17 Temmuz 2010 Cumartesi

ALAÇATI - İZMİR

 5 günlük tatil için Alaçatı'dayız dostlar. Güzel yurdumuzun daha önce ayak basmadığımız bu bölgesini gözümüze kestirdik ve arabayla Alaçatı'ya ulaştık. Alaçatı o kadar harika bir yer ki restoranlara girmeden  önce genel bir yazı ile bazı genel bilgiler vermenin ve çektiğim bazı fotoğrafları burada yayınlamanın daha uygun olacağını düşündüm.

Ders : Tarih
Alaçatı antik kentlerden , milattan önce 7. yüzyıla kadar dayanıyor. 1800'lerde ağırlıklı olarak Rumlar oturuyor , zeytin ve şarap üretiyorlar. Şimdilerde en karakteristik özelliği olan taşevler bu dönemde inşa ediliyor.

Ders : Coğrafya
Alaçatı İzmir'e 70 km. uzaklıkta. Çeşme ilçesine bağlı bir belde. İzmir-Çeşme otoyolundan ve İzmir Adnan Menderes havalimanından(80 km)  ulaşımı kolay ve hızlı.
Alaçatı'nın en önemli özelliklerinden birisi de rüzgarı. Yılın büyük bölümünde rüzgarlı. Ancak bazı koylarda rüzgar var ve denizde dalga yok. Bu nedenle rüzgar sörfü için bulunmaz bir yer.
Sonuçta Alaçatı taşevleri , rüzgarı ve Ege mutfağından muhteşem örneklerinin sunulduğu restoranlarıyla turizmde son yılların gözdesi.
Alaçatı sokaklarından birkaç fotoğraf...














Meraklısına Gezi Notları
Görmeden Dönmeyin
Taş evler
Butik oteller
Koylar
Port Alaçatı
Rüzgar sörfü

Yemeden Dönmeyin
Ege otları ile yapılmış zeytinyağlılar
Sakız reçeli
Sakız likörü
Sakızlı Türk kahvesi
Kumru
Köy kahvaltısı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam ben esra senın sayfanı gezdıkdan sonra bu yıl tatıle gıtmeyecektık ama alaçatıyı gormem konusunda bır fıkır cıktı .nerde konaklamıstınız tavsıye edecegın yer var mı lezzet ve hıjyen cok onemlı benım ıcın

Oburcan dedi ki...

Cok guzel butik oteller var ama pahali. Bence pansiyonda kalin, kahvalti da almayin. Boylece hem konaklama maliyetiniz minimum olur, hem de harekeket serbestiyetiniz olur. Bizim gibi her gun baska yerde yersiniz.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails