17 Haziran 2010 Perşembe

ZEYNEL İNEGÖL KÖFTECİSİ - İNEGÖL

Köfte dendiği vakit aklımıza gelen ilk 3 markadan bir tanesi Zeynel'dir. Köfte cenneti olan ülkemizin en güzel köftelerinden biri olan İnegöl Köfte ile ünlenmiştir.
Bursa dönüşü yolumuz İnegöl'den geçer de bu değerlendirilmez mi? Değerlendirmeye Bursa çıkışından başladık zaten :) Bursa - Ankara yolu 20. km.'de , tepenin başında eskiden beri civar köylüleri yol kenarında meyve satarlar. Şeftali bol tabi , yanında kiraz , erik , çilek ve armut!!! Fiyatlar , pazardan ucuz!!



Meyve alışverişinden sonra İnegöl'de mola verdik. Zeynel'in bahçesi bu mevsimde süper.
Piyaz ile başlıyoruz. Malzemeler çok kaliteli ancak fasulye tuzsuz haşlanmış , epey bir tuz dökmek zorunda kaldık. Ama zeytinyağı , limon takviyesi ile nefis oldu.
Hem acı sevenlere , hem de başlangıçta ekmeğe sürmek için acı biber salçası leziz. İçinde az kekik var ve tadını zenginleştirmiş.
Eşimin tercihi İnegöl köfte. Görüntüye bakın ve kararı siz verin. Yediğim en güzel İnegöl köfte diyebilirim. Çok lezzetli , iyi pişmiş. Ne kadar sulu olduğuna dikkatinizi çekerim.
Ben karışık köfte istedim. İnegöl , kaşarlı ve acılı. Lezzet olarak en iyisi İnegöl doğal olarak. Acılı da harika. Kaşar , köfteye çok katkı yapmamış.
Acılı köfteye yakından bakalım.
Bu da İnegöl köfte.
Tatlı olarak sütlü kadayıfı tercih ettik. Gözümüz Kemalpaşa tatlısında da kaldı ancak kadayıftan vazgeçemedik. Kadayıfın sütle birleşmesi harika. Dokusu çok yumuşak ve tadı tam karar.

Zeynel , köftede doruk noktasıdır. Yurdumun diğer tüm köfteleri başımızın tacıdır , lakin İnegöl köfte o tacın incisidir. İnegöl'e gidemeseniz bile Bursa , İstanbul ve Ankara şubelerine uğrayabilir ve bu tadına doyulmaz köfteyi tadabilirsiniz.
Zeynel İnegöl Köftecisi
Organize Sanayi Bölgesi
5. Cadde No:1
İnegöl Bursa
Telefon : 224 - 714 94 50-51

7 yorum:

Adsız dedi ki...

hain oburcan,zalim oburcan.amaaaa bu sefer nöbetçi değilim :)))bu arada mudanya herşeyiyle gerçekten güzelmiş.

Adsız dedi ki...

hain oburcan,zalim oburcan.amaaaa bu sefer nöbetçi değilim :)))bu arada mudanya herşeyiyle gerçekten güzelmiş.

Adsız dedi ki...

hain oburcan,zalim oburcan.amaaaa bu sefer nöbetçi değilim :)))bu arada mudanya herşeyiyle gerçekten güzelmiş.

Oburcan dedi ki...

E biliyorum bu gece nöbetçi olmadığını,onun için yazdım. Bir daha nöbet gecelerinde yazmayacağım. Yıpratmak istemem :)))

MMO dedi ki...

Oburcan, inegöl köfte candır be candır! Senin yüzünden bu seneki seyahat masraflarım tavan yapacak. Ankara'dan kopup kendimi yollara vurucam, o olcak sonunda. :)
Köfteler harika görünüyor, orası ayrı. Ama meyve fotoğraflarına bayıldım. Çok güzel çekmişsin!

Oburcan dedi ki...

Meyveler gerçekten harikaydı,söylemesi ayıp(ne biçim laftır bu da,ayıpsa söyleme değil mi!!) şeftali ve çileği anlatamam... Ama köfte can değil cancan'dı!!

Löplöpcü dedi ki...

Al benden de bir köfteci
Çanakkale istikametine doğru giderken Tekirdağ'ı 7 km geçince yolun sağında Serinoğulları.

Birde yine Çanakkale istikametine doğru giderken, Keşan'ı 10 km geçince yolun sağında Kavaklı restaurant. Burada satır et yiyeceksin.

Üzerine afiyer 3 gün önce ikisine de uğradım

ShareThis

Related Posts with Thumbnails