6 Haziran 2010 Pazar

ÖMÜRLÜ - ANKARA

Uzun yıllardır Ömürlü'nün müşterisiyimdir. Evi o tarafa taşıyınca daha bir sık gider olduk. İlk gittiğim zamanları hatırlarım , ne yanında Arcadium , ne karşısında Tansaş , hiçbir şey yoktu. Boş arazinin ortasında tek katlı bir bina ve bahçesi. Zamanla etrafı doldu , şimdi Çayyolu'nun girişi denebilecek bir konuma geldi. Ama köftesi hala aynı.
Ömürlü köfte ile başladı , sonrasında ızgara çeşitleri ve kokoreç ile menüyü genişletti. Kokoreçini henüz denemediğim için yorum yapmayacağım , başka zaman artık.
Köftecilerimizin geleneksel girişidir , illa ki bir piyaz istenir. Piyaz güzel. En azından hemen geldiği için köfteye kadar bizi oyaladı.
Ömürlü'de kendi üretimleri olan ayrandan denemenizi öneririm. Havaların giderek sıcakladığı bu günlerde buz gibi köpüklü ayran harika gidiyor.
Ben köfte çeşitlerini denemek istediğim için İnegöl , kaşarlı ve acılı köftelerden yarım'şar porsiyon istedim. İnegöl köfte lezzetli. Ankara'da yiyebileceğiniz iyi İnegöl'lerden bir tanesi. Kaşarlı köftenin çok belirgin bir lezzeti yoktu , birşey anlamadım. Acılı köfte ise bu 3 köfte içinde en başarılı olandı. Acısı çok kararında , tadı güzel. Mest etmiyor ama tekrar gelindiğinde kendisini tercih ettirecek kadar iyi. Fakat bu tabak 1,5 porsiyon olsa da bu kadar soğan çok fazla! Hepsini yiyebilen var mıdır merak ettim. Varsa da yakınında olmak istemem!!
Köfte sevmeyen eşim İskender istedi. İskender beklentimizin üstündeydi. Burası bir köfteci. İskender ana ürün olmamasına rağmen eti ince kesilmiş , yağsız ve lezzetliydi. Tek eleştirim alttaki pidelerin biraz kuru kalmasıydı.
Bunların dışında Ömürlü'de ızgara ve tatlı çeşitleri mevcut. Fiyatlar şöyle ; köfteler 9,5-10 TL , ızgaralar 10-14 TL , piyaz 4 TL , tatlılar 4-5 TL.


Ömürlü
8.Cadde No:200
Arcadium Yanı
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 241 22 41

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Omurlu'yu biz de ailecek cok severdik....taa ki 5 yasındaki kizim bile oranin tuvaletinin pisliginden bikincaya kadar.Malum, ailede kucuk bir cocuk olunca bazi seyler kontrolunuz disinda oluyor. Omurlu'nun hemen yanindaki "Bahcemiz" ise bu konuda (tuvalet temizligi) biraz daha iyi oldugu icin artik oraya gider olduk.

Adsız dedi ki...

Beyoğlu'nda Ara Cafe vardır,köftesi çok özeldir. O köftelere benzettim :) Bilirmisiniz?

ShareThis

Related Posts with Thumbnails