyle ortalamanın üstünde. Acısı da yerinde.
Patlıcan ezmenin görüntüsü çok iyi olmasa da merak etmeyin , tadı güzel.
Bıldırcın ızgara çek lezzetli. Şahsen ben Çalgan'a her gelişimde mutlaka yerim. Üstünde hafif terbiyesi ve kömür ateşi tadıyla yiyeni mutlu eder.
İçli köftenin içi harika. Dış katmanı ince , iyi de pişmiş. Kaçmayacak lezzetlerden biri daha.
Kiremitte humus , yine Çalgan'ın iyi yaptığı lezzetlerdendir. İstenirse pastırmalı da olabiliyor. Biz sade tercih ettik.
Özbek pilavi benim sevdiğim bir yemek olması itibarıyla masada yerini aldı ancak diğerlerinin yanında biraz sönük kalmış. Çok memnun kalmadık.
Fındık lahmacun harikaydı , bu kadar çeşit içinde iyi ki almışız dedirtti. Hem hamuru çok iyiydi , hem de iç malzemesi.
Daha önce de yazmıştım , tekrar olacak ama yazacağım. Çiğ köfteyi fast food  olarak tüketmeye alıştık. Ancak aradaki farkı böyle yerlere gelip , gerçek etli çiğ köfte yiyince anlıyorsunuz. Bu çiğ köfte bambaşka.
Bu kadar çeşit üstüne ana yemek için çok istekli olmasak da 1 porsiyon alalım dedik. Yarım kuzu şiş , yarım çöp şiş. Kuzu şiş vasat olmakla birlikte çöp şiş harika. Hafif baharatlı ve yumuşacık.
Çalgan'ın tatlı menüsü de gayet zengin olmakla birlikte bizde hal kalmadı. Meyve ve çay ikramı ile bu güzel yemeği noktalıyoruz. Yemek sırasında yan taraftaki kapalı alandan gelen canlı fasılın kulağımızda bıraktığı hoş tınıları da belirtsem iyi olacak. Çalgan'da fiyatlar ortalama seviyede. Mezeler 5-10 TL , ana yemekler 15-20 TL. 2 duble rakı ile bu yemek için 110 TL ödedik.

Çalgan Et Lokantası
Alacaatlı Köyü girişi
Çayyolu  Ankara
Telefon : 312 - 239 12 70
              312 - 239 10 84

3 yorum:

baranbng dedi ki...

Sevgili Oburcan,

Yorumlarını son derece beğeniyor ve keyifle takip ediyorum.

Şu Özbek pilavı konusunda ben de çok kararsızım. Esnaf Lokantası ve Çalgan da denediklerim beni çok memnun etmedi açıkcası. Acaba Ankara da başka bir mekan önerin var mı?

Oburcan dedi ki...

Teşekkür ederim. Ankara'da bir yerde güzel Özbek pilavı yediğimi hatırlıyorum ama neresiydi tam hatırlamıyorum. Eğer aklıma gelirse gidip tekrar yazarım,söz!!

Löplöpcü dedi ki...

Balgat'ta Maklube var. Özbek pilavına benzer bir şey, tavsiye ederim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails