8 Temmuz 2010 Perşembe

BALGAT CADDE KEBAP - ANKARA

 Semih'in ( http://www.loplopculer.com/ ) Ankara'da olmasını fırsat bilerek , değişik bir yemek yeme arzumuzun da etkisiyle , benim hep önünden geçip gittiğim ancak hiç durup içeri girmediğim , Semih'in daha önce denediği bir yer olan Birdane Maklube'de Maklube yeme programı yaptık. Ancak gidince gördük ki Birdane Maklube devrolmuş ve aynı yerde Balgat Cadde Kebap açılmış. Konuşunca yeni işletmenin aslında Maklube'yi menüden kaldırmış olduğunu anladık. Fakat gelen talep karşısında ustasını bularak yeniden Maklube'ye başlamışlar. Bence çok isabetli bir karar olmuş. Son gittiğimden bu yana bu caddede Bolu et mangal tarzında 2 yeni yer daha açılmış olduğunu gördüm. Bu bölge , insanı her geçen gün daha çok şaşırtıyor. Aynı tarzdaki yerlerin sayısı 10'u geçti ve ilginçtir öğle vakti hepsi dolu!! Aynı kategoride bu kadar rekabet varken elinizdeki farklı ürünü öne çıkarmak pazarlama açısından daha avantajlı olur diye düşündük ama realite öyle olmuyor , yeni açılan yerler ille de rekabetin olduğu yere giriyor. Hayırlısı diyelim , bir bildiklerinin olduğunu umalım ve biz konumuza dönelim.
Maklube'ye gelecek olursak , Maklube köken olarak bir Arap yemeği. Ülkemizde fazla bilinmemekte. Kısaca bahsetmek gerekirse sebzeli ve az baharatlı pilav ve üstünde et veya tavuk. Harika bir karışım yani.
Gelelim Birdane Maklube yerinde açılan işletmeye. Kebap ve ızgara çeşitleri olan bir yer. Bu hafta itibarıyla Maklube ustası da görev başında!! Önemli nokta şu : Maklube yiyecekseniz gitmeden 1-2 saat öncesinden telefon edip kaç kişi olacağınızı belirterek sipariş veriyorsunuz , size özel hazırlanıyor.
Semih sağolsun , sipariş vermiş ancak sanırım siparişi verirken karnı biraz açmış , benim de yeme potansiyelimi göz önünde bulundurarak 3 kişilik Maklube söylemiş!!!
Yeni mekan , yeni dekorasyon , üstü kapalı , yanlar açık , havadar ve temiz.
 Önce salata istedik. Salatadan 2 kaşık aldık ve bıraktık. Malzemeler çok kötü , üstüne dökülen sıvı yağ diyeceğim ( haksızlık etmeyelim , ısrarla zeytinyağı isteyince 1 şişe sızma zeytinyağı almışlar , hemen getirdiler) , ama sızma zeytinyağı bile salatayı kurtarmaya yetmedi!!!
 Yoğurt tava yoğurduydu ve nefisti , zaten anında bitti.
Ve en sonunda 3 kişilik Maklube masaya geldiğinde dehşete düştük. Manzara harika ancak miktar ürkütücü!! Bu kadarını biz bile yiyemeyiz yani!! Ölçüsünün daha kolay tahmin edilebilmesi için tabağın kenarına çatal koyduk. Yüksekliği de büyük bir yaşpasta kadar vardı!!! 
Maklube esasen çok ama çok güzel bir yemek. Ama burada 1-2 eleştirim olacak , yazmadan geçemeyeceğim : eti dana etiydi ancak kuzu eti olsa bence daha iyi sonuç verirdi. Pilav biraz kuru ve yağsızdı. Pilavda tereyağı miktarının artması bu tabağın genel lezzetini patlatır çünkü esas malzeme pilav. İçinde bulunan ceviz ve bademler iç ceviz ve badem değil , kuruyemişçiden alınma , kavrulmuş , zarı üstünde duran çeşitlerindendi. Bunun haricinde pilavda nohut , havuç , patlıcan , patates ve kararında baharat vardı. Hepsi birlikte tam bir lezzet geçidi. Ama dediğim dokunuşlar yapılırsa Ankara'da Maklube efsane olacaktır!!

2 aç ve yemeye meraklı adam ancak %70'ini yiyebildik. Daha normal 2 insanoğlu %50'yi geçemez , benden söylemesi!! Siparişlerinizi ona göre verin.
Bence Balgat Cadde Kebap'ın Maklube'ye ağırlık vermesi yararına olur. Kebap ve ızgaraları doğal olarak denemedik ama diğer müşteriler ağırlıklı bu yönde tercih yapmışlardı.
1 porsiyon etli Maklube 12,5 TL. Gidin , deneyin derim.

Balgat Cadde Kebap
Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No:55
Balgat  Ankara
Telefon : 312 - 220 10 80-90
http://www.balgatcaddekebap.com/

27 yorum:

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Sevgili Oburcan,

Balgatta benzeri şekilde açılan restoranların çokluğu beni de oldukça şaşırtıyor ancak pek çoğunun da lezzetli seçenekler sunduğunu düşününce aslında mantıksız da gelmiyor.

Senin sayende yeni yeni tanımaya başladığımız Ankara'nın et cennetlerine ben de bir tane eklemek isterim: Kesman Ciğer (http://www.kesmanciger.com) Biz gittiğimizde çöp şiş istemiştik tadı damağımızda kaldı. Şimdi yazını okuyunca bir gün de gidip Maklube yemeliyiz diye düşündüm.

Güzel ve acıktırıcı yazılar için teşekkürler :)

Oburcan dedi ki...

Sevgili Curious Global Cat ,

sana katılıyorum,Balgat bölgesi şimdiye kadar lezzet olarak beni de hiç üzmedi. Kesman Ciğer'i duymuştum,senin referansınla birlikte listeme ekledim,teşekkürler.
Yazıları beğenmene sevindim,devamı gelecek :)
Oburcan

Löplöpcü dedi ki...

Maklube için 1-2 saat değil, 20-30 dakika önceden telefon etmek yeterli oluyor obur abi.

Büyük fotolar çok güzel olmuş eline sağlık. Bizede öğret :))

Bu arada Kesman Ciğer'i bende tavsiye ederim. 25.06.2008'de anı defterlerine yazdığım bir not vardı. Ondan sonra beni arayıp teşekkür etmişlerdi.
http://www.kesmanciger.com/sayfalar/ani_defter.aspx

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler Semih. Gelecek Ankara ziyaretinde hatırlat , fotoğraf konusunda birkaç tüyo vereyim sana :)))
Kesman Ciğer'e acilen gidiyorum arkadaşlar , Semih ve Curious Global Cat'in arka arkaya gelen olumlu yorumları beni motive etti :)

başak dedi ki...

valla kesman ciğeri ben de övücem.gerçi çöp şişleri birz yağliydi son zamanlarda ama.servis süperdir.sıcak lavaş hiç eksilmez masadan.yemekten sonra da dondurmalı irmik helvası mutlaka yenmeli :))

Oburcan dedi ki...

Ooo arkadaslar, bu kadari baski yaratti uzerimde:) tamam yarin ogle yemegine gidiyorum , aksama yazarim!!

Löplöpcü dedi ki...

Aman abi yaz sıcaklarında ciğer ağır olur, öyle soğanlı sumaklı...

Oburcan dedi ki...

Artik cok gec, niyeti bozdum bi kere :)))

Burak dedi ki...

oburcan.. ankara'da yaşadığım ve aslen de trabzonlu olduğum için bilmediğim mekanlarla ilgili süper bir çalışma olmuş bu blog öncelikle ellerine ayaklarına sağlık diyorum..

bir ricam olacak yalnız.. sadece yemeklerin değil de mekanın da bir kaç fotoğrafını koyarsan en azından vedat milor'ün deyimiyle "ambiyans"ı da değerlendirmiş oluruz.. şimdiden yeni yerlerde afiyet şeker olsun diyorum :)

Oburcan dedi ki...

Burak lezzete odaklandigim ve okuyanlarin da sadece lezzete odaklanmalarini istedigim icin ambiyans bilgisine cok girmiyorum ama onerini dikkate alacagim. Tesekkurler

balgat cadde kebab seref taha altun dedi ki...

merhaba sayın oburcan kusura bakmayın ısmınızı bılmedıgım ıcın oburcan yazdım bagıslarsanız sevinirim. ben bahsi gecen balgat cadde kebabın sahıbıyımm.. uyarılarınızı dıkkate aldık ve degerlendırıp uyguladık.. yenı acılmıs bır ısyerı oldumuz için ıllakı ufak tefek hatalarımız vardı ve sızın gıbı degerlı ınsanlar sayesınde cozdugumuzu dusunuyorum yınede karar sızın.. umarım bırgun yıne gelırsınız ve degerlendırısınız. bu arada maklube en fazla 25 dk ıcerısınde hazırlanıyor.. ii gunler dılıyorum

Oburcan dedi ki...

Şeref Bey ,

ilginize teşekkür ederim. Amacımız Ankara'da böyle özel lezzetlerin yaşaması. Bu hem sizi hem bizi mutlu eder. Önerilerimizi dikkate almanıza çok sevindim. Ben ve Semih en sadık müşterileriniz oluruz.

İyi çalışmalar

Oburcan

balgat cadde kebab seref taha altun dedi ki...

umarım sızın gıbı degerlı ınsanları aramızda görmekten sevınç duyarız..

Löplöpcü dedi ki...

Şeref Abi;
Oburcan'ı (Ayberk) ben oraya getirmiştim. Benide aynı şirkette çalıştığım (enerjiSA) Aytunç getirmişti. Geçtiğimiz aylarda sık sık geliyorduk, hatta bir kaç kez yabancı ve yerli müdürlerimle beraber gelmiştim. Oburcan'a bu özel lezzeti tattıramazsam kahrolurum diyordum. Geldiğimizde önce lokantanın isminin değişmesinden sonrada menüde Maklube'yi göremediğimden dolayı baya bozuldum. Allahtan telefon edip maklubemizi yaptırmıştık. Aman diyim şu güzelim lezzeti Ankaralılardan esirgeme. Zaten Türkiye'de bu yemeği yapan bir kaç kişiden birisisiniz..

şeref taha (balgat cadde kebab) dedi ki...

merak etme onun ustunde duryorum menuler hazır geldıgı ıcın yazmıyordu yanı tsarlanan menulerde mevcut ayberk beyfendının dedıgı gıbı de eksıklerı gıderdık inş bı gun gelırsın ve farkedersın...

Oburcan dedi ki...

Şeref Bey , acil gidileceklere yazdık sizi!!En kısa zamanda görüşmek üzere.

Güçlü dedi ki...

Uzundur listemizde yeralan maklubeyi bugün deneme şansı bulduk. Maalesef, sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu. Başarılı sayılamayacak bir pilavın üzerinde, eser miktarda ve özelliği olmayan et vardı, hepsi bu! (bizim yediğimizin görüntü olarak postta yeralan fotoyla alakası yoktu, yazarın yorumlarına bakılırsa lezzet olarak da alakasızdı.)
Muhtemelen Cadde Kebaptaki maklubenin kalitesinde bir düşüş olmuş, ben ilk kez maklube yedim çünkü bu kadar potansiyel görülen yemek bu olamaz...Dolayısıyla Cadde Kebap'ta denediğimiz maklubeye özel olarak yorumum ; "Para ve Zaman kaybı" şeklindedir.

Oburcan dedi ki...

Sevgili Guclu,
Yorum icin tesekkurler. Yazilanlar zaman icinde eskidigi icin guncelligini yitiriyor. Gidenlerin yorumlari guncel tutuyor.
Sevgiler

Alev dedi ki...

Uzundur maklube yemek niyetindeydik geçen hafta gereğini yaptık. Esasında 2 hafta önce gittik Maklube yemeye. Tabi önceden sipariş falan da vermemiştik. Ne kadar sürede hazırlanır diye sorduğumda önce 1-2 saat, sonra 1 saat en sonunda da 25-30 dakika, pilav ne kadar zamanda yapılırsa o kadar zamanda hazır olur dediler. Tabi güven vermeyen açıklamalardı bunlar. Nihayetinde "biz pek bir heves ettik, yiyeceksek ideal şartlarda yiyelim haftaya önceden sipariş veririz öyle gelir afiyetle yeriz" diyerek mekandan telefon bilgisini de alarak ayrıldık. Bunun üzerine geçtiğimiz cumartesi telefon ederek pazar gelmek istediğimizi belirterek, hazırlanma süresini tekrar teyit ettik. Pazar günü yaklaşık 1 saat önceden de siparişimizi verdik. Anlayacağınız biz takım olarak hazırdık. Davaya inanmış, aç mı aç, önceden yapılması gereken bütün hazırlıklarını tamamlamış, işini şansa bırakmaya niyeti olmayan bir ekip olarak sahaya çıktık. Zemin önceden biraz ıslatılmış, tribünler "ye ye maklubeyi" diye inliyordu. Maklubenin masaya gelmesiyle büyük randevu başladı. Ama o da ne ? Karşımızda oburcanın bahsettiği heybetli, doyurgan maklubenin yerine pilav üstü kuru kıvamında, pilav üstü et suyu vardı. Çok vasat bir pilav ve usulden et ilave edilmiş hissiyatı veren etli maklubeyi yedik ve bu şartlar altında bir daha buraya uğramamak üzere sahayı terke ettik. Şampiyonlar ligi kalitesinde arayışlarımız oburcanla devam edecek. Malesef burası kaliteyi hemen bozmuş anlaşılan.

Oburcan dedi ki...

Alev,
Guclu'nun yazdigi 1 onceki yorum 2 gun once geldi. Maklube bozulmus anlasilan,belli oldu. Cok uzucu.
Lezzet arayisimiz her zaman devam edecek, yorum ve onerilerinizle guclenecek. Hedef her sene sampiyonluk , her sene kupa :)

salih karayazı dedi ki...

ben maklubenın eskıden berıdır musterısıyım .. sızın anlattıklarınızn dısında oncekı halınede bılıyorum.. ama bence sız o zmanları pek bılmegınıız ıcın o zamnlardan bahsetme gıbı bır sansınz yok o zmanlar maklube yemege gıttıgnız de REZİL oluyordunuz ama baskada yapan yer yoktu mecburen gıdyorsunz bu yemegın kıymetını bılıyorsanız eger.. ve suan ayda en az bır kere gıdıyorum veya arkadaslarımla toplanacgım vakıt eve soluyorum ve hersey mukemmlel gelıyor evet ılk baslarda kotuydu ama uyarılarımızı dıkkate alarak daha ıyıye dogru gıdyor ben suan cok memnunum arkadasların yorumlarına katıulmıyorum cunkı maklube et ve pılav olarak degerlendırlmez sadece...

Oburcan dedi ki...

Sevgili Salih ,
bildiğim kadarıyla Ankara'da Maklube yapan başka bir yer yok. Bu nedenle Cadde'nin Maklube'si önemli. Ben gideli uzun zaman oldu ama son yorumlar negatif geldi. Gitmeyi planlayanlar tüm bu yorumları okuyarak karar verecekler artık.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhabalar öncelikle güzel bir çalışma olmuş gerçekten bende cadde kebabın sürekli hafta sonu kebap müşterilerindenim ve maklubeyı burda duyunca yemeğe ailemle birlikte gittik 5 kişilik bir sipariş verdik ve tepsi önümüze geldiğinde hayrete düştük gerçekten muhteşem gözükuyordu süslemesi üzerindeki malzemeler ilk defa deniyorduk ve gerçekten çok beğendik ayrıca çalışanları çok kibarlar diğer yorumları okduuğmda biraz çekinmiştik ama herşey güzeldi teşekkürler cadde kebap .. teşekkürler oburcan.

hakan dedi ki...

Merhabalar bende cadde kebapın mudayımlerınden bırıyım..temızlık tıtızlık ve kalıte olarak caddedekı cogu yerden daha nezıh ve kalıtelı bır yer ..yemeklere gelıncede kebap pıde ve donerlerı muhtesem ama maklubeyı hıc denemedım bu hafta sonu gıdıp ozellıkle ısteyecegım bu ınsanlar ıslerını hakkını vererek yapıyorlar bence ufak tefek aksaklıklar bence heryerde basımıza gelıyor uyarıldıgı zman duzelmedıgı taktırde sorun vardır bence? ben memnum tesekkurler oburcan

Oburcan dedi ki...

Hakan ,

Maklube dışında diğer yiyeceklerden de bahsettiğin için teşekkürler.Ben de onları merak ediyordum. Maklube yorumlarını beklerim.
Selamlar

Unknown dedi ki...

evet bence de güzel bir çalışma olmuş maklubeyı bu şekilde daha çok kişi duyabilir ve bence maklube nefis bir yemek ve hiçbiryerde bulamıyorsunuz bende maklube restorantını burada duydum yerini zor buldum ama denememe deydi :D gerçekten harikaydı daha önce arkdşlar evlerinde toplanıp yapıyorlarmış ama amatörceydi 5 arkadaş gittik denedik çok güzeldi gerçekten bazı arkadaşlar beğenmemiş galiba ama biz arkdaşlarca gerçekten beğendik ama şunu söylemeden geçemicem bence birçok yerin maklubeyı yapması lazım balgat biraz uzak kalıyor :D teşekkürler cadde kebap teşekkürler oburcan...

yusuf dedi ki...

Herkese selamlar maklube yemegı gusel bı yemek ve cadde kebap olarak degıstıkten sonra gıttım ve herseyın eskısınden daha ıyı oldugunu gordum bence 10 puan baska bırsey söylememe gerek yok galıba .. tesekkurler oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails